Přejít na obsah

Adam Široký

Uživatel
  • Počet příspěvků

    88
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Adam Široký

  1. Nemá někdo tip na servis v okolí Brna, kde už úspěšně vyreklamoval hlučnou klimatizaci? Klasika co už tu někde zaznělo vícekrát: malý rozdíl teplot, otáčky kolem 2000. Po zapnutí AC vevnitř "cvrdlikání/syčení". Po vypnutí okamžitě přestane. Už jsem se na to ptal loni při garanční prohlídce a nic takového samozřejmě nikdy neslyšeli. Video níže. Díky. https://www.youtube.com/watch?v=2-MYsRhJtMo
  2. MilanHos: Jestli ti v zimě vrže/lupe/skřípe střední ofuk topení, možná mám řešení. Napiš SZ, jestli chceš. Sem to asi úplně nepatří.
  3. Trošku oživím. Dnes jsem si vyzvedl auto po výměně jednotky Bolera, kvůli sporadicky nefungujícímu displeji. Nová jednotka má sice stejné číslo dílu, nicméně novou verzi HW. Snad bude ta změna k lepšímu. Bohužel je nějaký problém se SW, takže mě čeká ještě jedna návštěva a update. Podstatné je ovšem to, že od května je skutečně k dispozici SW367. Bohužel nevím, co má odstranit za problémy.
  4. Závidím. Mě to sem tam taky bzučí, ale servis trvá na tom, že žádnou takovou závadu neznají a je vše ok.
  5. V tom případě se omlouvám a jdu zkusit zjistit co je v něm nového. Já jsem z kraje května dostal update na 366 s tím, že novější nebude a ani se neplánuje.
  6. Nee, 366 to končí a nic lepšího na daný MR nebude. Řeší ale hodně chyb, předchozích verzí. Je neskutečný, že tohle téma stále žije. Sám jsem to tu začal loni na přelomu únor/březen. Přitom SW s funkčním ŠS je pro servisy dostupný od loňského léta...
  7. To samé u mě. Taktéž mám tu Polskou sračku a cikády taky v ceně. Už se těším, co mě řeknou.
  8. Tovární jsem nezkoušel, nicméně dělal se už i SW update z jiného důvodu a problémy přetrvávají. Přehrání SW bych označil za dostatečný restart. Škodovka tradičně žádný problém neregistruje, jsem první a bude složité řešit. Mám takový pocit, že to asi zase skončí u "vlastnosti".
  9. Neřešil jste to už někdo? Opět nefunkční Bolero. Dělalo to na SW 359 a nyní i na SW 366 po přehrátí. Zvuk atd... jede. Displej KO. Po pár vypnutí/zapnutí se to chytne.
  10. Sedačky jsou šmejd od výroby (stejně jako zbytek). Já mám v autě druhý nový komplet a vrže po 2000 km stejně. Nejprve to zkoušeli opravit - každou sedačku 3x. U toho stihli zničit kupu věcí v interiéru. Nejúčinější oprava byla aplikace TPI z Roomstera na přihnutí nějaké výztuhy. Bohužel po tomto zásahu začala vrzat sedačka jako komplet a už to nedokázali odstranit.. Nakonec tedy komplet výměna. Mimo jiné na žádost Škodovky zkoušeli různé vycpávky, aplikaci nějakého přípravku na kovový rám apod. Vše k ničemu a pomohlo max na pár dní.
  11. Ad motor a zvuky. Škodovka oficiálně vydala pokyn, kde se cca píše "Motor po nájezdu zhruba 10 000 km změní svůj zvukový projev. Zvu lze přirovnat k rachtání/klepání". Za tím se bohužel může schovávat jak normální chování, tak nějaká závada. Servis tě proto zpravidla vyhodí s tím, že je to normální. Nechci se tu Fabie vůbec zastávat. Ač se mi auto líbí a mám již druhou novou, musím konstatovat, že je to krám. Závad (reklamací), za první rok provozu na obou, je nespočet - bohužel.
