Přejít na obsah

Tony6610

Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Tony6610

  • Narozeniny 2.10.1985

Oznámení Tony6610

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Taky mi před měsícem měnili v orig. servisu spojkovou sadu za 7 351Kč i s prací a po zhruba 500km začalo pískát spojkovéh ložisko i na volnoběh, tak mě reklamace taky nemine. Nvm jak dalece má vliv na pískání spojkového ložiska prach z lamely, který se poté ještě uvolnil, nebo je to jen čistě vadný kus. Fabia I - 1.4 16V 55kW, 165 000 km, r.v. 2004
  2. Tony6610

    zatekanie

    Když poleju přední okno vodou, tak mi voda prokape přímo na kabelový svazek, který leží na takové konzole (viz http://forum.skodahome.cz/topic/35175-zatekanie/?hl=zatekanie# ) a chci se zeptat, kudyma to může protékat a jestli je v té konzolce pod kabelovým svazkem alespoň nějaký odtokový otvor. Díky za odpověď.
  3. Tak konečně jsem se dostal k výměně vlnovce (pružný díl) fabia 1,4 16V 55kW. Motor VW typ BBY (r.v.2004) s předkatalyzátorem (viz obr.), takže se musí rozebrat téměř polovina auta, aby se sundal přední díl výfuku (pouze práce +-3000,-). Ale dá se to vyřešit jednodušeji, cca za 1,5h (montážní středisko Výfuky-Tyll ve Zlíně http://www.vyfukyservis.cz): Postup: -vyřízne se starý vlnovec a sundá se přední díl s katem (část s přírubou přišroubovanou k předkatu nemusíme demontovat) -nasadí se nový vlnovec na přední díl, na vlnovec se dá přechodka -přechodka k vlnovci+vlnovec k přednímu dílu se naboduje autogenem (nehrozí žádné bludné proudy jako u COčka) -přední díl se sundá a přechodka k vlnovci+vlnovec k přednímu dílu se obvaří COčkem -takto opravený přední díl nasadíme zpět a přechodku přivaříme plamenem k přírubě s kolenem, které se nemuselo demontovat (viz foto svaru), druhý konec za katem je ke střednímu dílu připevněn sponou (v mém případě třmenem) Výhody: díky tomuto postupu se ušetřilo x hodin práce, těsnění a samojistných matic. Vlnovec se ohnul max o 1mm, ne jako v případě kompletní demontáže předního dílu včetně příruby. Svařování plamenem zamezuje poškození el-instalace. Vlnovec: Co se týče kvality, nechtěl jsem polské, čínské aj., tak jsem se rozhodl pro vlnovec firmy vyfuky-tyll.cz s vnějším a vnitřním opletem (45x230), jež podle mě patří mezi nejkvalitnější na našem trhu (viz http://www.vyfuky-ty...i-pruzne-cleny/ ) Cena: pod 2900,- (jinde chtěli +-3000,- jen za práci díky 16V motoru s 2 katy) Použitý mat.+díly: vlnovec+nový střední díl fa Výfuky-tyll 492 Kč + 1296 Kč, těsnící pasta, třmeny, práce +-1000 Kč S prací a přístupem mechanika jsem byl nadmíru spokojen, práci odvedl na 1, výfuk je jako nový. Dojmy po výměně: v autě je nyní při jízdě neskutečné ticho, motor má klidnější chod, lépe akceleruje (možná díky většímu odporu výfukového potrubí), přes výdechy klimy se nešíří zplodiny (nejhorší v zimě)
  4. Tony6610

    HOVADA

    Taky přidám pár nepříjemných zkušeností s nepřízpůsobivými řidiči a jinými indiviuy, které moje modrá hlubinná metalíza 9460 velice přitahuje. Bych to ! Začalo to podélným parkováním u chodníku, kdy se borec s dodávkou při couvání opřel do zadních dveří a promáčknul je jak papír. Pak se mi někdo podepsal na navoskované kapotě klíčem a vzal to pěkně do úhlopříčky... Potom klasické záseky od dveří, ale na místech, kde si člověk řekne, že vedle něho za boha nemůže nikdo zaparkovat, jelikož se tam nevejde. Pak se vrátíte z nákupu a vedle vás namačkané nové VW Polo. Na ten zásek od černé metly se dívám dodnes, jelikož je na řidičových dveřích a tak bych mohl pokračovat... Ale nakonec si řeknu, vždyť kvůli tohodle jsem si kupoval 2 roky staré ojeté auto, a závistivé lidi, kteří většinou ani neví, co je to vydělávat prachy vlastníma rukama, mám na háku... ...a borce s klíčema, kteří mi objeli kapotu klíčem taky, koupil sem si totiž tmavěmodrý vosk Na druhou stranu na závěr přidávám pár fotek, jak neparkovat před firmou, aby vám to někdo dříve nebo později nevysvětlil na laku, pneu a pár sklech... Fotky jsou uložené ve složce: "Proč nemůžu ráno zaparkovat před prací?!" PS: Kolega si před měsícem koupil novou F2 v černé metle a jelikož se nudí, tak to má navoskované min 2x do měsíce a musím říct, že se bojím i za něho a čekám kdo se mu na tom podepíše...
  5. Nejlepší je ten hliníkový kroužek koupit v origo servise, chtěli za něho 12Kč (UniCar Ostrava). Jinak na odchyt a skladování chladící kapaliny doporučuji použít PET láhev, ta ale někdy není po ruce, tak jsem jednou použil pozink. kýbl a to byla chyba, protože se za pár hodin prožral a my měli zahrádku zalitou Fridexem G12+ .
  6. Zdravím. Doporučíte mi někoho na výměnu vlnovce (Fabia 1,4 16V 55kW) v okolí Ostravy. Při ranních studených startech se z Fabky stává plynová komora, je to hrůza . Díky za odpověď.
  7. Tony6610

