Přejít na obsah

bennoch69

Uživatel
  • Počet příspěvků

    43
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem bennoch69

  1. Dobrý den , měl bych dotaz , jestli jste už někdo byl po 4 letech na servisní prohlídce s motorizací 1,0 TSi - 81kW - DSG 7, tak co všechno obnáší servisní prohlídka kromě výměny oleje. Ptám se z toho důvodu , že má nyní VW - Finance akci na předplacené servisní prohlídky. Mají akci na 2 servisní prohlídky za 14 000 kč. Jestli se to vyplatí. Myslím , že zrovna tady na fóru jsem četl , že někomu měnili svíčky a s prací cena 3 500kč jen za výměnu svíček. Tak by mě zajímalo co obnáší taková servisní prohlídky po 4 letech provozu. Navíc já chodím každý rok na výměnu oleje. Poprosil bych o názory na tuhle akci VW - Finance.
  2. Dobrý den , měl bych dotaz , když jste už někdo byl po 4 letech na servisní prohlídce s touto motorizací , tak co všechno obnáší servisní prohlídka kromě výměny oleje. Ptám se z toho důvodu , že má nyní VW - Finance akci na předplacené servisní prohlídky. Mají akci na 2 servisní prohlídky za 14 000 kč. Jestli se to vyplatí. Myslím , že zrovna tady na fóru jsem četl , že někomu měnili svíčky a s prací cena 3 500kč jen za výměnu svíček. Tak by mě zajímalo co obnáší taková servisní prohlídky po 4 letech provozu. Navíc já chodím každý rok na výměnu oleje. Poprosil bych o názory na tuhle akci VW - Finance.
  3. Dobrý den , oprava se zdařila , od záruční opravy mi tam nezateklo. Technik mi řekl , že Monte Carlo které mám , má stejné dveře jako všechny ostatní modely ale májí tam něco jinak udělané než ostatní modely Scala. Prý je tam někde nutné dodat nějakou zátku kde je jen díra pod tapecem v plechu která není nijak zabezpečená a tamtudy je možné , že tam za určitých podmínek zateče. Takže auto tam bylo nakonec jen celý den a něco s tím museli udělat , protože od té doby mi tudy nezateklo. Podotýkám , že mi to dělalo jen u pravých předních dveří. Co dělali jsem se nedozvěděl.
  4. Dobrý den , potřeboval bych poradit jak přehrávat hudbu z mobilu do infotainmentu. Nejde mi to s kabelem ani bez kabelu. V mobilu mám normálně uložené mraky hudby ale nejde to přehrát. Mám infotainment Bolero. Všechno ostatní při propojení kabelem funkční ( android auto ).
  5. Mohl bych požádat kde a jak zjistím jakou má infotainment verzi SW ? Asi tuším , ale jen pro jistotu , abych tam náhodou něco nepokazil když bych zmáčknul něco jiného. V servisu mi jen řekli , že máme v obou autech stejnou verzi . Děkuji
  6. Ahoj , máme doma dvě auta Scala Monte Carlo. Jedna je r.v. 11/2021 a druhá r.v. 11/2022. u té první infotainment bez problémů , u druhé se stává dost často , že po nastartování je displej infotainmentu jen černý a svítí bíle pouze tlačítka vpravo a vlevo. Někdy sám displej naskočí po cca 5 minutách jízdy , někdy je nutné auto vypnout a znova nastartovat a pak naskočí. Potom během dne už je všechno v pořádku. Nevím jestli jsem vypozoroval , ale stává se to dost často pokud je ráno chladnější počasí , ale možná je to jen domněnka. V servisu mi bylo řečeno , že by to chtělo nahrát nejnovější SW do infotainmentu , prý nyní v lednu 2024 vydala ŠA nejnovější aktualizaci ale prý se nahrává do aut jen pokud má někdo problém , pokud si nikdo na nic nestěžuje , tak ho automaticky při servisu nepřehrávají. Já si teda myslím , že to nebude softwarem. Tímto bych se chtěl zeptat zda-li jste někdo taky řešil tento problém a jak byl vyřešen ze strany ŠA. Ještě dodám , že na obou vozech máme nyní nahranou stejnou verzi SW.
