Přejít na obsah

bertik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    15
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení bertik

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Ahoj, tak jsem se na to vcera vrhnul a zjisteni bylo nasledujici. Mechanik po vymnene hadice sani vzduchu ji nedomackl az na samotny konec skrticiho ventilu a ani na doraz vzduchoveho filtru. Po cca 3 hodinach vztekani a nadavani se mi podarilo hadici dobre nasunout na oba dorazy a dle dnesni jizdy do prace a vcerejsiho popojizdeni mohu prozatim soudit ze je zavada odstranena. Budu jeste informovat co a jak s autem je po navratu z dovolene cesta cca 200 km jen tam :-)
  2. ok dekuji za radu neco vyzkousim a pak dam urcite vedet co a jak s tim bylo. A za citaci se omlouvam :-)
  3. Tak motor pri brzdeni opravdu cuka a kolisaji otacky :-(. Klapku jsem necistil. A svicky jsem daval BRISK A - LINE 3 kontakty na cca 70 000km co uvadi vyrobce svicek.
  4. Zdravím, Měl bych dotaz. Mám OC1 1,6 74kW rv 98. Včera se mi na ni objevila závada . Po zastaveni nesla nastartovat az na startovani se seslapnutym plynem se chytla, ale nastal tento problem. Skubani při jizde, na volnoběh litaji otacky v rozmezi 1500 – 3000 ot/min. Auto v zaberu tahne normalne při brzdeni motorem strasne cuka. Při razantním sešlápnuti plynu cca za jeho pulku se ozyva cvakani z motoru. Cesta před zastavenim byla cca 150 km se zapnutou klimou. Dnes rano start v pohode a bez problemu auto jelo jako nove zadne skubani, cvakani ani nic podobného (klima vypnuta). Po ujeti cca 30-40km se ale zavada objevila znovu a pak najednou cca po dalších 40 km odeznela. Před cca 1000 km jsem menil svicky a hadici sani vzduchu od vahy vzduchu nalevo, a taky vymnena oleje. Palivovy filtr ma najeto cca 20 000km stejne tak i snímač otacek. Nadobka aktivního uhli nova cca 5000km. Procital jsem forum ale konkrétního jsem nenasel jen se mrknu ještě na pojistky  Za všechny rady budu vdecny.
  5. dekuji nadobka je jeste namontovana v aute a tak jsem to cislo nevedel
  6. Ahoj po nehode se mi tato nadobka rozbila ale nikde na netu ji nemuzu najit nemate nekdo kod pod kterym by se dala v prodejne sehnat. JEdna se o nadobku na Octavia 1 rv.98 1,6 74kW diky za odpoved Martin
  7. nemas nejake foto toho snimace? Nejde mi ale do hlavy proc se na diagnostice ukazalo to snizeni objemu vzduchu?
  8. takze nejdrive teda sestelovat ten vzduch nez se vrhnout na vymnenu toho G40 jo? A jeste co ten vylet otacek to by mohlo delat taky ono?
  9. Ahoj mam problem a tak se obracim sem. Vlastni OC1 rv.98 1,6 74kW. Problem je at u studeneho tak i u zahrateho motoru. Zavada se projevuje nasledovne jsem na krizovatce potrebuju z ni odjet a auto se rozjizdi jako snek a netahne. Diagnostika ukazala chybne cidlo otacek kliky myslim ze tam bylo G40. Dale ukazala, ze je malo vzduchu asi 1,4 a ma byt pry 4? Dalsi zavada ( nevim jestli je to to same), jedu do kopce slapnu na plyn auto netahne a najednou vyleti otacky na silene hodnoty ( jako bych slapnul na spojku a dupnul na plyn) to odstranim ze dam nohu z plynu a jedu pomalu jako snek. Tento vystrel otacek se obcas projevuje i pri vjezdu do krizovatky kdyz potrebuju rychle zmizet. Nevim co mam delat procital jsem forum a podobnych pripadu je tu vic, ale zase zkusit vse to je jako vymnenit motor :-( Jeste musim priznat vymnenu rozvodu, po nich se ukazaly jen ty otacky, ale ten tah uz byl predtim. V servise rekli at jim to tam necham ze se o neco pokusej, ale jak je znam tak cena bude nehorazna. Poradte prosim. Diky Martin
  10. bertik

    rozvody

    Dekuji a jeste bych se chtel zeptat jakou znacku pumpy na Auto kelly jsem nasel nekolik druhu a ceny se taky dost lisily. Servis rekl ze je mu jedno zda si donesu vlastni dily ci mi je budou muset objednavat. Nejedna se o servis Skoda? Diky
  11. bertik

    rozvody

    Ahoj asi pred tydnem jsem koupil Octavii rv98, motor 1,6 74kW, najeto cca "99000" (moc tem km neverim, ale mechanik co na auto koukal rikal ze je to mozny). Chystam se na vymnenu rozvodu, ale nevim jestli vymnenit komplet a nebo jen remen a napinaci kladku. V servise mi rekli ze rozvody sezenou za nejakych 2700,- (myslim ze rikali conti?) a prace cca 1500,- ale nevim jestli ta cena za rozvody je i s pumpou ci nikoliv. Poradte jestli je lepsi nechat udelat kompletne celou vymnenu remen, kladka a pumpa a nebo jeste pockat s tou pumpou. A jestli jde treba za 2 mesice po vymnene remene a kladky vymnenit jen samotnou pumpu. Podotykam ze vymnena oleje a veskerych filtru je pro mne priorita, stejne tak nakup kompletniho obuti. Dekuji za info :-)
  12. Ahoj precetl jsem si tyto temata, ale i po rade vypnout pojistku oken stale zapalovac nejde pouzivam ho jen na telefon a navigaci. Mam octavii rv.98 (jsem majitel asi tak 10 dni). Poradte co by to mohlo delat nesviti ani svetlo zapalovace. A kde jsou pojistky bohuzel nevim :-( jsem bezradny. Diky za radu.
×
×
  • Vytvořit nový...