Přejít na obsah

ctverak

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem ctverak

  1. Asi ten příspěvek píšu už pozdě ale VCP jsem asi před dvemi lety normálně objednal zde https://vcpsystem.com a přišel úplně v pohodě k nám. Cena je mnohem nižší než u nás a upřímně přes českou firmu nebyla žádná přidána hodnota, technická podpora je v aj u Poláku. Program je v češtině jenom instalace byla porod, nakonec pomohlo když jsem v programu nastavil polstinu, ostatní jazyky nefungovaly. Auta mě neživý a tak musím uznat že návodu kodovani pomocí VCP je málo a některé které jsou pro VCDS tady nefungují protože prostředí programu stejne nejsou. Výborne jsou automatické funkce.
  2. Dochlazovat turbo bych pochopil při hodně rychlé jízdě na dálnici a nebo někde v horském terénu. Při normální jízdě na dálnici okolo těch 140km/h nevidím důvod dochlazovat turbo 3min. Většinou na ty dálniční odpočívadla přijíždím tím že brzdím na sjezdu z dálnice i motorem címž vlastně to turbo chladím možní více jako stáním na volnoběh. Zdá se mi že houkání turba je dáno spíš špatně stanovéným intervalem výměn vzduchových filtrů než samotným turbem. Už to někde bylo ale i samotná kostrukce toho airboxu není ideání a když se k tomu přidá interrval výměny filtru snad po 90tis, tak je jasné že ty drobounké kamínky když se dostanou na roztočené lopatky postupně rozhodí vyvážení turba tím že obrušují hrany.
  3. S tou přenosnou navigací to není tak jednoznační jak to vypadá. Mapové podklady, aktualizace a hlavně cena mluví ve prospěch přenosných navigací. Ale třeba v práci máme do aut přenosné navigace a někdy ujedu přes půl Prahy než mi ta navigace chytne signál, to samé v mobilu kde mám taky navigaci. Jinak mapové podklady do přenosných navigací jsou na netu běžně k sehnánína na rozdíl od podkladů do vestavěných navigací. Ve svém autě mám Nexuse a tam je obrovská výhoda když otočím klíčkem v zapalování tak je tam signál vždycky, ta vestavná navigace přímá sigál vlastně po celou dobu jízdy i když nenaviguje.
  4. Jasně takhle funguje atmosferický benzín to je mi jasné, tím že použiju kompletně jiné sání a pokud možno i s jinou výfukovou soustavou tak tím většinou přijdeme o nějaký výkon ve spodním spektru otáček a ve vysokých otáčkách si tím zase trochu pomůžu. V USA jsou specializované servery, které věnují jenom ladění motorů a dělají třeba srovnávací testy kdy na tentýž motor namontují několik kompletních výfukových soustav včetně svodů a ty pak odbrzdí na brzdě. Na těch grafech je krásně vidět že spodní pásmo většinou o něco poklesne ale např. od nějakých 3500 rpm se ty křivky oproti sérii začnou zvedat. Třeba u hondy která točí až 9000, tak pásmo pod 3000 (když to auto má někdo na zábavu) není moc podstatné. Většinou ty soustavy včetně navrhnou nějaké seriozní firmy co se tím zabývají a ostatní to po nich kopírují, některé i úspěšně
  5. Sportovní bavlněné filtry žádný trik na zákazníky nejsou, prokazatelně kladou procházejícímu vzduchu menší odpor. Pak záleží k čemu ten menší odpor sání se využije. U atmosferického benzínu spolu s otevřeným výfukovou soustavou je přínos takového filtru jasný, ale u turbomotoru je přínos diskutabilní a spíš se změní jenom zvuk. Co se týká té teploty nasávaného vzduchu tak tohle nastane jenom při použití nějakého hříbku, který se dá na místo po původním boxu. Daleko lepří řešení je koupi kompletní přímé sání až ke klapce, kde ten vzduch filtr saje někde dole před kolem.
  6. Na směs benzinu s acetonem se dá úspěšně jezdit s dvoutaktem, ale do moderního auta bych to prostě nedal. Aceton je agresivní to už tady bola napsáno a problém je ten, že cela palivová soustava ma spostu různých těsnění a hadiček, které jsou zkonstruovány aby vydržely koupání v benzínu.Jestli ale vydrží koupání i v poměrně malém množsví acetonu je otázka. Po pár letech provozu se může stát, že se začnou sypat různá těsnění což celou "úsporu" pošle do kytek . Pak tady píšeš "motor má vyšší pracovní teplotu" což si při dobře fungující chladící soustavě nemím dost dobře vysletlit, ale tento poznatek poukazuje na to, že i ta teplota spalování je určitě vyšší což asi pro výfukové ventily a jejich sedla nebude to pravé. V USA si jezdit na tohle můžou celkem v pohodě dovolit, protože ty jejich předimenzované motory jsou stavěné na poměrně malý litrový výkon na ty objemy co mají. Kdežto v evropě nebo japonsku máme malé objemy s velkým litrovým výkonem. Dokud ale ten motor řekněme po těch 50tis někdo nerozdělá a nebo se aspoň nezměří kompresní tlaky, tak o vlivu acetonu na motor se můžeme jenom dohadovat a stejně nezjistíme kdo má pravdu
  7. Já mám ty čísla z novinářských testů z Automobil revue. Údaje jim poskytují automobilky, ale je možné že se někdo spletl.
  8. Jízda po D1 v podstatě není tak strašná až na nějakých 50km před Brnem a to samé v opačném směru, kde je to fakt panelka a jízda v pravém pruhu je v RS na 18 utrpení. Jestli má sportovní podvozek snížení o 30mm, tak je to o dost víc jak u RS kde se píše -12mm a standartní O2 by měla mít světlou výšku cca 140mm. Těch 30mm mi přijde pro tovární podvozek docela dost, ale je to možné.
  9. Optimální snížení záleží na konkrétní výšce sériového podvozku od výrobce, na Hondě mám výšku auta něco málo pod 10 cm a na některé nájezdy můžu rovnou zapomenout. Kombinace seriových tlumičů a sportovních pružin nebývá moc ideální, protože sériové tlumiče jsou stavěné na jinou charakteristiku pružin a s tužšíma pružinama mají hodně práce aby je utlumily. Použití seriových pružin a sportovních tlumičů je celkem standartní řešení a pro normální provoz je to ideální. Neznám přesně jaké kvality mají tlumiče OII z výroby, ale konkrétně na Hondách tlumiče od výrobce za moc nestojí a tak jenom pouhá výměna tlumičů za KONI Sport nebo Kayaby výrazně zlepší jízdní vlastnosti. Sériový podvozek RSII mi přijde jako přiměřeně tvrdý. Ideální je samozřejmě použití tlumičů a pružin od jednoho výrobce. Cena za kompletní podvožek od škodovky mi přijde docela férová.Na podvozku od nějakých pochybných výrobců jako je V-Maxx co tu byl v odkazu nemá cenu přemýšlet, jsou to vyhozené peníze. Pak kdo hodně jezdí, tak na našich cestách bude s tvrdým podvozkem docela trpět a ani ty tlumiče a silendbloky na nápravých toho zase tolik nevydrží. Upřímě snížení nějakých 50mm je dobré pro nějakou víkendovou leštěnku a nebo pro auto na občasné vyjížďky. RSII mám nějaké 3 týdny a na 18 kolech je to naší D1 nekdy dost utrpení, nedokážu si moc představit mít ten podvozek ještě tužší.
×
×
  • Vytvořit nový...