Přejít na obsah

Spaceback77

Uživatel
  • Počet příspěvků

    56
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Spaceback77

  1. Nechci dráždit hada bosou nohou vkládáním inzerátu, ale myslím, že tady to najdete asi nejrychleji. Prodal jsem Rapida a zůstal mi doma automatický přepínač (zelené podsvícení), tak kdyby o něj byl zájem, tak mi napište. Konkrétní cenu záměrně neuvádím, ale chci za něj polovinu tisícovky Kč. Snad mě Pawouk neukamenuje.
  2. Zkusím to jinak. Pánové, našel by se někdo ochotný, který by sestavil spolehlivý seznam návodů na kódování aspoň těch základních funkcí obdobně, jak je na na vláknu Rapidu ? V češtině, na vlastní nebezpečí při použití návodu ? Např. takto: Nebo takto: Nebo si ten, kdo to umí, drží své zkušenosti pod pokličkou ? Pro Octava lll i pro Octavia lll FL.
  3. S názorem na Ferda25 s Tebou souhlasím a věřím Ti, ale protože jsem si pořídil VCDS, chci si na autě dělat úpravy sám. Asi chápeš, už kvůli té radosti z výsledku. Jsem ze Šumperka a to je do Strakonic dost daleko. Pokud by jsi měl chuť mi poradit postupy změn funkcí, viz můj příspěvek výše, tak by to bylo super. Nebo aspoň nasměrovat na stránky, na kterých je to uvedeno. Díky moc.
  4. Nešlo mi spouštění pravého zpětného zrcátka při zařazení zpátečky, asistent rozjedu do kopce HHC, CH/LH, Corner mlhovky, komfortní směrovka - změna počtu bliknutí, aktivace parkovaček při denním svícení. Návody jsem bral z www.stemei.de. Používám originální HW+SW od Svobody v aktuální verzi, akorát nemám online služby pro kalkulátor kódování, takže to řeším přes LCode. Pokud by jsi mi mohl poradit a poslal by jsi mi přesný postup kódování, byl bych rád. Třeba přes SZ. Předem děkuji.
  5. Nejsou shodné v tom, že jsem postupy zkoušel a neshodují se.
  6. Protože návody pro kódování Š-Octavia III a Š-Octavia III FL nejsou shodné, dovolím si založit toto téma. Tímto bych chtěl požádat zkušené borce o poskytnutí informací, rad, návodů a postupů, jak "ladit" FL Octavie pomocí diagnostiky VAG VCDS. Samozřejmě na vlastní nebezpečí při použití návodů. Za pomoc předem děkuji.
  7. Máte to také tak ? U auta mi praskly H7 žárovky a bylo mi divné, že se mi nerozsvítila kontrolka prasklé žárovky. Žárovky jsem vyměnil a vyzkoušel jednu odpojit ( simulace prasklé žárovky ) a kontrolka se opět nerozsvítila. Stalo se to někomu s tímto přepínačem světel ? Je možné, že tento spínač eliminuje upozornění na prasklou žárovku ? Pokud ano, myslíte si někdo, že by bylo možné instalovat do světel LED H7 ?
  8. Lasse: Dělá mi to to samé, dostal jsem od jednoho pána radu, cituji: "máte špatně nastavené bluetooth, nastavte si připojení telefonu jako Premium - tj. přes RSAP a zrušte si audio přenosy po bluetooth a nic Vám radio přerušovat nebude " Něco dělám špatně, zatím se mi to nepodařilo rozchodit. RSAP je aplikace stažená z GooglePlay, je tam i zkušební verze. Kdyby se to někomu podařilo rozchodit, dejte vědět. Mělo by to pak zvukově fungovat jako normální navigace.
  9. PistaTT - sypu si popel na hlavu, v návalu "vášně" jsem zaměnil MirrorLink a CarPlay u IPhonu. Jinak IPhone 7 je kompatibilní se SmartLinkem na rozdíl od IPhone 6, takže Tobě to funguje jak má, ale LukášCBR na tom bude asi hůř, bohužel. Propojovací kabel by měl být originál k danému telefonu, nevím proč, ale asi to tak je.