  12. Jop. Auto bylo týden v servise. Najelo pár set km. reklamováno mimo jiné traktor u ohřátého a občasný špatný start u studeného (cukání, kolísání otáčkoměru apod.). Servis údajně provedl na základě nařízení výrobce, na základě video záznamu (pořídil sám servis), rozborku a kontrolu. Vše údajně zcela v pořádku, tak to složili zpět. Při předání mi bylo řečeno, že se bude pořizovat foto dokumentace dílů, pošle se výrobci a ten rozhodne. Dále měli provést přehrátí řídící jednotky, jelikož je pro tyhle popelnice k dispozici novější SW. Od přehrátí nemám absolutně žádný problém se starty (dělalo od novoty). Auto se zase chová jako předchozí, které mělo stejný motor. Takže spokojenost. Nechápu, proč ten SW nenalejou všem automaticky. V servisu jsem byl v průběhu roku 8x... Traktor u teplého zůstal. Dle slov servisu vše rozdělali, zkontrolovali dle pokynů a žádný problém nenalezli. Týden na to jsem měnil doma olej a ve vaně byl původní šroub z výroby, těsnění, vana suchá, nikdy z toho olej nebyl vypouštěn (ok, mohli vysát). Na vaně a jejím okolí ovšem není jediná známka manipulace. Všechny šrouby netknuté, neohmatané apod. Vzhledem k jiným okolnostem jsem musel do daného servisu ještě jednou a mimo jiné jsem se jich ptal ještě zpětně na tu opravu. Potvrdili rozsah prací. Na mou otázku, zda můžu vidět nějakou dokumentaci z opravy, následovalo ticho a poté komentář, že bylo vše v pořádku a proto se ani nezdržovali s fotkama. Nyní řeším přes zákaznickou linku. Někdo tu buď lže nebo krade. V jiném autorizáku jsem se ovšem bavil se servisákem a říkal, že tohle řešili. Prý to dělají palivová čerpadla a je to vlastnost. Dá se to prý údajně ověřit tak, že by ten hluk měl zmizet při lehkém přidání plynu. Už to asi nebudu řešit. U studeného, při teplotách kolem nuly, zase rachtá spojka na neutrál. Taky je to prý VW vlastnost. Holt si musíme asi zvyknout na to, že studené a teplé nemůže auto stát nastartované na volnoběh.
  13. indyjones8379: A jaký zvuk si prosím tě řešil? Traktor na volnoběh u zahřátého motoru? A skutečně výměna řemenu toto odstranila?
  14. Ahoj všem. Nějaké novinky z mé strany. Pár stran zpět jsem tu psal ohledně prapodivného klepání u teplého motoru. Začlo to cca na 10 000 km. Nyní najeto kolem 15 a klepe stále, možná více. Se servisem to řeším posledních pár týdnů. Mimo jiné si udělali vlastní nahrávky, které poslali spolu s mou výrobci. Dnes mi volali s tím, že výrobce nařídil kompletní rozborku motoru. NEJEDNÁ SE O NORMÁLNÍ CHOVÁNÍ. Povídal něco o možné výměně sady ojnic atd. (asi chtějí postupovat podle toho pdf co tu visí). Rozdělávat se bude po novém roce. Dříve to bohužel nejde.
  15. Zase trochu oživím. U mě se zdá, že ten krám bude nutné řešit. Kravál se zvětšuje. Dnešní video ohřátého motoru (najeto necelých 13k km): https://www.dropbox.com/s/mri1nocgtlrp9u8/20171013_212153.mp4?dl=0 Slyšet je to na každém semaforu i v kabině. Drobné vibrace se přenáší i do auta. Při startu se občas zdá, že motor půjde napřed. Volnoběh 1500 otáček, otáčkoměr lítá nahoru/dolů, vše doprovázeno kraválem a klepáním se celého auta. Vysloveně se za to musí člověk stydět, když startuje nebo nechá běžet motor.
  16. Drobné info. U mě již 2x proběhla oprava čalounění sedadla spolujezdce a 2x oprava sedadla řidiče (1x čalounění, 1x rám). Sedadlo spolujezdce necelý týden po vyzvednutí ze servisu vypadá takto: https://www.youtube.com/watch?v=QueLRFTHPQY Řidičovo už začíná opět lupat v zatáčkách. Spolujezdec vrže furt. Pokusy o opravu sedadel si již vyžádaly: 1x lakovaný levý práh, 2x výměna plastového obložení prahu, 1x plastové obložení A sloupku, oprava středového tunelu a výplně dveří. Už mě to přestává popravdě bavit. Snažím se servisem vykomunikovat jiný druh opravy, než jen nesmyslné vycpávání sedadel molitanem. PS: Začíná mi hvízdat ventilátor topení. Zatím neřešil, ale asi taky lze očekávat brzkou výměnu. Nájezd 12 000km, výroba 2/2017.
  17. Ahoj všem, zjistil jsem, že s přibývajícími km se mi z auta stává traktor. Ohřátý motor na volnoběh začal klepat/vydávat podivné zvuky. Zkusil jsem to nahrát. Zdá se mi, že je to slyšet zespodu motoru. Na přiloženém videu je to nejvíce slyšet cca v 0:08, 0:24, 0:38 a 1:24. Někdo s podobným problémem? Najeto 12 000 km, výroba 2/2017, 81 kw. https://www.dropbox.com/s/vp9k1ecfwvszyhr/20170929_203036.mp4?dl=0
  18. Můžeš prosím videa někam nahrát a dát link? Zda je to samé. Příp. pak poreferovat co vymysleli? U mě se v tom budou hrabat taky až v září.