  7. Já mám to samé u pravých předních dveří , lehké zatékání , ale pouze za určitých podmínek. Musí být poměrně silný déšť a dlouhodobý , k tomu musí stát auto lehce nakloněné doleva. Jinak mi tam nezateče. Návštěva ŠA servisu a bylo mi řečeno , že ví o co jde , prý řešeno už na několika vozech Scala.. Do servisu jsem objednán a bylo mi řečeno , že tam auto bude muset být dva dny. Záruční oprava. Takže doporučuji taky reklamovat.
  8. Měl bych dotaz , už jste někdo upevňoval clonu HE-KO pomocí těch černých plastových šroubů s tím háčkem , myslím, že to bude dost obtížné. Nemáte na to někdo nějaký fígl ?
  9. Čau kluci , měl bych dotaz. Scalu mám dva roky , záruka je 5 let nebo 100 000 km. Mohu si nechat vyměnit brzdové destičky v servisu Best Drive , kde usoudili , že stačí pouze výměna brzdových destiček. Mám sice najeto jen 26 000 km , ale destičky jsou již na hraně životnosti , kotouče jsou jako nové , je vidět pouze velice mírné opotřebení. Dokonce řekli , že lze zapsat i do elektronické servisní knížky.
  10. Čaues chlapi , to dělají jen 1,5 tsi ? Já mám Scalu 1,0 tsi EVO DSG a nic takového nepozoruji.
  11. Tak jsem objednal pravé zpětné samozatmavovací zrcátko na e-shopu Škoda - https://eshop.skoda-auto.cz/cs_CZ/automaticky-stmivatelne-zrcatko-spolujezdce/p/657072538A. Bude měněno u mé Scaly Monte Carlo , kde je jen levé samozatmavovací. Zároveň si nechám namontovat i přední zástěrky. Informaci zda-li je možné to zrcátko bez dodatečných úprav namontovat jsem zaslal na technickou podporu Škoda a bylo mi odepsáno , že na můj model jde udělat výměna zrcátka za stmívatelné , je tam na něj příprava.
  12. Tak vyřešeno zakoupením ochranného převlečného návleku. Je to na hydraulické hadice , chrání proti prodření a má i tepelnou ochranu.
  13. Přidávám foto , část poškozené izolace je opraven lepenkou.
  14. V Mohl bych požádat o značku toho odpuzovače a schéma zapojení ? Pokud koukám dobře na foto , tak pouze klasicky na + a - baterie ? To je zapnuté a při jízdě nebo se to zapíná až po vypnutí zapalování ? A jak je to s vybíjením baterie pokud bych pár dní nejel ? Já mám deramax na baterii 9V a něco mi do motoru leze stejně.
  15. Dobrý den , měl bych dotaz. Při dolévání kapaliny do ostřikovače jsem si všiml , že mám potrhaný mirelonový krycí potah na plastové trubičce která vede někam za motor. Nevím co to má na trubičce za význam , nejspíš nějaká tepelná ochrana té trubičky. Je to sice kravina ale nějak na to vždycky padne oko když ten motor otevřu. Ta trubička je napravo od zátky na dolévání oleje. Jen by mě zajímalo , čím by to šlo nahradit nebo úplně sundat a jezdit bez toho. Normální mirelonová hadice by tam asi šla dát ale ta trubička nejde rozpojit a mirelon pokud rozříznu tak zase neslepím k sobě. Motor 1,0 tsi EVO
  16. Já mam na Scale Monte Carlo zimní pneu - VEGA 18 - 205/45 R18 90H XL - Goodyear Ultragrip Performance a jsem spokojený. Zakoupena byla celá sada 4ks na e-shopu Škoda
  17. Takže vše dopadlo dobře a k mé spokojenosti , volant vyměněn na záruku. Jednání servisu Šmucler v Plzni bylo v pořádku. Technik mi sdělil , že při schvalování reklamace v AŠ MB se s tím ještě nesetkali.
