Přejít na obsah

Avocet

Uživatel
  • Počet příspěvků

    35
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Avocet

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Sel bych na to podobne je to rozumne ale dat 20k za repas by pro mne bylo dost penez. Ja bych asi zkusil poptat repas u soukromnika jak jsem jiz psal. Vse sesadit zpatky podle prirucky a je to. Nekde se tu psalo ze je dulezite dat tam spravnou tloustku "housenky" (2-3 mm) tesniciho tmelu. V prirucce je to ale popsano naprosto presne. Nekdy je to fakt radost mit 1.2 HTP
  2. To je hodne za repas. Take jsem se o to zajimal a jsou firmy ktere to dokazou opravit za "par kacek". Tady napr. odkaz na dily: http://www.automedik.cz/automobily-nahradni-dily-motor-fabia-6y2:2854:23183.html?sk=21 Maji tam i na 47KW. A zde nektere firmy ktere to urcite zvladnou: http://www.miloslavjanouch.cz/index.html http://www.pavlicekmotordily.cz/index.php?hlavnitext=uvod http://www.autopejsek.cz/ Takovych dalsich je mnoho a na 6ventil to neni tak drahe
  3. Tak ted jsem to byl vyzkouset a mas pravdu asi to bude tim synchronem. Dela to u studeneho motoru ted to u tepleho neudelala je fakt ze jsem to vzdy zkousel u studeneho ale to muze byt i nahoda. Kdyz tam zpatecku davam pomalu tak drnci pres zuby kdyz rychle (normalne) tak to akorat cvakne malinko to cukne ale fakt malinko a je tam. Normalne bych si toho nevsimnul deje se to nekdy az pri opakovanem razeni R-R nebo pri dojeti na neutral zastaveni a razeni R. Docela me to vydesilo u Citroena se mi to nikdy nestalo.
  4. Nemusi to byt za jizdy deje se to i na miste. Ale vzdy az pri druhem pokusu o jeji zarazeni jak jsem psal vys. Prisel jsem na to uplnou nahodou pri vyjizdeni z parkoviste. Snad mas ale pravdu. Mohou se takto znicit ozubena kola?
  5. Mám problém s řazením zpátečky přišel jsem na to náhodou. Když jsem vycouvával z parkovište tak jsem vyřadil a opětovně chtěl zařadit zpátečku a ejhle spočítal jsem zuby v převodovce. Děje se to pouze při tomto postupu : sešlápnu spojku zařadím R - vyřadím R, pustím spojku, sešlápnu znovu spojku a chci zařadit R tak to rachoti jako prase ( tak v osmi z deseti pokusu). Je to normalni??? Pokud zařadím R potom zařadim 1 popojedu a znovu R tak je vse OK. Spojkou to asi nebude vse ostatni jde radit dobre a mam najeto 43K. Jestli se porouci prevodovka tak se pos..ru. Všem předem dik za reakce.
  6. Me to ted zacina delat taky - Fabia 2005 .Pry jsou to jak pise pesir gumicky nejake ulozeni nevim ale jake. Kluci z prace uz to maj po servise . Ve skodovce to rozeberou vycisti namazou silikonovou vazelinou nebo silik. olejem a jedzdi se dal. Alespon jim to tak udelali.
  7. My ale nevime jestli mu to dela s dalkovejma to uz nam bohuzel nenapsal to se muzes jenom domnivat. A polo-zkrat to neexistuje tak to v elektrice nefunguje. Kam podle tebe ten proud tece? Pres co? Voda v mlhovkach? Prechodovy odpor? Nevim co by tam bylo. Vzdyt to zapojeni je tak jednoduche ze fakt nevim. Vsechno nasvedcuje problemu v soustave baterie - alternator pokud tam neni nejaka vyse uvedena nebo jina zavada (nevim jaka) coz pochybuji. Nizka kapacita baterie cemuz nasvedcuje i napeti 12,2V a alternator se to snazi dohnat tim zatizi motor a kratkodobe klesnou otacky. Nema cenu to dal rozvadet dokud se neozve TiGeRZ. Vzhledem k tomu ze se neoziva uz asi problem nema.
