Přejít na obsah

soray

Partner
  • Počet příspěvků

    150
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem soray

  1. Měli jsme a občas se to hodilo. Pro děti do 10 let úplně v pohodě, mysli ale na to, že vzadu není isofix. Na kratší výlety je to v pohodě i pro dospelaka. Znovu bych to ale nekoupil, ve složeném stavu ubírají zadni sedačky místo v kufru, což vzhledem k pouze prilezitostnemu využití zadních sedaček nestalo za to. Pokud to myslíš vážně s cestovanim v 5+ lidech, já bych dnes vzal nového Multivana.
  2. soray

    Celopolep vozu

    Doporučuji nezapomenout polepit také černé klavírové sloupky.
  3. Co nová X1? Sice je to nejmenší Xko, ale velikostí prakticky stejné jako Tiguan (krátký). A za plus mínus podobné peníze dostaneš podstatně lepší auto. https://www.garaz.cz/clanek/testy-nova-auta-vkusne-premiove-a-ukazkove-prakticke-bmw-x1-bude-radost-vlastnit-i-ridit-21009768
  4. Kodiaka už nemám, ale ano, mezera tam byla. Můžeš trochu sklopit opěradla, tím se zmenší.
  5. To máš pravdu 🙂 Myslím, že se tam platí hlavně za designový obal a utěrku.
  6. HUD jsme čistili u spousty aut a naprosto bez problému. Chce to být hlavně opatrný a použít kvalitní utěrku (viz výše) s čističem. Raketovou vědu bych z toho nedělal.
  7. Mě to teda přijde raketa za 10,5ml čističe (bude to podobný mix izopropylalkoholu jako jiné čističe na tyto povrchy), ale pokud to někdo dá, tak proč ne 👍
  8. https://www.detailingshop.cz/valentyn/
  9. Tak na jednu stranu píší navlhčit, na druhou pak nepoužívat tekutý čistič... Ale chápu, že se potřebují chránit přeď méně přemýšlivými jedinci. Ještě jsem se nesetkal s tím, že by šetrný čistič poškodil displej. Ale pokud budeš mít strach, použij místo čističe destilku. Důležité je nedělat to na sucho, pak opravdu hrozí poškození.
  10. Pokud to takto vypadalo po rozbalení, viděl bych to spíš na chybu toho, kdo to balil...
  11. Omlouvám se, vůbec jsem nezaregistroval odpověď 😞 Jestli máš sedačky kombinované kůže/koženka (ekokůže apod.), čistil bych to čističem na kůži celé. Umělé kůži to určitě neublíží. Rozhodně je zbytečné kupovat extra čistič na kůži a ještě druhý na umělou kůži.
  12. Já používám na budíky tuhle utěrku, vyrobenou v Německu (žádná Čína) https://www.detailingshop.cz/microfiber-madness-yellow-fellow-2-0-40x40cm-mikrovlaknova-uterka/. Má velmi jemná vlákna. Důležité je si ji vyčlenit pouze na údržbu budíků (a HUD), nic jiného s ní nečistit. A po použití zase uzavřít do obalu, ve kterém se prodává, ať se do ní nedostanou nečistoty, které by při dalším čištění mohly způsobit poškrábání citlivého povrchu.. Pokud bude potřeba i čistič, tak např. toto https://www.detailingshop.cz/nerta-window-cleaner-500ml-cistic-oken/.
  13. Já si čím dál více myslím, že je to nějakým nastavením koncernových brzd. Golf, Leon i Kodiaq měly poměrně brzy zadní kotouče v podobném stavu jako na zdejších fotkách, Kamiq se zatím drží, ale ten jezdí minimálně. Mám nyní srovnání s X5, kde po necelých 17tis km jsou všechny kotouče jako nové.
  14. Určitě není. Je to tak, jak píšeš sám - kůže bývá jen na vnitřní části sedaček, zbytek je umělý materiál.
  15. soray