  18. Tak dneska návštěva AS Škoda v Plzni a bylo mi sděleno , že musím přistavit auto do servisu , volant bude nafocen a fotky odešlou do centrály Škoda která prý cca za 4 hodiny rozhodne jestli je to na výměnu. Pokud ano , tak volant objednají a druhý den vymění. Takže 2 dny bez auta , náhradní nepůjčují. Jen doufám, že bude výměna , sám technik říkal že to ještě neviděl takový fald ve švu.
  19. Dobrý den. Chtěl bych se zeptat zda-li reklamovat volant , mám Scalu Monte Carlo , vyhřívaný volant. Volant má v horní části obšití , jak je napojená hladká kůže na vroubkovanou takovou bouli. Je to vlevo , vpravo je napojení krásně souměrné a vlevo je to ve spoji a ta hladká kůže má trochu fald ( bouli ). Druhá otázka je , jak vám dlouho trvá než volant začne hřát na plný výkon ? Přijde mi to docela za dlouho , odhaduji tak cca 4 min než začné být vlažný. Děkuji za odpovědi a jestli je šance na výměnu volantu.
  20. Jedná se o mojí Scalu Monte Carlo. Jak píšu v prvním příspěvku , tak v manuálu to určitě je , ale zároveň píšu , že by to mohlo zajímat dost řidičů zde pročítajících forum. Od toho je to přece diskuzní forum si myslím , nebo se mýlím ? Jsem majitelem skoro nového vozu a tak se pouze ptám na názory již zkušených řidičů.
  21. Dobrý den. Měl bych takový dotaz a odpověď bude určitě zajímat více majitelů vozidel s automatickou převodovkou. Jde o nepojízdné vozidlo a případný odtah. Případ kdy je třeba vybitá baterie a zařazeno - P - nejde vyřadit , co dělat ? Anebo odtažení jiným vozidelem v případě nepojízdného vozidla. Mám takové tušení , že to bude popsané v návodu , ale myslím že to tu bude zajímat více řidičů.
  22. závěr je takový , že byl dole tapec kvůli odtokové hadičce ve chránce na deštník a nějakým nedopatřením v servisu došlo k odpojení konektoru od spínače na otevírání u pátých dveří
  23. Dobrý den , jsem majitelem ( velice spokojeným ) Scala Monte Carlo - 1,0 tsi - 81kW - EVO - DSG 7 . Nikdy před tím jsem neměl automat , a tak se obracím na majitele stejného vozu jestli je normální , že při rozjezdu dochází jakoby ke škubnutí nebo trhnutí a poté již převodovka řadí další stupně krásně plynule. Při couvání - zařazení R - a couvání na volnoběh , někdy auto začne ihned couvat , někdy až po chvilce a taky někdy dochází k pravidelnému škubání , jakoby spojka v pravidelných vteřinových intervalech vypínala , pokud přidám plyn tak je to o.k. Navíc jsem zjistil , že se vše nejvíc děje pokud je motor zahřátý na provozní teplotu , hlavně v těchto horkých dnech. Děkuji za názory
  24. Čau kluci mám Scalu MC a dotaz. Osvětlení mám pod nohama , linku červenou na palubovce , osvětlené kličky otevírání dveří a když jedu sám což je většinou tak svítí příhrádka ve dveřích jen u mě , i když v těch ostatních dveřích jsou světýlky taky. Je v tom nějaký chyták proč to svítí jen u mě ? Třeba to svítí jen když na daném sedadle někdo sedí nebo se to nějak nastavuje , v menu jsem to nenašel.
×
×
  • Vytvořit nový...