Přejít na obsah

mikim

Uživatel
  • Počet příspěvků

    19
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

1 199 zobrazení profilu
  • tmz

Oznámení mikim

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Ahoj, měl jsem na mysli aktivovat hlášku tím trojmatem či vícehmatem. Na školení nám říkali, jak tu hlášku vyvolat bez zásahu VASem, ale já tu informaci domů bohužel nedonesl, stejně tak jako ostatní účastníci. Až to zjistím, dám vědět. Trochu jsem nerozuměl tomu, co máš na mysli tím sw420 a že budíky to umí oficiálně až od sw600. Octavia to přeci oficiálně neumí vůbec. Mám tomu rozumět tak, že budíky od sw420 to budou umět "asi" a od 600 určitě? Jinak sw. serva mám 3305, ale kouknu co jede teď na S a Y v sérii u aut s MKE a když mi to nebude fungovat s 3305, tak to přehraju.
  2. ... přidávám krátkou informaci ohledně dostupnosti nových znaků 5J0..... Tyto mají být k dispozici k objednání jako ND až v týdnu 8 až 9/2013. Dřívější dodání je prý nepravděpodobné. Takže nezbývá než čekat ....
  3. Chlapi, netušíte, jak zjistím, že to umí zobrazit i můj maxidot,? Jak mohu tu hlášku ohledně únavy "ručně" vyvolat? Mám O2 MJ2010, servo 3gen., podvolantovku mám pro max výbavu a gateway jsem si na zkoušku půjčil takovou, co tuhle funkci podporuje. Vím, že ta hláška jde nějak vyvolat, ale zapomněl jsem jak. Díky za předem za help!
  4. ... ale v podstatě by stačila jen elektronika. Co tam máš původně komplet a jakou elektroniku identifikuje diagnostika?
  5. Koukni ještě jednou na můj příspěvek týkající se náhrad. Na auta se starým zeleným zeleným znakem jsou 100% náhradou POUZE znaky z Roomstera a Fabie co se budou vyrábět od 28.1.2013 (to jsou ty znaky začínající 5J0 a mají stejný rozměr jako ty původní zelený). Znaky z Rapida i z Citigo NEJSOU rozměrově, případně tvarově shodné s žádným předchozím zeleným znakem. Na některý auta sice pasují, ale stoprocentní to není. Pokud tam nějaký auto není uvedený (např. Superb2), znamená to, že na takové auto není přímá náhrada v černostříbrném provedení a co mám informace z loňska, tak Superb nový znak nedostane - teda alespoň ne před faceliftem. Jinak přímé náhrady v mém předchozím příspěvku najdeš.
  6. Kyselinko, tak ten starý znak je opravdu stejný jako nový. Za prvé musí, protože na Roomsteru, kde se taky vzadu používá je na pátých dveří přímo na něj taková "vystouplina", kde jiný rozměl moc nepasoval a za druhé jsem to dnes ověřil přímo na autě a i oba znaky jsem měl v ruce a mají stejný rozměr. V posledním ceníku pro offline Etku byla dnes také zveřejněna cena a aspoň že není dražší. Jinak se omlouvám všem za tu "hatlaninu" co už admin smazal, ale vážně mi to nešlo editovat, proto jsem to psal znovu.
  7. Poslouchej Šuldo, co se ti nelíbí na mojem příspěvku? Zatím se tu jenom řešilo jak naroubovat znak z Citigo a z Rapida na starší auta, ale ani jeden z těchto znaků není plnohodnotnou a rozměrově naprosto shodnou náhradou. Všechny fotky a doporučení co tu jsou, jsou znaky, které na auta sice "nějak" pasují, ale stoprocentní to není - to je vidět i z diskusí. Ty nové znaky zatím nikdo nemá (teda aspoň ne koupený), jsou sice objednané, ale na centrální sklad ND zatím nedorazily a ani cena znaku zatím není zveřejněna. Proto jsem si dal tu práci a plnohodntoné náhrady jsem dohledal zpětně na všechny auta, ať si lidi nedávají na auto to, co tam nepatří, nebo pod to časem zateče a stejně to odpadne. Navíc jsem podobný příspěvek s kompletním seznamem nenašel, takže určitě nikoho necituju. Jestli se ale opravdu mýlím a podobný soupis kompatibility na všechny auta tu je, tak dej vědět a příspěvek nechám smazat.
  8. Dlouhý kód zjistíš jen diagnostikou a má určitě přes dvacet čísel (teda pokud to nemáš jednotku dost staršího data výroby). Nevím, čím to budeš vyčítat ty, já používám standardní VAS. Když tak mi pak pošli protokol na mail, dám ti vědět, co by to mohlo být. Jinak pokud máš jistotu, že napájení i ukostření jsou OK, Vymaž pak chyby a zkus odpojit na pár minut baterku. Pak ji připoj a proveď základní nastavení napouštěcích a vypouštěcích ventilů. Měl jsem případ, kdy se pak ABS chytlo. Předpokládám, že původ těchto závad na starších vozech je v nedbalém servisu, kde místo výměny celého množství brzdové kapaliny servis jen odvzdušní brzdy a maximálně nechají vytéct jen ten trošek kapaliny, co je v brzdovém válečku. Ale v ABS ti pak zůstane kapalina stará včetně toho šlemu co se v ní usadí. Tak zatím ...
