Přejít na obsah

nasty

Uživatel
  • Počet příspěvků

    67
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem nasty

  1. To bude hodně subjektivní. Já přešel z OII 1.9tdi liftback 17" na OIII 1.4tsi combi 17". Zdá se mi, že nová sedí lépe. Díky lehkému motůrku je sympaticky mrštná, dobře drží stopu a ovládá se mi v zatáčkách daleko příjemněji. Podvozek mi ale připadá tvrdší než u OII, a to jsem měl "sportovní" verzi. Snesl bych o něco pohodlnější nastavení.
  2. nasty

    Octavia III

    OK. A mám u toho řvát "zpropadená klikovka!", anebo to s tím nijak nesouvisí? Je to zatím jediná věc, která mě mrzí. Jinak převládá spokojenost.
  3. nasty

    Octavia III

    Ahoj. Jsem tři dny v O3 kombi 1.4tsi DSG 17" kola. Přešel jsem z O2 1.9tdi DSG 17" kola. Vše se mi zatím líbí, ale podvozek mi příjde příliš tvrdý. Dokonce tvrdší než na O2, kde jsem měl sportovní verzi podvozku. Mohu očekávat po prvních stovkách km nějakou změnu k lepšímu, anebo se s tím musím smířit? Dnes jsem si zajel na pumpu a upustil kola ze salonu nafoukaných na 2,5 na předepsaných 2,2 což nijak nepomohlo. Na zimu budu mít 16", tak jsem zvědavý na rozdíl.
  4. nasty

    Octavia III

    Lucasse: Vůbec se mi nelíbí ty samolepky na dveřích. Velmi to rozbíjí vyváženou estetiku a celistvost karoserie. Líbí se mi zatmavení zadního okna s navázáním na černou střechu. Koncovky výfuku zbytečně přitahují pozornost, tento prvek považuji za přežitek. Černá maska je moc pěkná.
  5. Skvělá recenze od pana Jandy: http://www.autoforum.cz/testy-aut/test-skoda-octavia-iii-rs-2013-trefa-do-cerneho/
  6. nasty