  19. Váha za to nemůže. Vržou obě přední. Na jedné jezdím já. Na druhé přítelkyně, výrazně lehčí. Navíc vržou i některé kusy na salonu. Technik mě vzal na plac za salon, kde mají připravená nová auta a obešel to se mnou. Pokrčil rameny s komentářem, že je to smutné a bude muset řešit další reklamace, až to lidi vrátí (vše se ale zvesela lidem předá a počká se, kdo se ozve). Bylo to ale kus od kusu. Něco horší, něco lepší. Vše letošní auta teda. PS: Rapid FL v těch polokožených na salonu byl taky orchestr (tam to šlo z opěráku).
  20. To ronskispeed: Asi jo. Já mám zkušenost ze 3 autorizáků, všude stejné. Náhradní vozidlo lze zdarma zapůjčit pouze pokud auto bude nepojízdné. Jinak smůla a leda za své. Vše byly záruční opravy, stáří auta do 1 roku. Jedna novinka z dnešní návštěvy servisu. Bude se u mě lakovat práh (to mě štve ze všeho nejvíc - úplně zbytečný, nebyla tam ani škrába) a měnit plastové obložení. Sedadlo spolujezdce opět pude z auta a snad konečně ohnout ten zatracený kus plechu jako u řidiče. Jen je musím přesvědčit, aby to udělali před tím, než opraví to, co minule zmrvili. Auto opět na pár dní v servisu.
  21. Náhradní vozidlo, alespoň u mě nikdy neklaplo. Leda za své. Bylo mě řečeno, že dokud to jede, nemám nárok. Vše záruční opravy na 2 - 3 dny.
  22. Já mám 2. Fabii, zcela identická výbava (téměr full, style ceník 400), jedna vyrobená 2/2016, druhá 2/2017. U první za první rok/18k km v servise 5x tuším. Druhá najeto 9k km zatím a servis 4x. Zcela odlišné závady. Obojí pěkný sračky, ta aktuální se zdá horší. Vědět to, člověk si nechal původní a nedával ji do AAA na výkup. Sedačky jsou tragický na aktuální od cca 3t km. Ta minulá za celou dobu ani vrznutí. Auto jezdí téměř výhradně trasy 150km bez vysedání a nasedání (zcela totožný provoz obou aut). V lokálním salonu zkoušeli několik aut. Některý nový auta na vyzvednutí byly už taky pěkně rozvrzaný. Vše klasické sedačky. Jak jsou na tom Sport a MC nevím.
  23. Ta oprava v servisu je o hubu. Zatím 100 úspěšnost. Při každé demontáži sedačky něco zničili a pak jsme se dohadovali kdo to udělal. Minule to odnesl středový panel, výplň a práh. Vše plast a bezplatně se měnilo nebo opravovalo. Ad sedačky. Minulé auto, ta samá konfigurace, jen o rok starší tento problém nemělo. Takže buď náhoda, nebo nějaká úspora ve výrobě. Každopádně je to děs. Vrže od 4000 km nesnesitelně. Ale u řidiče to přihnutí plechu fakt pomohlo. Jen začalo vrzat opěradlo (nebo jsem ho jen přes ten sedák neslyšel).
  24. Jo, krásný příběh. Brno ROS. Reklamace vrzajícího sedáku spolujezdce (naprosto tragické) a opěráku řidiče. Upozornil jsem je na to, že řidičův sedák byl dělán a zafungovalo. Zároveň jsem je upozornil, že auto je uklizené a bez poškození a očekávám to samé. V reálu nakonec obě sedačky odvezli k čalouníkoj, ten tam provedl opravu čalounění, já podepsal fakturu od externího čalouníka pro Škoda Auto za 4000 Kč za opravu a převzal si auto. No stav je takový, že ty idioti na jedná straně orvali práh až do železa, takže se bude lakovat. Na druhý straně orvané plastové obložení prahu. Vše zničené při demontáži a montáži sedadel. Auto mě předávali ve tmě na hale. Už chápu proč. Momentálně s nimi řeším, jak se k tomu postaví a opět zuřím, že to musím řešit na nkrát. Zatím jen zdržují a mám čekat na vyjádření. Z jejich strany snaha vše zahrát do autu. Opět budu muset asi řešit přes spokojenost zákazníku Škoda Auto a hodiny se hádat. Pecka na závěr, oprava čalouníka byla k ničemu. Po jednom dni to vrže úplně stejně. Takže dokud se neohne ten plech, nepřestane to. Bohužel nemůžu stále sehnat to TPI z roku 2012 na Roomstera, abych si to udělal sám. Lemplové v autorizáku neumí a ještě vše u toho zničí.
×
×
  • Vytvořit nový...