Přejít na obsah

Albín

Uživatel
  • Počet příspěvků

    365
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Albín

  1. Ahoj přátelé okřídleného šípu. Sice jsem věrný škodovák,ale syn jako první auto na naučení si koupil VW golf IV 1.4 16v r.v. 2001 a já bych s tímto vozítkem potřeboval pomoct. Měl jen 1 klíč,tak jsme koupili na alíku nový. Planžeta hotová,centrál spárovaný ale nikdo mi nedokáže přizpůsobit imobilizer. Byl s tím už ve 2 servisech,ale nedaří se jim vyčíst pin budíku. Prý je na to potřeba nějaký starý program,že tam je nějaká stará siemens jednotka (nevím,nerozumím tomu). Tak chci zkusit zde,jestli by to někdo dokázal udělat. Nejlépe okolí České Lípy (Liberec, Ústí, Děčín, Boleslav...). Samozřejmostí je finanční odměna. Díky moc.
  2. Albín

    Zadný stierač

    Dělá mi to taky,jakmile je baterie slabá když to dlouho stojí a hlavně v zimě,tak při startování občas setře zadní stěrač. Neřešil bych to,jen dobil baterii.
  3. Ahoj. A nezkoušel jsi jestli nemáš v tom origo rádiu swing i bluetooth? Já mám taky swing,škoda po FL a bluetooth tam mám a spojení s mobilem není problém,jak na volání,tak přehrávání hudby. Jestli nemáš,tak dokoupit bt modul origo k rádiu.
  4. Nevím tedy kde to kdo vzal že se varta přesunula do polska,jsem z České Lípy a varta se tady stále vyrábí,dokonce před pár lety postavili fungl novou halu kde si samy vyrábí plastové boxy baterek. Takže varta je stále vyráběna v čechách,konkrétně v České Lípě.
  5. Co třeba tohle? https://www.topnahradnidily.cz/sada-pro-uchyceni-krytu-motoru-pro-skoda-fabia-2?gclid=EAIaIQobChMI_7ing96O6wIVCOJ3Ch1LrgUUEAQYAyABEgIRR_D_BwE
  6. Měl jsem ho na jedničkový fabii 1.4 MPi,taky byla před face a měl jsem na ní přední nárazník po face. Na STK nikdy žádný problém.
  7. Albín

    Žárovky

    No ta cena je nehorázná. Jen tak,2 minutové hledání na aliexpresu a asi bych už neřešil českou cenu. Je tam i spousty led oranžových žárovek. https://www.aliexpress.com/item/33010689416.html?af=3762799_934&utm_campaign=3762799_934&aff_platform=api&utm_medium=cpa&afref=https%3A%2F%2Fwww.aliexpress.com%2Fwholesale&cn=42qazfrxjl2x23eg2174km20whuykbag&dp=v5_42qazfrxjl2x23eg2174km20whuykbag&cv=37482419&sk=OmNRT1HQ&aff_trace_key=9f40cddf47b74a0b80929bc93cf8563c-1590570142368-00638-OmNRT1HQ&terminal_id=3f5efa69f75c4f919942fbffa905ba87&utm_source=epn&utm_content=37482419&aff_request_id=9f40cddf47b74a0b80929bc93cf8563c-1590570142368-00638-OmNRT1HQ
  8. Takto jsem to měl já,ale u spolujezdce. K řidiči jsem se ještě nekoukal,ale předpokládám že to bude taky načatý.
  9. Ahoj. určitě bych kouknul na kabely v průchodce řidičových dveří jestli tam nebude utržený nějaký hlavní kabel z jednotky oken.
  10. Albín

    Letní pneumatiky

    Kamarád si altenza pořídil na audi a musím říct že víc klouzavé gumy jsem neviděl.Na vodě se nedají udržet aniž by to nehrabalo. Kamarád z pneu servisu co mu to přezouval mu hned řekl,že to s austrálií nemá nic společného a taky že ne,na boku nám našel nápis "made in china".
  11. Ahoj. Jestli máš jiný zvuk,a je to výfukem,tak to bude spíše děravý pletenec hned u motoru,koncovka ti zvuk nezmění. Nech si to zkontrolovat někde kde opravují a mění výfuky,je možné že ti to třeba jen někde podfukuje a pomůže tomu zavaření.
  12. Albín