    Octavia III

    Mám rád DFENSův smysl pro humor, a to i když s ním nesouhlasím. Například jako teď. Ostatně tento blog v kategorii auto-moto článků dlouhodobě vykazuje nízkou úroveň obsahu v podobě opěvných ód na staré paštiky z pochybných autobazarů a rádoby recenze DFENSOVých nohsledů, které jsou ponejvíce pouhou veřejnou obhajobou "geniálního výběru a skvělého vkusu" autora.
  7. Ahoj. Není to tajné. Ceníková cena byla cca 660 000 Kč, zlevili mi z ní 98 000 Kč. Jsem živnostník.
  8. Včera jsem objednal OIII 1,4 TSI DSG combi, elegance+ s pár příplatky (xenony, elektrický zadní kufr, malý kožený paket,...). Jsem docela hračička, takže bych klidně přibral i asistenta jídních pruhů či adaptivní tempomat, ale na výbavu už tolik nezbylo, přeci jen kombi je +30 tisíc, DSG +50 tisíc :-). Mám za sebou pět spokojených let v OII 1.9 TDI DSG, koupené tehdy coby tříletý vůz. Mám trochu strach z termínu dodání. Číslo týdne mi zatím neřekli, prý se ozvou, ale naznačovali něco o přelomu září/října. To je opravdu dlouho. :-)
  9. Jo, ale když to propojíš jack/jack tak sice hraješ, ale už to zařízení neovládáš například multifunkčním volantem. Předpokládám, že Mitsumi to umožní. Ale pokud umí pouze to stejné co USB, pak je k ničemu. Pokud je ale k ničemu, proč potom vůbec existuje? :-)
  10. Co se týče vazby na Apple, tak to problém u mě ani u partnerky není a migrace k jiné značce by znamenala větší komplikace než pouhou zmenu telefonů. Ale pokud je ten konektor ve všech funkcích shodný a tím co dovede USB, pak by to byly opravdu vyhozené peníze.
  11. No jo, ale já ten konektor vůbec nepoznávám. Bude určitě vyžadovat speciální káblík. Takže dám litr za konektor, petikilo za káblík a nic z toho? Pokud iPhone, či jiný jabko, propojím přes USB tak vše funguje stejně? Předpokládám, že to na USB umí (aspoň) procházet hudbu v zařízení a vybírat z ní na radiu/maxidotu přes volant (na což jsem zvědavý hned dvakrát, protože mám hudbu v cloudu a do zařízení si ji obvykle pouze streamuji).
  12. Ahoj, nevíte jaké konkrétní benefity přináší příplatkový prvek MITSUMI (Apple connectivity)? V konfigurátoru k tomu není ani čárka a já používám produkty Apple, tak by mě to zajímalo. Díky!
  13. Já dnes zjistil, že mi při dešti zatéká přes tesnění levých zadních dveří. Zatím jde o pár kapek vody na sedačce, ale předpokládám že lepšit se to nebude. Postačí nějaká forma impregrance, anebo budu muset do servisu na výměnu těsnění? Auto již není v záruce. Díky
  14. Tak to je safra rozdíl. Čím je to uvnitř zamlžený? Jde o nějakej jemnej prach?
  15. Je to tak jednoduché, až se skoro stydim že mě to nenapadlo samého :-) Díky za radu.
  16. Pánové a jak poznám, že mám xenony zralé na vyčištění? Teda krom toho že si někdo řekne že "mu to málo svítí", což třeba už dost dobře nepoznám, protože jejich intenzita vadne postupně a pomalu a nemusí mi to tudíž vůbec dojít :-).
  17. Ahoj. Omlouvám se, že to tady plevelím, ale třeba mi ve světle nových informací někdo poradí. K mému předchozímu příspěvku přidávám nové zjištění: Drnčení je mnohem méně slyšitelné a utlumené v dešti a chvíli po dešti (než TO uschne). Takže teď si říkám, že mi někudy někam vlítnul kousek lístku, papírku či jiný bordel. Tím se vysvětluje že se rozezní až při vyšších rychlostech (proudícím vzduchem) a není tolik slyšet po dešti (nateče na něj voda). Naprosto zřetelně ale zní někde uvnitř před volantem či u A sloupku. Proto bych se rád zeptal, kudy a kam by mi mohlo něco takhle vlítnout do auta? Díky!
  18. Není vůbec zač Jsem rád, žes problém vyřešil.
  19. A nepohnul ti ten trouba třeba plastovým rámečkem registrační značky? Mrkni, jestli dobře doléhá ke spoileru a případně ji pořádně dotáhni. Pokud to nebude rámečkem, hledej jinou mechanickou překážku. Vyřešil jsem tímto způsobem kdysi stejný problém. Podle mě ty senzory budou neporušený. Jednou mi do zadních narazil nepozorný řidič, jeden mi prolétnul až do spoileru a po přilepení nazpět v pohodě fungoval.
  20. Ahoj. Povedlo se vám to někomu odstranit prosím? Já mám totiž asi stejný problém. Drnčení při rychlostech 90km/h+, ozývá se někde z míst řidiče, klidně to může být u volantu. Jakmile se rozjedu nad devadesát, tak to prostě drnčí a drnčí a drnčí... už asi měsíc. Děje se tak na úplně rovné silnici stejně jako na hrbolaté. Vyházel jsem všechno z přihrátek, měl je za jízdy i otevřené. Dnes jsem dokonce za jízdy otevíral dveře a zkoušel jestli nedrnčí něco v prostoru mezi dveřmi a palubovkou... v tý rychlosti ale člověk slyší samozřejmě prd. Zní to jakoby se něco rozechvělo, ale není to úplně pravidelný zvuk. Připadá mi trochu kovový. Jsem ochotný s tím vyrazit i za mechanikem a adekvátně zaplatit. Okolí Brna, Olomouce, Vyškova apod. Takže kdyby se zde někdo našel... Dere mi to nervy.
  21. nasty

    Převodovka DSG

    Ahoj. Odpovědi na otázky ze svého předchozího příspěvku už mám (hlásím, abych někomu nepřidělával práci s odpovídáním). Díky.
  22. nasty

    Převodovka DSG

    Teď tady trochu maturuji nad následujícím tématem. V servise mi u stolu řekli, že by bylo vhodné vyměnit i lamelu a ložisko. Díl 03G 105 266 BE je podle všeho ale neobsahuje. Teď jsem dokonce dostal informaci, že tam lamela a ložisko snad ani není (???). Moc se omlouvám, že tady zaplácávám svým problémem půl vlákna, ale mohl by mi prosím někdo zkušený říct co všechno je tedy potřeba nakoupit k výměně? Stačí pouze 03G 105 266 BE, anebo je potřeba ještě něco dalšího? Jasné odpovědi jsem se nedočkal ani v Škoda servise (tam mi řekli, že lamela a ložisko určitě vyměnit, ale v Etce nemohli najít příslušný díl k DSG).
  23. nasty

    Převodovka DSG

    Karlosi, moc děkuji za informaci. Můj kód motoru je BKC, takže přesně tenhle díl potřebuji. V Tvém popisku vidím, že máš v provozu dvě DSGčka s chip tuningem. Já o tom neuvažuji, ale jen tak pro zajímavost bych rád věděl, jak se při chipování zohledňuje přítomnost DSG převodovky a jak moc se změní chování vozu. Díky.
  24. nasty

    Převodovka DSG

    Karlosi, díky za referenci. Mají sortiment pouze z prvovýroby? Nerad bych narazil na nějakou pochybnou repliku. Podle všeho by 03G 105 266 BE měl být taky kompletní set. Teď bych se ještě potřeboval utvrdit, zda je to opravdu to co potřebuji.
×
×
  • Vytvořit nový...