Přejít na obsah

Míša

Uživatel
  • Počet příspěvků

    116
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Míša

  1. Míša

    Letní pneumatiky

    Já si to právě potřebuji ověřit, protože jsem prostě zvyklý, že než změním/provedu něco, v čem se úplně nevyznám (obecně), tak se na tu změnu nejprve řádně teoreticky připravím a vše si zjistím. Už se mi to v životě mnohokrát vyplatilo. Takže teď už zbývá jen vybrat pneu, asi půjdu do Hankook Ventus Prime4 K135. Vyhovují mi cenově i pověstí.
  2. Míša

    Letní pneumatiky

    Zdravím. Dostal jsem darem nové disky na Fabii III/Rapida 16" Dione. Zrovna mám původní 15" pneu zralé na výměnu a tak si říkám, proč ne. Na 15"ky hodím zimáky a na 16ky letní. Ale, jak už je tu několikrát uvedeno, rozměr 215/45/16 není zrovna běžný a k dostání jsou hlavně pneu s vyšším indexem hmotnosti i rychlosti (90/V místo v techničáku předepsaných 86/H) Mohu ty pláště s vyšším indexem použít ? Jde mi hlavně o pohled z hlediska technického (zjednodušeně řečeno, nezničí mi to auto ?) a z hlediska jízdních vlastností (nezabiju se ?) Z hlediska zákona by mělo být vše OK (nebo ne ?) Díky za info.
  3. A do třetice, pokud by někdo dotahoval svépomocí, tak šrouby se utahují 8Nm plus 45 stupňů. (opsáno z příčurky)
  4. Jinak pro info, na šrouby přestavovače je TPI, ale kontrola předepsaná opravdu není. TPI mluví jen o tom, že když se to podělá, má se to vyměnit, tedy komplet přestavovač, kryt, šrouby a také rozvody, ale ty jenom pokud jsou poškozené nebo zaolejované.
  5. Mělo by smysl ty šrouby při kontrole postupně vyšroubovat a zajistit modrým Loctitem ? Nebo je to zhovadilost ?
  6. Takže vyřešení. Díky akci "nauč se hledat TPI v ERWINu", která proběhla zde: jsem zjistil, že závada klapky spočívá v prasklé vratné pružině (!!!!) a mění se celá klapka, číslo dílu stejné, takže žádná náhrada za jinou součástku, prostě jen výměna. Chápejte, prasklá pružinka...škoda, že mi nevrátili tu starou, vsadím se, že to brko jde v pohodě vyměnit.
  7. Takže, autor dovolil, tudíž: Provedeš identifikaci vozidla dle VIN Dáš "informace o jednotlivém vozidle" a "informace o opravě a údržbě". Pak se ti nabídne "spustit informace o údržbě a opravách", tak na to klikneš a otevře se ti nové okno. V novém okně nahoře v pravým rohu je ikona "červené knihy". Na tu klikneš a rozjede se ti nabídka TPI (není to to pdf se všemi závadami), ale musíš se proklikat volbami co potřebuješ (motor, podvozek, asistenční systémy,..) a dostaneš se pak ke konkrétním TPIčkám. Za sebe dodávám, že tam je halda dalších info, ale klíč je v tom klikání na ikonky v pravém horním rohu :-)
  8. Ano, jde to, ale je na autorovi návodu, zda ho hodí do placu/povolí zveřejnění. Nechci leakovat soukromou konverzaci neb se to nesluší.
  9. Rozumím tomu správně, že při pravidelných kontrolách v autorizáku to nekontrolují ? (Byl jsem teď v úterý po pěti letech)
  10. No, měl jsem to v plánu tak po 80-100k km, v rámci plánované dekarbonizace. Takže raději zkontrolovat hned ? (50k km)
  11. Dokonce jsem hledal i návod na netu, ale asi je to tajný, no :-)
  12. No dobře, ale kristova noho kde ? WINko jsem zadával jak blázen několikrát, ale stejně nikde nic :-)
  13. Jen upozorňuji, že Bikes není zdaleka jediný, kdo tvrdí, že TPI jsou k nalezení v ERWINu. Viz předešlé strany této diskuze.
  14. Zajímavé, viz rozhovor z předešlé stránky diskuze: Harros01 se ptá: "Prosím vás, nemohli byste sem dát aktuální TPI na FIII, které by šly otevřít? Pomohlo by mi to. Nemáte TPI i na vrzající silentbloky stabilizátoru? Díky moc." A Bikes mu odpovídá: "můžeš si je stáhnout z erwinu"
  15. Vycházel jsem z předpokladu, že jsme v sekci 1.0 TSI...
  16. Zdravím. Našel by se někdo, kdo by úplného blba navedl, kde a jak najít v ERWINu ta TPI ? Poplatek si zaplatím, ale potřebuji předem vědět, kde a jak to najít. Už jsem jednou zaplatil, ale asi jsem fakt pitomec, prostě jsem ta TPI nenašel.
  17. Kdyby byl zájem, tak zde mají origo: Olejový filtr 1.0MPI, 1.0TSI - 1.5TSI Škoda 04E115561AC (skoda-dily.cz) Jeho použitím je případná chyba vyloučena.
  18. Smutné zjištění, zaplatil jsem si přístup do erwinu, ale nebyl jsem schopen ta TPI najít. To je tak, když je někdo debil :-(
  19. Jo, no, proto jsem to taky založil. A ve finále je vidět, že je to problém, jak ostatně píší kolegové Lancelot a se znalostí věci i lucky.jack výše. Jen by mě zajímal obsah toho TPI...
  20. No jestli bylo prasklé brko i u mě, tak předvídat se to nedá, ujede to 2k km a 120km před cílem, po natankování u pumpy, se prostě rozsvítí EPC a pak "motor". A normálně to jede. Pak zkusíte druhý den dojet do servisu a skoro to nejede. Tak to chcípnete, znovu nahodíte a hle (!) ono to zase jede. A pak vám v servisu vymění klapku. Takhle to probíhalo.
  21. Aha, takže si mám přece jenom jednu koupit a dát do kufru ? :-)
  22. Aby to nebylo jako kdysi, když jsem vozil v š105 náhradní cívku, rozdělovač, palivovou pumpu a vodní čerpadlo :-)
  23. Též jsem lehce zezelenal :-) Zatím se zdá, že stačila voda a zubní kartáček se střední tvrdostí.
  24. Zdravím. Omlouvám se, že obtěžuji s pro někoho možná pitomostí, ale budu potřebovat povolit matice, co drží kapotu a pak utáhnout (ano, budu montovat vzpěry) a v příčurce (ke stažení v "ostatním") stojí, že utahovací moment těch matic je 20Nm. Dívám se blbě nebo je to opravdu tak málo ?
×
×
  • Vytvořit nový...