Přejít na obsah

DennyRuzicka

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení DennyRuzicka

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Ahoj, chci se zeptat, jestli jste se někdo nesetkal s podobným problémem na Superbu 2. Jde o to, že vyhřívání čelního skla nefunguje po celé ploše - cca 15 cm od levého A sloupku se nevyhřívá a vzniká neodmlžený pás, viz. foto. Bohužel tím pro řidiče vzniká široký úhel, přes který není vidět. Napadlo mě, že by mohl být přerušený drát v čelním skle, který vede elektřinu/výhřev např. vlivem praskliny na skle - žádnou jsem ale nenašel. Napadá někoho, co by mohlo být příčinou?
  2. Našel by se někdo z okolí Hradce Králové/Rychnova nad Kněžnou, kdo by zmáknul nakódovat zavírání 5. dvěří na dálku a zrušení pípání během otevírání? Samozřejmě za FO.
  3. Přidám i svoji zkušenost s Octavia II. 2 roky jsem řešil problém, kdy jsem měl celou zimu komplet zamlžená okna a koukal asi 30cm odmlženou částí. Auto bylo několikrát v servisu, vyměněný filtr, náplň klimy, servo u motorků, nic nepomohlo. Občas se okno odmlžilo, ale potom bylo opět schopné se během 10 sekund zamlžit. Nakonec se podařilo najít příčinu - před tím, než se mi začalo mlžit okno, tak jsem dodělával výhřev sedaček a měnil jsem u toho ovladač klimatizace, který jsem koupil od nějakého dobráka na bazoši. A právě tenhle ovladač chybně naklápěl klapky a nepouštěl do auta čerstvý vzduch. Takže tím, jak neustále cirkuloval pouze vnitřní vzduch, auto se po několika kilometrech jízdy vždy zamlžilo. Následně jsme tedy dali zpátky starý ovladač klimatizace bez výhřevu sedaček a problém ihned zmizel. Po týdnu jsem ještě sehnal jiný ovladač klimatizace s výhřevem sedaček a po instalaci opět v pořádku. Chyba tedy byla v jednom vadném ovladači klimatizace.
  4. Přidám i svoji zkušenost s Octavia II. 2 roky jsem řešil problém, kdy jsem měl celou zimu komplet zamlžená okna a koukal asi 30cm odmlženou částí. Auto bylo několikrát v servisu, vyměněný filtr, náplň klimy, servo u motorků, nic nepomohlo. Občas se okno odmlžilo, ale potom bylo opět schopné se během 10 sekund zamlžit. Nakonec se podařilo najít příčinu - před tím, než se mi začalo mlžit okno, tak jsem dodělával výhřev sedaček a měnil jsem u toho ovladač klimatizace, který jsem koupil od nějakého dobráka na bazoši. A právě tenhle ovladač chybně naklápěl klapky a nepouštěl do auta čerstvý vzduch. Takže tím, jak neustále cirkuloval pouze vnitřní vzduch, auto se po několika kilometrech jízdy vždy zamlžilo. Následně jsme tedy dali zpátky starý ovladač klimatizace bez výhřevu sedaček a problém ihned zmizel. Po týdnu jsem ještě sehnal jiný ovladač klimatizace s výhřevem sedaček a po instalaci opět v pořádku. Chyba tedy byla v jednom vadném ovladači klimatizace.
  5. Ahoj, mám O2 2007, 1.9 77KW, BXE (tedy bez DPF), naj. 250 000, výměny fixně po 15 000. Posledních několik výměn byl aplikován olej Divinol 5W40, 505.01 a přijde mi, že motor neběží úplně hladce jako dřív, není to nic hroznýho, ale na volnoběh nemá úplně stoprocentně hladký chod. Plánuji tedy změnu, na německém fóru hodně chválili olej Aral HighTronic 5W-40, dá se sehnat už za 660,- za 5L, což mi přijde až podezřele levné na dobrý olej. Normu 505.01 samozřejmě splňuje. Co vy na to? Máte s ním někdo osobní zkušenost? Nebo by bylo lepší dávat 5W30?
  6. Zdravím, tak se mi před pár dny na autě objevil problém se světly. Po otočení na I. stupeň se mi klasicky zapnou parkovačky, ale po otočení na II. stupeň už se nic nestane, potkávačky se prostě nerozsvítí. Jinak dálkovky normálně svítěj, žárovky jsou OK a pojistky jsem měnil, těmi to také neni. Nějaké rady nebo nápady? Díky za cokoliv, mějte se.
×
×
  • Vytvořit nový...