Přejít na obsah

xpitris

Uživatel
  • Počet příspěvků

    51
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem xpitris

  1. A je nějaká šance tohle přenastavit u před-FL verze?
  2. Je nějaká možnost změny naladění tlumičů? Někde jsem četl, že naladění DCC tlumičů se s faceliftem změnilo k lepšímu. Už to snad tolik nehoupe a přitom je to stále komfortní.
  3. Nemůže se při svařování, plynama co se uvolňují, poškodit katalyzátor? A nemá někdo tip na autoservis na moravě, ideálně severní moravě, kde by toto byli schopni opravit? Díky
  4. Byl jsem tento týden na pravidlném servise (210 tisíc) a technik mi sdělil nemilou zprávu o prasklém vlnovci. Bylo by potřeba ho vyměnit, ale bohužel v případě výměny dílu za díl je potřeba vyměnit celý první díl výfuku kde jsou také katalyzátory. Cena nového dílu 55 tisíc. To mi přijde trochu mimo mísu. Jako alternativu mi nabídli svaření, ale s nejistým výsledkem. Nemá někdo zkušenosti s opravou, nebo výměnou vlnovce u 3.6 motoru?
  5. No ale mne to zadny olej nezere, alespon palubni pocitac si mezi prohlidkama nestezuje
  6. kdyz uz nic, tak aspon ma pravdu v tom, ze moje otazka opravdu smerovala nekam jinam, takze z meho pohledu ostatni odpovedi nejsou o moc kvalitnejsi...
  7. graf bohužel nemám, nebyl jsem na brzdě
  8. Jak to tak vidím, tak o čipu jsem se neměl zmiňovat. Přemýšlet nad tím proč někdo čipuje motor který má výkon 100kW, nebo 300kW je celkem mimo mísu. Vždycky budou lidi kteří chtějí víc než standard a já mezi ně očividně patřím. Navíc jak už bylo zmíněno, Superb je dosti těžký takže se ten výkon nijak drasticky neprojevuje. Chip mám od Max Tuning a jsem spokojený. Spotřeba se rozhodně nezvýšila.
  9. Už nějakou dobu pozoruju, že mi docela hodně kouří z výfuků (i při volnoběhu). Dělá to i při zahřátém motoru. I létě ale teď přes zimu je to ještě horší. Při nedávném měření emisí byla kouřivost na limitu. Podle servisu je samozřejmě všechno v normě. Mám motor chipnutý, takže mi to trochu vrtá hlavou. Nemá někdo tušení čím by to mohlo být, nebo co zkusit?
  10. xpitris

    Vibrace volantu

    Tak jsem se na zaklade tohoto vlakna rozhodl to jeste resit a zajel jsem si na vyvazovacku Hunter do Olomouce abych mel dukaz pro Skodu o tom, ze kola jsou v poradku. A jake bylo moje prekvapeni, kdyz po dovazeni prednich kol asi o 45 gramu dohromady se vibrovani ztratilo. Vubec jsem v to nedoufal, ale opravdu to pomohlo. Vypada to, ze pneuservis kam jezdim ma asi rozkalibrovanou vyvazovacku. Kazdopadne Hunter doporucuju.
  11. Prehrani DSG bylo zdarma
  12. xpitris

    Vibrace volantu

    Tak se taky pridavam do klubu vibrujicich. Vibrace jsou nejhorsi mezi 110-120. Pri vyssich rychlostech zadny problem. Delalo mi to na uplne novych zimnich i letnich gumach Michelin. Pred pul rokem jsem se to po prorazene pneumatice snazil resit, ale pneuservis se Skoda servisem si me prehazovali jak horkou bramboru. Od te doby jsem na to rezignoval.
  13. xpitris

    Vibrace volantu

    Měl jsem stejný problém vícekrát a pokaždé to bylo gumama. Vždycky vibrace kolem 120Kmh Poprvé byl důvod podhuštěná pneumatika na zadní nápravě, což je zajímavé protože obvykle vibrace volantu způsobuje pneu na přední nápravě Podruhé sjeté pneu Potřetí bylo špatné pneu vepředu (nové Michelin Alpin A4 chodily trochu nahoru a dolu), řešení bylo prohození kol dozadu, teď je auto tiché a nic nevibruje
  14. Tusim, ze ty velke prohlidky jsou po 60-ti tisicich a ty mensi jsou ty mezi. tzn. ve 150-ti by to melo byt podobne jak v 90-ti. Jenom tak pro informaci, ve 120-ti mi menili motorovy olej, olejovy filtr, olej v prevodovce a olej v Haldexu plus jeste nejake drobnosti, ale nic zasadniho.
  15. Mam jednu z prvnich verzi a tam opravdu problem s prevodovkou byl, potom mi ale v prevodovce prehrali software a od te doby to celkem jde. Jenom jednou se mi stalo ze pri prudkem seslapnuti se nestalo vubec nic a malem jsem se pritom dostal do problemu. S autem mam ted najeto 120 tisic a zatim zadne vetsi problemy. Jenom ty pravidelne prohlidky mi prijdou trochu drahe. Zitra jdu na prohlidku po 120 tisic tak jsem zvedavy kolik to zas bude stat. Mimochodem pri te 90-ti tisocove prohlidce mi menili olejovy a vzduchovy filtr, olej a svicky plus nejake drobnosti. Nic moc ale faktura na 9 tisic.
  16. xpitris