  10. Není zač. Budeme muset počkat, jestli se nějací šikovní vývojáři budou chtít více zabývat aplikacemi pro MirrorLink anebo naše ŠA bude v aktualizacích rádií schopna vylepšit podporu pro novější operační systémy telefonů.
  11. Asi se mi tedy potvrzuje upozornění od prodejce, jak jsem psal LukášoviCBR o příspěvek výše, že po aktualizaci telefonu na vyšší verzi, se změní nastavení a pak MirrorLink nefunguje. Na stránkách ŠA je Tvůj telefon kompatibilní s Androidem 6. Zkusil bych, jestli to jde, downgrade zpět na Android 6 nebo jiný telefon jako máš Ty s Androidem 6.
  12. LukášCBR' Tvůj telefon je ŠA odzkoušený na IOS9, na IOS10 asi fungovat nebude. Když jsem auto kupoval, tak mě prodávající upozornil na to, že pokud se telefony aktualizují na vyšší verze a tyto nejsou uvedené v seznamu kompatibility u ŠA, tak je možné, že už nebudou fungovat se SmartLinkem. Prý tam přibývají různé "přílepky" aktualizací, které změní funkci a nastavení spojení telefonu s autem. Pokud máš možnost, zkus ověřit funkčnost na stejném typu telefonu s IOS9. Zajímalo by mě, jestli tvrzení prodávajícího je správné. Teď jsem si ale všiml, že Tvůj telefon ani není s MirrorLinkem kompatibilní, IPhone jsou až od řady 7.
  13. Zdenku, aplikace na mobilu píše, že pracuje jen na telefonu LG i mě, ale když to spojíš s Bolerem, tak v nabídce MirrorLinku už i přes tuto hlášku funguje. Zkus to. Taky mě to nejprve zklamalo, ale v autě to funguje. Napiš, jak jsi dopadl.
  14. Způsob, kterým se mi podařilo Mirrorlink v autě Š-Octavia lll s telefonem Samsung A(2016) zprovoznit. Bylo to zcela jednoduché. Stačilo jen do telefonu nainstalovat aplikaci LG Mirror Drive https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lge.mirrordrive. Zajímavé, že na telefonu Samsung spouští aplikaci pro Bolero aplikace od LG. Po připojení telefonu k autu přes rozhraní Smart Link spustím aplikaci MirrorLink, která nabídne tuto aplikaci. Spuštěním LG Mirror Drive aplikace přes Bolero se zrcadlí displej telefonu na displeji rádia a vše se ovládá přes displej rádia. Akorát jsem zatím přišel na to, že se automaticky nepřeklopí displej v telefonu na ležato a na displeji rádia je pak vidět jen horní část displaye telefonu. Spustím tedy požadovanou aplikaci v telefonu, překlopím telefon do vodorovné polohy, připojím telefon k rádiu a pak již běží vše normálně jako v telefonu. Super. Dalším poznatkem pro mě bylo, ale to asi souvisí s možnostmi mého telefonu, který nekombinuje společně zvuk z telefonu a rádia společně. Ve výsledku to vypadá tak, že pokud mám spuštěnou navigaci v telefonu a zvuk rádia z auta, tak při navigování neztlumí rádio a je slyšet hlášení navigace, ale zvuk rádia vypne a je slyšet pak jen navigace. Pak musím ručně na Boleru spustit rádio a potom MirrorLink tlačítkem APP na Boleru ( kliknutí na tlačítko Radio a pak APP ) a pak do další hlášky z navigace hraje rádio normálně. Tak se to pořád opakuje. Ale jak říkám, je to spíše možnostmi telefonu. Věřím, že dokonalejší telefon i toto zvládne společně. Přes AndroidAuto funguje navigace normálně, ztlumí rádio, proběhně hláška z navigace a poté zase hraje rádio automaticky samo dál. Ale AndroidAuto jsem odinstaloval, používám jen MirrorLink, který dokonale zrcadlí telefon. Navigaci používám Dynavix z GooglePlay. Nemusím používat žádná mobilní data a navigace funguje super. Tak snad můj postřeh někomu pomůže. Kdyby někdo věděl o způsobu, pokud existuje, jak nastavit telefon, aby šel zvuk pro navigaci z telefonu a ne z rádia, byl bych za každou radu vděčný.