    Volanty

    Ahoj,jestli myslíš ten co máš na první fotografii,tak přesně ten mám ve fabii 2 z výroby,včetně ovládání rádia a HF na levé straně.
  13. Mrkni se do dveřní průchodky u řidiče na kabely,z 90% to jsou popraskaný a utrhaný kabely. Já řešil spolujezdce zrovna předevčírem a po kouknutí do gumové průchodky jsem zjistil 5 slabých kabílků naprasklých a hlavní silný kabel hnědé barvy přetržený,takže jsem vše opravil a funguje. Diagnostika mi taky hlásila řídící jednotka spolujezdce vadná,ale nakonec to byl kabel.
  14. Díky za odpověď 15degren. Je fakt že jsem zkusil zahýbat všemi konektory co vedou na sání,k turbu atd a od té doby se nic nestalo. Ono to vlastně udělalo jen 1x a od té doby klid. Tak doufám že to byl jen nějaký špatný dotek nebo vlhkost v konektoru. Baterie je rok stará a drží dobře. Na kabely jsem koukal,protože jsem myslel na kunu,která tady u nás často běhá,ale vše se zdá v pořádku. Jo a ta poslední chyba 00705,tak ta mě trápí už cca rok,našel jsem si že by to měl být spínač větráku,tak jsem koupil nový a nechal vyměnit,ale chyba tam stále zůstává. Tedy ona se ukazuje stále jen v caristě,v žádném jiném programu přes elm327 se neukáže a ani přes vcds to žádnou neukáže. Tak nevím zda je problém v caristě nebo opravdu v tom spínači.
  15. Zdravím všechny škodováky. Potřeboval bych poradit ohledně závady,včera se mi stalo že jsem nastartoval auto a nešel posilovač brzd,byly úplně tvrdý,zkoušel jsem víckrát nastartovat,ale nic.Zkusil jsem s tím jet a zjistil jsem že mi nefunguje ani turbo,motor netáhl,po ujetí asi 500 metrů mi začalo blikat žhavení,tak jsem zastavil a najednou začal posilovač makat,tak jsem zastavil,vypnul a znovu nastartoval motor a vše v pohodě.Pak jsem ujel asi 60 km bez jakéhokoliv problému i se zastávkami a nastartováním. Kouknul jsem se přes elm327 na caristu a ta mi vypsala závady viz foto. Můžete mi poradit co to je a na co se soustředit?
  16. Měl by ses k němu dostat levou mlhovkou,když ji vyndáš,nebo za mřížkou.
  17. Pokud máš baterii starší tak bych řekl že už neudrží kapacitu a pokud jezdíš krátké trasy tak se nestačí dobít.
  18. Ahoj. Mě to udělá vždy jen když mám slabší baterku. Jezdím hodně krátké trasy a naposledy mi to udělalo cca týden 14 dnů co byl první noční mrazík. Jelikož jezdím ty krátké trasy,tak baterka se při mrazíku trochu vybila a ráno po týdením stání vozu mi při nastartování taky setřel zadní stěrač. Musím před zimou pořádně dobít baterku. Zaměřil bych se tedy na baterii a dobíjení. Jestli máš origo baterii,tak by možná stálo za zvážení pořízení nové.
  19. Je to trubka kousek od turba,jakoby za motorem když na něj koukáš z předu. Syčení nebylo slyšet a u nás se to projevilo tak,že když šel motor do tahu,tak ztratil výkon a kontrolka taky svítila. Já taky nejdřív myslel že to bude turbo,ale pak jsem zjistil tu prasklou trubku,vyměnil a po problému.
  20. Ahoj Markoplus,byla to prasklá spojovací hadice nasávaného vzduchu z intercooleru. Po výměně vše ok. Na téhle stránce by to měla být hadice s číslem 9. https://skoda.7zap.com/cz/cz/roomster/ro/2013-699/1/145-145085/ Tady jí mají. Sice je tam napsáno že to je pro 1.6 Tdi ale je to to samé jako pro 1.2. https://www.nd-skoda-volkswagen.cz/cz/autodily-volkswagen/polo/filtry/23394-tlakova-hadice-chladic-nasavaneho-vzduchu.html
  21. Jaký motorky? Na ostřik předního i zadního okna máš pouze 1 motorek,jen se mění jeho otáčky,když točí na jednu stranu,stříká přední okno,když na druhou stranu,tak sříká na zadní okno. Takže buď ti odešel ten 1 motorek,nebo se podívej na pojistky.
  22. Neřeknu ti jaká je to pojistka,mám fabii 2 a tam to asi bude jinak,ale ano,je to ventilátor čerstvého vzduchu,ten se spíná až po otočení klíčku.
  23. Ahoj,já to mám přesně stejným způsobem a zapojené to mám na vnitřní větrák topení,ten se zapíná až s otočením klíčku.
  24. Neměnil jsem to. Brzdy brzdí normálně a to že mám tvrdý pedál po delším stání,tak na to jsem si zvykl. Kousek hadice s ventilem za skoro 1100 s poštou kupovat nebudu.
  25. Co ti svítilo při vypalování DPF? Nic by ti nemělo svítit,vypalování nemá žádnou informační kontrolku.
×
×
  • Vytvořit nový...