Přejít na obsah

JaMMBoX

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem JaMMBoX

  1. Zdravím vespolek, čeká mne taky servisní prohlídka v 60 000 km v rámci předplaceného servisu standart. Moje otázka je, jestli se musí garančka dělat u dealera, kde jsem auto koupil (bylo mi to tak jím řečeno) nebo lze kdekoli u jiného autoriz. servisu? Jsem s velkým díky!
  2. Ahoj vespolek, Superb Style 140kW najeto 29000 km, zatim bez poruchy jako takove abych musel do servisu. Ale par veci se najde - hluk od dveri spolujezdce pri 160+ km/h, lupani nekde v palubovce na ruznych mistech (ne casto, ale prece), ACC dost casto reaguje zmatene (hlavne uz nekolikrat ve meste za stojicim autem prede mnou vubec nebrzdil z ca. 50km/h), dolival jsem pri 17tis. km litr oleje (vubec prvni auto co mam, kde jsem vubec musel neco dolivat pred garanci), uz 4 x falesny poplach kvuli ztrate tlaku v pneu. Auto jezdi ca. 80% na dalnicich v DE. V patek mam prvni garancku tak si trochu se servismany pohovorime.
  3. JaMMBoX

    Zimní pneu

    Ano opravdu nemám, viz fotokopie TP.
  4. JaMMBoX

    Zimní pneu

    Ano tak přesně 235/45 R18 z výroby. To je to co mne zarazilo, v techničáku jen ty 16´´. Ale jak říkám mě to nevadí spíš naopak. Asi se nechaji ty 17´´ dopsat, ale čas nějak kvapí a dnes ráno při -3°C jsem už rád, že v sobotu přezuju. S tou tvrdostí podvozku je to spíš subjektivní po letech v C5.
  5. JaMMBoX

    Zimní pneu

    Superb 2.0 TDI AP 140 kW Style Alternátor 180A - Kola z lehké slitiny "PEGASUS" 8Jx18" - Malý kožený paket (3 ramenný multifunční kožený volant pro rádio a telefon) s ovládáním DSG - Style plus - Paket Advance (Ambition/Style) - Paket Multimedia (Style)
  6. JaMMBoX

    Zimní pneu

    Ahojky vespolek, chci přispět pověstnou troškou do mlýna. Supa lze obout do 16" viz. zápis v technickém průkazu. Objednal jsem proto k tomu kola Dezent TX Graphite a odpovídající zimní pneu, letos chci zkusit docela chválené Nokiany. Myslím ne úplně špatné řešení, zvláště pro ty komu Sup na 18 i 17 palcových kolech přijde docela tvrdší.
  7. Zdravím pánové, mám hotovou konfiguraci Octy RS, můžete mne tedy přes SZ někam nasměrovat? Tady v Praze jsem se dostal max. na 8%, víc ani ťuk. Na nějakou rešerši nebo výběrové řízení nemám čas. Auto pro soukromou osobu, platba by byla hotově. Mockrát díky!
  8. Tak se hlásím s dalšími zkušenostmi ohledně tohoto motoru, mám najeto už přes 9000Km, díky cestám do Německa. Dle GPs max dosažená rychlost byla 227km/h což je tachometrových cca. 240. Dlouhodobá průměrná spotřeba je 5,6l/100km, ale s tím že je klima na AUTO a jezdíme ve dvou. Prům. rychlost pak 72km/h. A to jezdím vcelku svižně zejm. v Německu, tam pod 160 nejdu. Motor subjektivně ještě více ztichnul, ale možná je to jen tím, že tankuji většinou v Německu naftu od Aralu nebo Shell V-Power. Co mě trochu překvapuje, je to, že v těchto mrazech( -2/-4st.) , kt. teď máme, se motor při jízdě po Praze prakticky neohřeje! Když už ano, na prvním semaforu začne zase stydnout. Je to normální? Asi zavolám do škodovky, jestli je to normální. Jinak za sebe mohu říct, že jsem maximálně spokojený, snad bych do budoucna volil 2.0 CR TDI, ale v době kdy jsem kupoval tenhle motor, jsem ještě netušil, že budu tak často na dálnicích v Německu. Pokud jsou další dotazy, rád zodpovím. Přeji klidné Vánoce a hlavně ať nám to jezdí!
  9. Označeni mám na kapotě jen TDI - z toho žádné písmenko není červené. Jinak k doplnění po cca. 2200 km - prům. rychlost 50 km/h, prům. spotřeba 5.5l/100km, klima stále na auto 21stupňů. Na dálnici v Německu jsem se s ní ve dvou lidech dostal na max. 200km/h tachometrových tzn. cca. 3500 otáček. Pak už auto vůbec nereagovalo ani na plyn. pedál, ani přidávání na tempomatu nepomáhalo. Zkusil jsem německý ARAL ultimate diesel na prázdnou nádrž, ale prakticky žádný rozdíl jsem nezaznamenal. Včera jsem ale dolil Verva Diesel do půlky nádrže a dnes na volnoběh při studeném motoru celé auto vibrovalo a na poslech vynechával motor. Po zahřátí to úplně zmizelo. Tak nevím špatné palivo? Nesetkal se s tím někdo?
  10. Tak prozatímní zkušenosti po ujetí cca. 920km v poctivě zajížděcím režimu tzn. ne plný plyn, ne přes 3000ot., co nejplynulejší akcelarace. Dle PC průměrná rychlost 46km/h, prům. spotřeba 5.9l/100km. Nejkratší trasa 10km, nejdelší cca. 100 km, stále puštěný Climatronic v režimu AUTO a nastavena na 22 stupňů. Dálnice cca. polovinu trasy a po čtvrtinách okresky a město. Při 3000ot. na dálnici mám tachometrových 160km/h při aktuální spotřebě dle PC 5.9, ale nejsem ji úplně jist, že to byla úplná rovina. Celkově je jízda odlišná od 1.9TDi jak dynamicky tak zvuk. projevem. Motor opravdu táhne od 1500 otáček, turboefekt jen dost potlačen. Dunění atp. známé u PD se nekoná, ale odhlučnění jako u BMW a třeba i francouzských vozů nehledejte, stále je jasné, že pod kapotou je diesel. Zatím jsem zklamán ale z aerodynamického hluku při rychlostech nad cca. 120, ale to může být obutím, vůz MB dodala na pneu Goodyear Eagle NCT 5, což nebude nej. pneu. Dál se ptejte co Vás zajímá, rád odpovím!
  11. Čauky vespolek, od včera jsem také majitelem Octy s 1.6TDI CR a v zásadě můžu jen souhasit s tím co psal KRYSIMLADE. Motor je v záběhu, zatím jezdím sotva na půl plynu a ne víc než 2500ot./ ALE co mě příjemně překvapilo je fakt, že na pětku točí při tachometrových 140 asi jen 2400ot., při spotřebě podle počítače 4.2l/100km na rovině! Jinak se mi osobně zdá jednička taková jakoby se jí nechtělo do otáček nad 2 ticíce, až jakoby tomu bránila řídicí jednotka (obávám se, že to bude asi nějaká další EKO fíčura) Jsem k dispozici ptejte se na cokoli! P.S. auto jsem dostal s EKO pneu Goodyear Eagle NCT 5 a podle pneutestů je na tom dost špatně, asi mě čeká výměna.
×
×
  • Vytvořit nový...