    17 vs 18

    ja si myslim ze sportovni podvozek nemam, ale jiste to nevim co se tyce spotreby tak ta se mi podle skutecneho dlouhodobeho mereni drzi pod 10 litru (70% dalnice)
  17. xpitris

    17 vs 18

    Taky muzu cerstve porovnavat rozdil mezi 18 a 17 po prezuti na zimni gumy. Samozrejme ze 17 jsou komfortnejsi, ale ten rozdil neni tak velky. Kdyz je vetsi dira, tak nepomuze nic. Razy od podvozku jsou proste velke. V pripade mensich der je ten rozdil vice citit. Letni i zimni mam Continentaly. Obecne mi prijde ze Superb ma tvrdy podvozek. Alespon ten muj
  18. Vytlumeni auta hotovo, repro se da konecne poslouchat

  19. Ahoj, potreboval bych vedet jakou BCM jednotku je potreba pro Superb II MR2008 v pripade ze chci dodelat denni sviceni. Jednou uz jsem mel auto v autorizovanem servise a ti mi rekli ze 1K0937087K sice podporuje denni sviceni, ale neni pro xenony. Ted tady mam na vyber z ..087D a ..087E. Nechci zase skoncit se spatnou jednotkou a rozebranym autem. V aute mam multifunkcni volant, zadni LED svetla, predni bi-xenony, mlhovky s dennim svicenim, atd. Diky
  20. Ja jsem sice taky nakoupil pripravky Rivax, ale nakonec to vozim na rucni myti. Trva jen o trochu dele nez mycka a pritom je karoserie umyta daleko lepe. Jenom nechapu jak muzou behem 30 minut tak hezky nalestit auto a zbavit ho tech nalepenych much. Nejaky tip na cisteni od much?
  21. Nemam sice Nokii ale mam Windows Phone 7. Stazeni kontaktu funguje normalne, protokol hovoru tusim neni k dispozici. Jedine ze zmeskas nejaky hovor, tak se to potom zobrazi na Maxidotu. SMSky videt nejdou a ani to na ne nijak neupozornuje. Co jsem mel predtim GSMIII se starickou Nokii 6300, tak to bylo mnohem namakanejsi.
  22. Zajimalo by me jak se ty madla lisi a jestli je nejaka moznost jak provozovat kameru s kratkou verzi Superbu.
  23. Dalsi pokracovani pribehu s dennim svicenim LED. O par prispevku zpatky jsem daval obrazek upalenych/ulomenych LED. Nehodlal jsem se s tim ale smirit a tak jsem vyzkousel koupit ty co zminuje Hebis (36 LED). Po namontovani vsechno fungovalo v poradku, ale v okamziku kdy jsem prepnul vypinac svetel do polohy pri ktere se rozsviti xenony, tak se z vypinace zacal ozyvat praskavy zvuk, jakoby zkrat. Jen tak mimochodem se mi odpalila parkovacka. Po navratu domu jsem potupne dal zase puvodni zarovky. Prekvapive to ale nepomohlo, porad se ozyvalo praskani z vypinace svetel. Jediny rozdil oproti puvodnimu, fungujicimu stavu byla praskla parkovacka. Po vymene parkovacky v autorizovanem servisu bylo zase vsechno OK. Muj zaver je ten, ze bud pripojeni na relatko ma nejake vedlejsi ucinky (nezvlada nizky prikon LED), nebo mi to relatko v servise spatne namontovali. Kazdopadne chci relatko nahradit BCM jednotkou co zvlada denni sviceni, takze uvidim jake bude dalsi pokracovani pribehu.
  24. Chtelo by to vylepsit hifi aparaturu v aute a trochu ztlumit hluk od kol

  25. predpokladam, ze neco takoveho by mohlo fungovat: http://www.talentcar.com/index.php?main_page=product_info&cPath=784&products_id=586
×
×
  • Vytvořit nový...