  9. ... se mi to nějak rozhodilo, takže znovu a lépe Ahoj všichni, aby byl konec spekulacím ohledně pasování log, dal jsem si tu práci a připravil jsem pro vás přehled, kam všude bude možné na sto procent BEZ JAKÝCHKOLIV ÚPRAV použít nová černá loga místo starých zelených. Jedná o loga, která budou na karoserii na Fabiích a Roomsterech od 28.1.2013 viz. zprávy na netu. starý znak 3U0.853.621B.MEL lze přímo zaměnit za nový 5J0.853.621.AUL a vyskytuje se VPŘEDU na těchto vozech: Fabia 2. gen a Roomster (obojí vč. facelift), Octavia 2. gen (včetně facelift), Superb 1. gen (vč. facelift), Yeti starý znak 1U0.853.621C MEL lze přímo nahradit za nový 5J0.853.621A.MEL a vyskytuje se RŮZNĚ na těchto vozech: vpředu Fabia 1. gen, vzadu Fabia 1. gen. krátká a sedan ale NE combi (včetně facelift), vzadu Fabia 2. gen a Roomster (vč. facelift a combi), vpředu Felicia (včetně facelift), vpředu i vzadu Octavia 1. gen (vč. facelift a combi), vzadu Octavia 2.gen (včetně facelift a combi) Tak snad to někomu usnadní výběr.
  10. Sorry , ale slíbil ten přehled jednotek, tak jsem to nějak nestihl. Jinak Etka nabízí vždy díl platný pro opravu, ale to znamená, že je shodný s tím, co je v autě a už vůbec to neznamená, že nelze použít jiný. Chtěl jsem najít všechny možné náhrady, abys mohl případně vybrat podle ceny. Jinak po najetí do sněhu se opravdu ABS nemůže poškodit. Znám ale případy, kdy ABS odejde pokud musí sytém zasáhnout po dlouhé době bez předchozího zásahu. Proč tomu tak je netuším, ale tyto případy se vyskytují zpravidla s prvními mrazy. Podle diagnostiky to vypadá na na nějaký problém s hydraulikou, nebo s ovládáním ventilů. Jediné mé vysvětlení je, že u auta, které dlouho nebrzdí se zásahem ABS dojde k zatuhnutí těch ventilů, které upouštějí tlak při zablokování kola. Zkrátka ti co jezdí jak prase, vlatsně nepoužívají odpouštěcí ventily, které mohou vlivem nečistot zatuhnout To že jsou nefunkční se pak pozná s prvními mrazy, kdy se na ledu nejdřív blokne kolo a najednou jednotka zjistí, že neumí upustit tlak v brzdách a na přístrojovce se rozsvítí všechny kontrolky ABS. Není to náhodou taky tvůj případ? Nestalo se ti náhodou, že jsi potřeboval ABS použít po delší nečinnosti a najednou jsi musel na sněhu zašlajfovat až do zásahu ABS? Jinak v podělí ti zkusím najít ten seznam použitelných jednotek pro tvoje auto. Jo anež jednotku vyndáš, opiš si dlouhý kód jednotky ABS, pro případ že bys sehnal jednotku s HHC, kterou normálně nenakóduješ do auta bez HHC (musíš použít původní platný kód a pak přepsat tuším dva bity).
  11. Potřebuješ celý komplet, nebo jen elektronickou jednotku? Jinak ten kód BEF za číslem dílu znamená že se jedná o naplněný celek (nenaplněnou jednotku NEBRAT!!!).
  12. Oproti predchozimu textu nove doplnuji, ze funkci je treba take nakodovat v panelu pristroju.
  13. Jedna se funkci, ktera vyhodnocuje reakce ridice pri jizde zacerstva a postupny vyvoj reakci a to zejmena pohyby volantu. Jako signalizace se objevi hrnecek na maxidotu s hlaskou. Tuto informaci posila do maxidotu gateway. Funkce se aktivuje jako prizpusobeni kanalu 5, kde se zmeni hodnota nula na jedna. V panelu pristroju neni treba zadne prizpusobeni ani kodovani. Bohuzel to umi jen nektere gatewaye a u nekterych treba updatovat software. U Superba tyden stareho to stacilo jen aktivovat v gateway a funguje to, k jinym modelum zatim nemam zadne info ani zkusenost. Toto jsou zarucene informace. Taky jeste nevim, jestli toto podporuji vsechny maxidoty, protoze v principu by to mely umet vsechny posledni vozy Octavia Superb i Yeti. Az budu vedet vice, ozvu se.
  14. When you need more photos of skoda cars, accesries, or other, you can see this page partner.skoda-auto.cz section art reference book.
  15. When you dont have Day lighting from serien production, you need fit into the car set for retrofiting (skoda accesories nr. BEA700002). I cooperated on its devepomenet. When you need more information, or mounting instruction, please send me email, I can help you with retrofiting.
×
×
  • Vytvořit nový...