Přejít na obsah

Martin Bednář

Uživatel
  • Počet příspěvků

    2 247
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    3

Vše zveřejněné uživatelem Martin Bednář

  1. Jinak co si pamatuji, tak některé Superby 2015 z kraje výroby neuměly AA, ACP... Případně to byla příplatková výbava.
  2. makaltomas: "odtok klimatizace je v pořádku"... máš to vyzkoušený? většinou to chce zkontrolovat poté, co klima tak alespoň hodinu běží...
  3. Málo, něco kolem 60tkm. To auto je 3. v rodině a málo jezdí. Prakticky je jako nový :-) Domnívám se, že ten vysoký nájezd u Pasasta a pravidelné ježdění je pro baterku ideálnější provoz, než když to auto měsíc stojí...
  4. Pro zajímavost. Originál baterka (Moll 59Ah, 640A, EFB), mi v autě vydržela 8 let. 6 let s odpojeným konektorem. Měla hroznej režim, auto třeba měsíc stálo, atp. Ale zase jsem jí doléval a pravidelně nabíjel. Nicméně 8 let považuji za úspěch. Koupil jsem VARTA Blue dynamic EFB 60Ah, 640A, EFB.
  5. Já tam žádný ohyb nemám, ale jak jsem psal, tak plastová trubička mi tam nešla zasunout. Koupil jsem asi metr dlouhou hliníkovou a tu jsem tam už v pohodě zasunul.
  6. Sup 2015. 2016 odpojeny konektor. Problemy zadne. Baterka puvodni.
  7. Jak jsem sem už jednou psal, tak se to dá trochu využít v létě po jízdě na odvětrání interiéru. Chvíli po vypnutí motoru mi to ještě do kabiny žene chladný vzduch. Ale je to fakt jenom chvíle. V zimě prakticky nepoužitelný. Takže za mě to je tak nevýrazná funkce, že ji vlastně už vůbec nevyužívám...
  8. Barton: mně tam jistou dobu žila nějaká můra.....
  9. Možná dobrej nápad - tak dej pak vědět poznatky. (btw. nemůže to tam chytnout?)
  10. Jsem jeden z těch, kterým světla vyměnili a mlží se taky. Nezbylo, než to brát jako fakt....
  11. Tohle mě vždycky bavilo, názory rozumbradů, jak do Superba 2.0TDI 110Kw je super motor a 1.4TSI 110Kw je slabej motor...
  12. A musí se tedy měnit ty "příchytné průchodky"?
  13. Včera u 1.4tsi dojezd ukazoval 40km a tankoval jsem 67,98 litru, dle účtenky... Každopádně i ty 1.5tsi dokáží jezdit za málo. Máte někdo vypozorovaný, do kolika km/h dokáže jet 1.5tsi po rovině na dva válce? 1.4tsi rovina, dálnice, tempomat 140 a ukazuje to provoz na dva válce. Jak dám na tempomat 141, už to drandí na všechny 4.
  14. Osobně dávám do motoru Shell Helix Ultra 5W-40 (norma VW 502.00) a to na doporučení známého technika z Boleslavi. Plus měním olej jednou za rok - nebo 15tkm.
  15. Mám S3 od 2015. Kabel od rekuperace odpojen 2016. Baterka EFB stále původní. Poslední 3 roky využívám Superba minimálně (další 2 auta v rodině). Takže třeba 3 týdny stojí a pak jede hodinu. Ale každý rok na jaře baterku dobiju a doleju. (i „bezúdržbové“ baterie je dobré dolít - https://www.mjauto.cz/pece-o-bezudrzbovou-autobaterii) Takže vzhledem k okolnostem a využití auta za mě překvapení, že ta baterka bez problémů funguje už 7mým rokem.
  16. Tak buď objednat jako originální díl přímo ve škodovce, nebo zkusit zagooglit a najít co kdo prodává... https://www.google.com/search?q=3V1863212A&rlz=1C1GCEU_csCZ990CZ990&oq=3V1863212A&aqs=chrome..69i57j0i546l3j69i60l2j69i61.888j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8
