Přejít na obsah

marekmara94

Uživatel
  • Počet příspěvků

    24
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení marekmara94

  1. Děkuji! Tahle odpověď mi obrovsky zvedla náladu. Myslím, že letos budou hezké Vánoce. Nenapadlo mě, že to bude takto jednoduché. Původně jsem si myslel, že už to nepůjde opravit a auto budu muset dát sešrotovat, dokonce jsem měl objednaný už odtah, ale naposlední chvíli jsem si to rozmyslel a zrušil ho. Postupně se do toho začnu pouštět.
  2. Nalitla na obrubník, tím se zničilo to kolo a projela plotem. V rychlosti okolo 40 km/h
  3. Děkuji to mě docela uklidnilo teďka a když se na to takhle podíváte, co je tam asi tak největší katastrofa? Tak podle pohledu. Já vím, že v servisu v mi pak řeknu víc ale tak teď je to pro mě hlavní téma tak o tom furt přemýšlím
  4. Jasný no, to je otázka co koupit a co z toho se dá ještě vyklepat. Největší obavu mám z toho světa, jinak už mi to nepřijde tak hrozný. Po Novém roce to chci opravit a začít s ní jezdit. Mám ji fakt rád.
  5. Děkuji za odpověď. Omlouvám se, ale nějak mě to s tím příspěvkem ráno vytočilo, nemyslel jsem to zle a nechci se tady hádat kvůli prkotinám. Rozpočet si představuji tak 20-25 tisíc ideálně i s rozvody, jestli to je reálné? Nejvíc mě znervózňuje to naražené světlo. Já víc než to co vidíte vy na těch fotkách nevykoukám, protože autu vůbec nerozumím, z čehož vyplývá, že si na tom sám neudělám vůbec nic.. Rozbité je nejspíš jenom to co je vidět na obrázku. Motor jde normálně natočit, nikde nic podezřelého. Kromě těch rozvodů by mělo být všechno v pořádku, protože jsem se o auto jinak staral docela pečlivě, mám k němu hezký vztah. Jezdil jsem do jednoho servisu v Berouně, ale v téhle situaci budu volat odtahovku a nechce se mi to až do Berouna. Takže proto jsem se ptal, jestli nemáte náhodou někdo nějaký dobrý neautorizovaný servis a doporučení, ideálně kde mě neokradou a hodina práce nebude stát 2000 (v tom Berouně hodina práce 550), takže bych chtel něco tak max těch 1000 Kč, nebo ideálně kde by mi řekli "je s tím tohle je potřeba vyměnit tohle a tamto, bude to stát tolik a tolik". Když jsem řešil problém s tím servem já už nevím jestli to měnili nebo co s tím dělali, tak si v jednom servisu řekli 12 000 a tady jsem platil i s přezutim a diskama asi 3 nebo 4 tisíce už nevím, takže se popravdě bojím zkusit jiný servis bez referencí.
  6. Dobře, tak beru na vědomí. Takže jak mám teda postupovat?
  7. Já s tebou nediskutuju, ale když už... můžeš mi teda napsat, jak přesně konkrétně jsem měl zjistit, že to tam nepatří? Je nějaké pravidlo, že když řeším vnějšek, tak to má jinou sekci? Kdybych řešil vnitřek, tak by ta kategorie byla správná, nebo na to je jiná, specialní kategorie? Jaký je rozdíl mezi vnitřkem a vnějškem? Já jen abych přiště věděl.
  8. Ahoj kluci, omlouvám se za zařazení do špatné kategorie, ale vážně nevím jak poznat, že dotaz ohledně Fabie 1.4 MPI nepatří do kategorie Fabie 1.4 MPI. Přijde mi dost zvláštní to postovat do několik let starého a především cizího topicu. Mám 1.4 MPI z roku 2001. S tímhle autem jsem už něco zažil a mám k němu docela silný citový vztah. Stala se mi drobnáá nehoda a auto jsem odstavil na parkoviště. Chtěl bych se s váma poradit, jak je možná oprava. Autům vůbec nerozumím a ani neznám nikoho, kdo by byl přes auta. Takže se ptám tady. Na kolik peněz by asi tak vyšla oprava? Samozřejmě myslím v neautorizovaném servisu s neoriginálními díly, můžou být z vrakoviště, prostě normálně, jak se to u těhle aut dělá? Ale zase normálně a hezky, nechci jezdit jak blázen třeba s červeným nárazníkem nebo tak, Rozbité je jen to, co je vidět na obrázku. Všechno ostatní je pravidelně servisované a v pořádku. Akorát už se prý trošku ozývají rozvody podle posledního přednehodového servisu. Podle toho na kolik by vyšla oprava by se rovnou třeba udělaly i ty rozvody. Ale zase nechci, aby si pak v servisu řekli třeba 50 tisíc. Také bych se chtěl zeptat, zda byste mi nedoporučili nějaký servis v Praze. Jsem ze Stodůlek, ale stejně použiji odtahovku, takže to je asi jedno z jaké části Prahy to bude. Nebo jestli je někdo z vás automechanik a neudělal by mi to. Moc děkuji.