    MISS ALU

    Prosím o radu, jak je to s kvalitou ALU kol znacky MiM (případně Platin, jelikož ty mají v nabídce Alu právě od výrobce MiM, ale prodávají ho jako svou značku Platin P46 BLACK), protože se všeobecně řiká, že Italské Alu jsou měkké... Díky za radu.
  8. Přestože není hasící přístroj v Polsku pro řidiče ČR povinný, uvažuju o jeho koupi už z toho důvodu, že sem si zrušil havarijko. Nemá někdo zkušenosti s koupí 2kg práškového hasičáku na Ostravsku, aby mi poradil jaká firma je v tomhle ohledu dobrá a nabízí schválené hasičáky za rozunou cenu? Díky.
  9. Tony6610

    prevodovka olej

    Originální olej je vážně asi to nejlepší, co se tyče vyvarování se problémům se špatnou specifikací (API GL). Taky půjdu do origo VW místo TAF-X. Problém je v tom, že Vám ve Škodovce neřeknou jaké značky ten olej je, jelikož berou od několika dodavatelů maziv různých firem. Mimochodem odpověď na dotaz "po kolikati tis. km nebo letech se má převodový olej vyměnit?" byla jednoduchá: jedná se o doživotní náplň Takže se asi nikdy nedozvím z nějakého oficiálního zdroje, nebo od VW kolik tis km to je, předpokládám že asi něco okolo 250 tis km.
  10. Tony6610

    prevodovka olej

    Dotaz pro zástupce firmy Castrol Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jaká je výrobcem (Castrol) doporučená lhůta pro výměnu převodového oleje Castrol TAF-X SAE 75W-90, která se udává nájezdem určitého počtu km, nebo dobou jeho používání v rocích. Jedná se mi hlavně o to, zda je Castrol TAF-X brán jako "doživotní náplň" a po kolik tis km nebo let se má vyměnit (např. po dosažení 100 tis. km, nebo 5 let). Odpověď Dobrý den, Výměnné lhůty provozních kapalin nepředepisují výrobci maziv, nýbrž výrobci automobilů. Pro zjištění výměnné lhůty Vás musím odkázat na servisní knihu nebo manuál k obsluze Vašeho vozu, kde by jste měl tuto informaci získat. Z této odpovědi vyplývá, že přesnou hodnotu životnosti oleje udá pouze výrobce automobilů, který olej v převodovce testoval a schválil jeho použití příslušnou normou VW. Takže se obrátím přímo na nějakého zástupce VW, který mi snad už nějakou konkrétní hodnotu životnosti TAF-X řekne.
  11. Tony6610

    prevodovka olej

    No někdy se vyplatí koupit opravdu originál, u kterého je jistota, že tam nalejete to, co tam patří a navíc za poloviční cenu . Jen mám špatné zkušenosti s prodejcem. Už několikrát mi dal špatný náhr. díl (olejový filtr, rozvody atd) a to hledal vždy podle VIN kódu, ale u oleje se snad nic zkazit nedá, pokud mi neprodá převodový olej pro 6-ti kvalt, jak se to tady již někomu stalo . Mimochodem, jaký olej se teď leje jako originální náplň do převodovky u VW??? Je to SHELL GETRIEBEÖL EP 75W-90 (syntetický vysokotlaký převodový olej určený především pro manuální převodovky, některé diferenciály a další převodová soukolí vozů koncernu VW) ? SHELL GETRIEBEÖL
  12. Tony6610

    prevodovka olej

    V servisu mi řekli, že u TAF-X se jedná o celoživotnostní náplň, ale po dotazu, co je "celoživotní náplň" mi nebyli schopni odpovědět, jestli se to počítá na roky nebo nájezd km, tak volali dovozci a ten jim řekl, že se to udává v délce trvání 8 let nebo nájezdem 200000 km. Jak jsou tyto hodnoty přesné nevím.
  13. Tony6610

    prevodovka olej

    Ok, to jsem rád, že se jedná o 6-ti kvalt. Naliju tam ten TAF-X, jelikož olej měním u své F1 poprvé a možná i naposledy a co bych pro svoji převodovku neudělal . Motor mažu taky pouze Shellem Helix Ultra 5W40 a jezdím jen na Optimal 95 E, možná je to zbytečné , ale na provozních náplních se nemá šetřit .
  14. Chci se zeptat, jaký rozsah tato kontrola žárovek má, lépe řečeno, které žárovky v autě kontroluje, mám v plánu nahradit sufitky 5W za LED 0,5 W v osvětlení SPZ. Tak po návodu k obsluze, si můžu sám odpovědět : Kontrolní světlo "Žárovky" svítí při poškození vlákna během: - sešlápnutí brzdy (zadní brzdová světla) - rozsvícení světel (přední potkávací světla nebo zadní obrysová světla) + akustická signalizace (1 pípnutí) Z čehož vyplývá, že sufitky pro osvětlení SPZ nebo interiéru můžu klidně nahradit LEDkama. Ještě by mě zajímalo, při jakém stupni výbavy, se tato kontrola instaluje?
  15. Tony6610

    prevodovka olej

    Jakým olejem odrovnám převodovku a kolikatistupňovou? Pro 5-ti kvalt je přímo normou VW 501.50 povolený TAF-X.
×
×
  • Vytvořit nový...