  17. Tak to zase doleješ čistým olejem - to motoru udělá jen dobře. Já dokonce občas odsaju pár deci a doleju novým - jsem trochu magor :-) Ale domnívám se, že kdyby ti měl mizet 5W-30, tak je velká pravděpodobnost, že se to u 5W-40 dít nebude.
  18. Hele to byl fakt extrém - projíždělo se spoustou dlouhejch obcí, všude padesátka, prostě okolnosti tomu šly naproti. Škoda, že se někde nezobrazuje statistika, kolik km auto jelo ve dvouválcovém a ve čtyřválcovém režimu. Jako taky mě ta spotřeba překvapila. Dokonce mám někde fotku... A já jsem pak docela dobrej ekojezdec, když chci a Superb taky dobře plachtí na neutrál, takže asi tak :-) Jinak taky občas jedu za deset, když chci vyméct pavouky z motoru. Ale jinak běžně na nádrž najíždím přes 1000km. Někdy i 1200km. Ta 1.4 dokáže fakt jezdit za málo. A jak jsem psal, dlouhodobá 6,2. Ale kdyby v tom bylo město, tak by to bylo za víc. Po Praze jezdím běžně za 7-8 litrů, záleží na profilu trati. Ale aktuálně mám na město jiný auto, takže Superb se stal mimoměstským vozem :-)
  19. Prakticky žádný úbytek, na rysce takřka pořád stejně.
  20. Hele tohle je hrozně individuální. Každej jezdíme jinou trasu, jinej styl, atp. Jinak mám dlouhodobou taky 6.2, ale poslední dobou v tom není město, to by tam bylo víc. Jednou když jsem to chtěl vyzkoušet na spotřebu, tak jsem dal 65 kilometrů po okreskách, (předpisovou jízdou, ale nikoho jsem nepředjel, ale ani jsem taky nikoho nezdržoval), tak v cíli jsem byl za 3.9 - to jsem koukal. A ani to nebyla taková tortura, jak bych předpokládal... Ale skoro celou trasu jsem ujel na 2 válce :-)
  21. Nevím jak pro převodovku, ale pro motor je určitě zdravější jezdit na 2 válce (na to je stavěnej), než ho podtáčet na 4 válce...
  22. Záleží čemu říkáš aby to jelo. Když to budeš honit 4000ot. na šestku, tak pojedeš 200, což asi běžně nepojedeš. Na Youtube tak leda vidíš, jak lidi zkouší max. akcelerovat - tak je snad jasný, že to vytáčej... Ostatně jako jakýkoliv jiný auto. Na normální nebo i svižnější ježdění motor úplně na pohodu a navíc s výtečnou spotřebou. Navíc dle dlohodobé zkušenosti majitelů se jedná o celkem bezproblémový motor.
  23. Na doporučení vystudovaného olejáře dávám Shell Helix Ultra 5W40 a spokojenost. Btw. tento olej jsem používal u všech turbobenzínů z produkce VW, co jsem kdy měl. Měním po 15tkm, nebo roce.
  24. Když má auto odpojenej konektor rekuperace, tak tahle alchymie programování nový baterky odpadne?
  25. Malý postřeh k mojí baterce. S3 mám od 2015, EFM baterie stále původní, (ve 2016 jsem odpojil konektor u záporného pólu baterie), poslední dobou jezdím Superbem dost málo (za rok 2021 jsem najel jenom 6tkm, za rok 2020 5tkm) a baterie stále původní a v dobré kondici. Čekal jsem, že dávno odejde, vzhledem k tomu, jak to auto málo jezdí. Baterku dobíjím preventivně 2x do roka. Edit: Jo a jednou za 2 roky doplňuju destilku, přestože to je "bezúdržbová" baterie.
×
×
  • Vytvořit nový...