    Kamiq vs Scala

    Kamiqa máme sice jako druhé auto v rodině, ale už několikrát jsme se s ním podnikli delší cestu a do toho kufru se vejde víc, než se na první pohled zdá. Kočár se v pohodě vejde na dno kufru, na něj jsme naskládali tašky s věcmi a hromadu různejch serepetiček pro děti a jelo se. Úplně v pohodě 👍
  16. To je nějaká ptákovina ne? Alespoň já měl za to, že SOS nouzové volání má svoje nezávislé připojení a využívá vestavěnou SIM. Nikoliv tedy, že by to mělo cokoli společného s telefonem uživatele.
  17. Ten už mi přijde dost dlouhý 😞
  18. Rozumím. Já to vyřešil takto redukcí.
  19. Vše automaticky, pokud to budeš mít nastavené v kameře. Jinak pěkný propojovací kablík je např. zde https://www.alza.cz/fiio-cl06-d6252748.htm
  20. soray

    Škoda KAMIQ

    U tohoto si myslím, že se velmi mýlíš. Karoserie se kroutí a časem právě ve spoji střecha-okno mohou vzniknout a vznikají problémy. U otevíravé střechy je ta pravděpodobnost ještě vyšší. To jsou fakta, která jsem si nevycucal z prstu, ale mám je od kluků z autorizáku VW/Škoda. Jen aby bylo jasno, já se střechou problém zatím nemám. Ale uvedl jsem výše uvedené informace pro ty, kteří střechu zvažují.
  21. soray

    Škoda KAMIQ

    Na Kamiqu ne, ale na Kodiaqu ano a zkušenosti se skleněnou střechou jsou. Když jsem objednával Kodiaq, skleněnou střechu jsem hodně chtěl a těšil se na ni, v minulosti jsem měl na krátkodobé testy jiná auta s prosklenou střechou a líbilo se mi to. Nyní, po 3 letech ježdění v Kodiaqu s prosklenou střechou jsem si ji do dalšího auta už neobjednal. Když to shrnu, tak: Pozitiva - krásně prosvětlí interiér, širší možnosti způsobu větrání, jízda pod otevřeným nebem Negativa - určitě cena a významný zdroj možných poruch (pazvuky, zatékání atd.), za slunečného počasí nepříjemné zejména pro pasažery na zadních sedadlech, významnější pronikání hluku od příčníků a rakve Jinými slovy, je to určitě na zvážení, já se na to dnes dívám pohledem, že mi to za ty peníze nestojí.
  22. Posílám foto z TP, z výroby mám DCC s 19" .
  23. soray

    Operka nohy

    Já jsem to vyřešil takto (upravená opěrka z Octavie):
  24. V první řadě je potřeba si ujasnit, jak se o auto chceš nebo nechceš starat, abys nevyhazoval zbytečně peníze z okna. Pokud máš v plánu i nadále jezdit do kartáčů, tak se obávám, že cokoli dělat z lakem jsou pouze vyhozené peníze. Rotující kartáče jsou zkrátka velmi abrazivní metodou mytí (už z principu jejich funkce), která na laku zanechá vždy stopy. A na tmavých lacích je to bohužel nejvíce viditelné. Pokud na laku již stopy od mytí kartáči máš, ručně to nevyleštíš. Ručně to lze zamaskovat kvalitní leštěnkou, která obsahuje výplňové pryskyřice (škrábance vyplní, ale není to trvalé řešení). Při ručním mytí šetrným šamponem to pak nějakou dobu vydrží. Pokud mytí v kartáčích oželíš a budeš to chtít mít pěkné, pak je nejlepší lak strojně vyleštit a následně mýt ručně šetrnými prostředky.
  25. soray

    Karoq FL

    Ať se na mne nikdo nezlobí, ale chtít přes 1,2M za Karoq už hraničí se zdravým rozumem... Já původně chtěl objednat Kodiaq FL, ale vzhledem k aktuálním cenám a dobám dodání jsem také utekl jinam.
×
×
  • Vytvořit nový...