  15. Spaceback77

    Vady a neduhy

    Když tady píšete už o vzniklé korozi, dávám svůj příspěvek ze včerejšího dne. U sousedové Fabie jsem si všiml koroze na obou koncích předních blatníků, u napojení na práh. Nedalo mi to a tak jsem se podíval, jak to mají inženýři ze ŠA vyřešené na Rapidu. Po odmontování plastových podběhů na mě koukal šedý molitan, ten, který je vidět po otevření dveří při pohledu kolem pantu k blatníku. Kolem molitanu usazené jemné blátíčko, listí a všelijaký humus, krásně mokré - nacucané vodou včetně molitanu. Tak jsem to samozřejmě vyčistil, no a pak jsem zjistil, že molitan je krásně nasáklý vodou asi do výšky 10cm. Výborné antikorozní řešení, na to musel přijít fakt nějaký "inža", ale na druhou stranu, čím dříve to shnije, tím dříve si koupíme další auto, že? Moc jsem si s tím hlavu nelámal a těch asi 10 mokrých centimetrů molitan odřízl. Za odpoledne to krásně vyschlo, přirozeně to bude větrat a auto nijak neutrpělo. Tak mrkněte, jak jste na tom vy.
  16. Zdravím všechny, kteří řeší výměnu Swingu. Hodně jsem přemýšlel, jestli risknout Čínu, ale jsem spokojený. Já jsem si objednal toto: http://www.ebay.com/itm/2Din-Android-Autoradio-4-4-GPS-NAVI-DVD-Player-WIFI-for-VW-Jetta-Passat-Polo-/162261794453?hash=item25c78e7e95:g:TIQAAOSwcUBYGawY Rádio mi přišlo ze skladu z Hamburku, cena 5700,-Kč, žádné clo, jen poplatek 10USD. Doprava bez problému, pouze dvoutýdenní zpoždění kvůli reorganizaci skladu ( dle vyjádření dodavatele ) - neřeším, navíc jsem dostal parkovací kameru jako kompenzaci za zdržení. Výměna rádia bez jakéhokoli problému, prostě kus za kus, hned vše fungovalo, včetně ovládání na volantu. Protažení GPS antény před spolujezdcem, mikrofon telefonu na stínítko před řidičem, parkovací kamery na couvací světlo a kabel pod střechovkou kolem dveří k rádiu ( bez zapojení červených "fousů" u video kabelu kamery ), WIFI funkční, Bluethooth funkční, GPS navigace, hudba, video, rádio-zapojeno zatím pouze na jeden FAKRA konektor-plánuji dokoupit zdvojený kvůli dvěma anténám u originál rádia, všechno co uvádí prodejce bez problému. Jen jsem ještě nepřišel na to, jako spáruji svůj telefon s Mirrorlinkem a jak zkopíruji telefonní seznam z telefonu do rádia. Ale to snad časem doladím. Přes http://www.eskoda-shop.cz jsem koupil originální rámeček kolem rádia místo Swingu. Rádio jsem namontoval před dvěma dny, takže se zatím stále seznamuji a instaluji a odinstalovávám různé aplikace z ObchodPlay, některé fungují dobře, některé nejdou. Prostě zkouším, co se dá a co ne. OBD ELM327 také spárováno, zatím pouze s aplikací Torque. Po nastartování nebo zapnutí klíčku se moje rádio samo nezapne, zapínám já, stejně tak po vypnutí zapalování se nevypne, vypínám já. Pouze se zapíná samo při zařazení zpátečky pro kameru, po vyřazení zpátečky se vypne. Pokud je před zařazením zpátečky rádio zapnuté, po zařazení zpátečky vypne přehrávání, znázorní obraz couvací kamery, po vyřazení zpátečky opět přejde ke svojí předchozí funkci. WIFI funguje před domácí router i přes Hotspot z telefonu bez problému. USB přehrává FlashDisc, streamuje soubory v telefonu a telefon nabíjí. Uf, jsem se rozepsal, snad to někomu pomůže.