  9. Tak teď nevím, co mám dělat. Co jim mám teda prosím přesně říct? Říct jim, ať výměnu tu pojistku, vymění řemen a počat pár dní, pak to zkontrolovat? To se mi vůbec nechce, už jen z toho důvodu, že autům vůbec nerozumím. Ale tak asi budu muset a k vůli tomu to sem píšu. Když to u těch pojistek měřili, řekli mi, že prý to servo žere hrozně moc elektřiny a proto se musí vyměnit, nebo tak něco, že proto za chvíli vypálí i tu další pojistku.
  10. Byla údajně přepálená a prasklá. Říkal, že prý to celou dobu jiskřilo nebo tak něco. Říkal, že se za chvíli přepálí i ta druhá, jestli servo nevyměnim. Zkusím to zítra vyfotit, jestli to můžeš poznat. Napřed to jenom blblo, stačilo restartovat motor a šlo v pohodě, po chvíli vypadlo. Pak to přestalo fungovat úplně a nepomohlo už ani to. Teď jezdím na tu druhou pojistku. Děkuji moc.
  11. To zní logicky, takže k vůli řemenu se mohla zničit ta pojistka se servem?
  12. Tak jsem to vzal do servisu a tam se to udělalo a pojistka byla v háji. Já myslel úplně jiné pojistky. No přepojili to na nějakou volnou pojistku abych mohl jezdit a zjistili, že když zatočí volantem, tak pohasínají světla. Sdělili mi, že to znamená, že servocerpadlo je nutné vyměnit, protože žere moc proudu, že to tam jiskří a proto to tu pojistku postupně odrovnalo. Taky jsem si dal do souvislosti, že nejspíš proto se mi před pár dny až týdny stalo to, že se z ničeho nic vybila po chvíli stání baterka a musel jsem volat asistenci. Takže pohasínají světla při otáčení volantem a na základě toho se bude měnit servočerpadlo. Jezdit s tím teď pár dní ještě můžu, než mi ho seženou a pak co nejdřív na výměnu. Vzhledem k tomu, že zjistili, že je i v prdeli řemen, tak se budu snažit jezdit co nejmíň. S tím řemenem mě dost vystrašili. Jako kdyby se mi to čerpadlo nerozbilo, tak by mě vůbec nenapadlo nějaký řemen kontrolovat a na výměnu oleje jedu až někdy koncem roku. Kdyz už jsme u toho, je tady nějaké téma, co si takhle člověk má u tohohle typu auta průběžně kontrolovat?
  13. Mohl bys být prosím konkrétnější? Kde ji presne najdu? Děkuji moc.
  14. To by logicky dávalo smysl. Přijde mi, že je řízení trochu tužší. Ale nevím, jestli to není jen můj dojem. Taky jsi měl takový pocit? Vše dnes funguje jak má, akorát jak píšu, přijde mi řízení trošku tužší.
  15. Ahoj kluci, Mám problém s posilovačem. Za poslední dva dny mi několikrát za jízdy vypadl, rozsvítila se kontrolka a volant ztuhl. Pomohlo vypnout a zapnout motor. Dnes je to třetí den a jezdím bez problémů. Z informací zde jsem usoudil, že by mohla být špatná pojistka. Je to možné, že by to bylo tím? Pokud ano, jak ji mám vyměnit? Nevím o tom vůbec nic. Musi se něco udělat, vyndat baterka, vzít gumové rukavice? Nebo ji jen vycvaknu a hotovo? Náhradní pojistky mám. Nechci čekat, než to zase vypadne. Mám škoda fabia 1.4 MPI 44 kW. V jednom servisu v Holešovicích mi, aniž by auto vůbec viděli, rovnou řekli, že je nutná výměna čerpadla a že si mam připravit minimálně 10 tisíc, protože tam není co opravovat. V jiném servisu zase to, že to může být cokoliv i nějaká blbost. Myslím si, že v prvním servisu chtěli využít mě neznalosti a okrást mě.
×
×
  • Vytvořit nový...