  8. Rekl bych ze jsou tyto moznosti - spatna kostra, prechodovy odpor coz by se ovsem projevovalo mrkanim mlhovek nejpravdepodobnejsi je proste nizka kapacita baterie cemuz nasvedcuje i 12,2V. Mlhovky jdou rozsvitit az kdyz jsou rozsvicena svetla takze pri samotnych potkavacich svetlech neni tak velky odber nemusi se nic stat. Az kdyz pridas mlhovky tak odber naroste a pri nizke kapacite se to muze projevit poklesem otacek. Pokud tam mas zarovky HB4 ktere maji kazda vpredu 55W coz je pri 14,4V odber 7,6A a vzadu pokud se nepletu 21W coz je 2,9A celkem tedy 10,5A to uz s tim muze zacvicit. Ciste teoreticky dejme tomu ze mas v aute baterii 63Ah (ovsem klidne tam muze byt jen 55Ah) vzhledem k tomu ze napeti je 12.2V muze byt na 50% coz je 31.5Ah pak uz je znat kazdy amper a bude stacit i tech 7,6A vpredu. Alternator to musi dokrmit = vetsi odpor ktery klade motoru a tim zbusobuje kratky pokles otacek. NNNTomas spravne poznamenal dalkova svetla ta by mela svitit spolecne s potkavacima na to uz si nam bohuzel neodpovedel tam jsou taky 2x55W melo by to kolisat i pri nich. Nevim cim jinym by to bylo verim ze je to jen ta baterie. Me kratkodobe padaji otacky volnobehu pri ABS je to proste jen tim ze mam malo nabitou baterii a ABS velky odber. Musim si ji taky dobit
  9. To Piaggio: Az je zmeris tak dej vedet.
  10. Mate pravdu psal jsem do Mogulu. Zde je odpoved. Dobrý den, na motorový olej na 5W-40 můžete od oleje 10W-40 Shell přejít. Nevím jaký máte automobil nebo motor, ale jestli byl provozován na uvedený olej 10W-40 nemusíte se bát rozpouštění úsad v motoru. Oba oleje mají zhruba podobnou aditivaci, liší se pouze viskozitou, která nemá vliv na znečištění motoru. S pozdravem Ing. Petr Beneš / specialista OTS TIMTO SE VSEM OMLOUVAM ZA MUJ NE ZCELA PRAVDIVY "RETRO" PRISPEVEK. To co jsem napsal plati asi pouze u starych motoru provozovanych s nekvalitnim olejem.
  11. To jojoba71: Tos mel smulu ale pouze si narazil na cloveka ktery asi nezna tenhle motor pokud by ten blb udelal vse podle dilenske prirucky tak verim ze bys jezdil dlouho bez problemu. Tlouš˘ka těsnicího prostředku ve tvaru housenky nesmí přesáhnout 3 mm, jinak by se nadbytečný těsnicí prostředek dostal do olejových kanálů a mohl by způsobit poškození motoru. ♦ Víko hlavy válců se musí namontovat do 15 minut po nanesení těsnicího prostředku. – Pozor, aby všechna vahadla správně dosedla nakonce dříků ventilů -1- a na příslušná hydraulická zdvihátka
  12. 12.2V je neuplne nabita. Hodnota 12V a nizsi je vybita baterie. Plne nabita je 12.6V a nekdy hlavne hned po nabiti trochu vic. Je to 2.1V na clanek. Jde o kapacitu baterie 0.4V muze delat klidne 40% i vice. Ja mel ted po velkych mrazech 12.17V tedy temer 12.2V a kapacita baterie byla na 46%.
  13. Avocet

    omv nebo castrol

    Bral bych taky Castrol
  14. To je normalni odezva pri zatizeni alternatoru. Cim vetsi odber tim vetsi klade alternator motoru odpor. Kratkodobe muze dojit k poklesu otacek. Pravdepodobne to bude tim ze baterie nebude uplne 100%. Nemusi byt spatna ale dobil bych ji. Pak se uvidi. To ze mas 14.4V na baterie jeste neznamena ze je dostatecne nabita je to napeti ktere dava alternator zmer napeti baterie pri vypnutem motoru.
×
×
  • Vytvořit nový...