  17. Ano, pojistka na pozici 35, ale když tam je z výroby 5A, tak jsem nechtěl dráždit hada bosou nohou, když pořádně nevím, co ta pojistka jistí. Ale zatím tam nechám tu 20A a uvidím dál. S tím rozsvícením po vypnutí motoru mi to taky připadalo jako něco navíc, ale nijak mi to nevadí, tak to řešit nebudu. Svítí to stejnou dobu jako přístrojovka po zamčení auta, pak to zhasne, tak snad to nebude ničemu vadit.
  18. Problém vyřešen, bylo to pojistkou, 5A jsem vyměnil za 15A a nenapadlo mě, že by i ta mohla prasknout. Takže dnes 20A a zatím drží. Aspoň už budu vědět, čím to je. Funguje mi to tak, že když vypnu motor, rozsvítí se potkávací světla, a to i na denním světle. Na světle, když zamknu nebo odemknu DO, tak nic nesvítí, v garáži, při málo světle, se při odemykání i zamykání světla rozsvítí. Takže vše OK. Moc všem děkuji za ochotu a trpělivost. Jste super.
  19. Návod byl v čínštině, takže už je v koši, anglický návod jsem použil tady z tohoto vlákna. Obchod viz mikliskův příspěvek, mám úplně ten samý modul koupený taky tam.
  20. Touareg3: Modul mám kupovaný letos v červenci, je pro Rapida se zeleným podsvícením. Po pokusu o nakódování jsem z auta vystoupil, uzamkl dálkovým ovládáním a nic. Auto bylo v přítmí v garáži.
  21. Tak dnes přesně podle Mikliskova návodu, ale opět CH/LH nefunguje. Můj postup byl následující: přijel jsem do garáže, kdy se denní svícení automaticky přeplo na potkávací světla, tak to má být. Takže světelné podmínky dobré. Pak jsem podle návodu vypnul klíček od zapalování, do 1,5 s jsem provedl auto-0-auto-0-auto, a ? Nic. Tak jsem zkusil opět při vypnutém klíčku auto-0-auto-0-auto a počkat nějakou dobu, asi tak půl minuty a ? Zase nic. Něco mám nebo dělám špatně. Ach jo, nevíte někdo poradit ?
  22. Mohl by mi prosím někdo pomoci se spuštěním funkce coming a leaving home ? Už s tím laboruji dva měsíce a pořád mi to nejde. Kdyby byl někdo ochotný, tak prosím o přesný postup krok po kroku. Nechal jsem si přeložit návod, ale je to prý nějaká "čínská angličtina ", takže nic moc. Moc děkuji předem.
  23. Toto vlákno pročítám od začátku, protože mě to zaujalo natolik, že už spínač mám doma. Právě proto, že jsem se dočetl o více hodnotách pojistek, tak jsem chtěl zjistit zkušenosti ostatních. Jinak díky za radu, budu zkoušet.
  24. Všechny přispěvatele zdravím, dnes mi přišel přepínač, zítra se chystám na montáž a samozřejmě jsem jako vy dostal pouze návod s rozsypaným čajem. Protože už máte zkušenosti, chtěl bych vás požádat, jestli by jste mi nemohli sdělit, kolikaampérovou pojistku mám po výměně čidla dát a taky kam nejlépe umístit světelné čidlo. Za rady předem moc děkuji.
  25. Protože mě tento auto light modul dost zaujal, hledal jsem a našel toto video, snad Ti to pomůže.
×
×
  • Vytvořit nový...