Přejít na obsah

Miroosek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    37
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Miroosek

  1. Bude červená barva a jinak podle jiného prodejce je doba objednání fabie s TSI motorem 3 měsíce. Jinak od motoru MPI očekávám stejnou službu jako u stávajícího Opla Corsy 1,0 43kW, který má také 3 válce a krouťák má 85. V tomto ohledu by měl být motor fabie 1,0 55kW lepší o těch 10 Nm. Máme vnoučata, tak jsme chtěli 5-místné vozidlo, protože první volba byla Citigo, ale to je jen pro 4 osoby. Díval jsem se do statistik a tato motorizace se kupuje jedna z 20 (zbytek preferují TSI) tak snad motor bude oproti TSI více spolehlivý.
  2. Objednal jsem ji před dvěma dny u prodejce škoda kousek od Písku a měla by být v polovině února. Jedná se tu akci Fabia Trumf.
  3. Tak jsem dnes pro ženu objednal Fabii III s motorem 1,0 55kW. Bude dojíždet z vesnice do města cca 12 km a proto jsem vybíral klasickou atmosféru. Zvažovali jsme opel Corsa 1,2 51kW a Fabii. Předtím jsem prostudoval všechny recenze a to i na tomto skvělém webu. Zvítězila Fabie nad Oplem zejména kvůli desingu a proto, že všude servis a dostupné náhradní díly. Dal jsem přednost MPI před TSI, protože čím víc je věcí na motoru, tím více se jich časem pokazí. V tomto ohledu jsem konzervativní a osobně mám Octavii 1,6 na LPG, kterou si nechám hodně dlouho právě kvůli jednoduchému motoru. V mojem věku již závodit nepotřebuji.
  4. Zdravím, měl jsem octávku z roku 2000 1,6 55 kW a tam to teklo z rezavého chladiče i když když to stálo tak to nebylo poznat. Bylo to dole v rohu, ty chladiče občas sežere koroze.
  5. Jinak pro plynaře (já jezdím od roku 1997) je to super zpráva. Do nových motorů TSI LPG nelze montovat a ta 1,6 je na to ideální. Dělají sice přímo z výroby ale za 450t což je přehnaná cena a ještě může být problém se servisem toho LPG. Tak já osobně si asi poprvé pořídím nové auto - Octavii tour II a dám tam LPG. Já vůbec neřeším nějaká zrcátka, ale ten packet tam budu chtít. Problém bude, že se jich nebude dělat mnoho a těžko se sežene nějaká předváděčka a ještě bude asi i delší čekací doba.
  6. Zdravím, já jsem už na svojí oct 1,6 55kW měnil škrtící klapku 2x. Poprvé asi ve 120t km (ale mohlo to bý přetočené) ale v té době stála originál klapka asi 10t Kč tak jsem koupil čínskou, která vydržela tak 40t km a pak jsem tam dal tu vika (asi polský výrobce) a je to v pohodě. Když ale vidím, že originál stojí 4,5 t Kč tak bych neváhal a neoriginál nekupoval. Já si to měnil sám, mám ale VAG tak jsem si pak nastavil "základní nastavení" škrtící klapky. Pokud píší originál tak to budou zásoby klapek, vyrobených v Německu, nevím o tom, že by se dělali u nás. Jenom pozor na to aby neposlali klapku na fábii 1,6, je tam asi jiný potenciometrický snímač. To se tu ale řešilo někde na vlákně, ted nevim jestli tam má být D nebo F označení, ale mělo by to být na obalu uvedené jestli to je na Octavii.
  7. Tak mě také výfuk neustále o něco klepal a když odešel objednal jsem na vyfuky.cz nový a poslali mě k tomu ještě nová gumová uchycení a jedno gumové bylo navíc a uchytilo se na konci výfuku stávajícími šrouby a od té doby o výfuku nevím. Jinak bez té kompenzačné gumy to stále mlátilo o podvozek na levé straně vzadu, tak ani nový výfuk nepomohl.
  8. Tak ta prasklá hlava bude asi nákladnější oprava, díky za odpověď.
  9. Zdravím odborníky, mám následující problém - Octavia I, motor 1,6 55kW. Musím dolívat do motoru každý měsíc cca litr vody jak ubývá a po otevření nádobky při nastartovaném motoru to probublává a zvedá se hladina chladící kapaliny v nádobce . Jak se pozná jestli to je prasklé těsnění pod hlavou nebo jen nějaká netěsnost v systému chlazení motoru? Když je studený motor, tak je motor líný a hodně kolísají otáčky do doby, než se zahřeje motor. Motor má najeto cca 200 t km. Pokud to je prasklé těsnění pod hlavou tak na kolik přijde oprava a kolik by to stálo i se zabroušením ventilů ? Děkuji za rady
  10. Zdravím, mě octavia přepínala náhodně z LPG na benzín také a byl to vadný spínač teploty chaldící kapaliny. Počítač LPG to pak asi vyhodnocoval jako studený motor a přepínal na benzín.
  11. Zdravím, nevíte někdo jestli má 1,6 TDI také dvouhmotový setrvačník? Nebo už tam dávají věčný setrvák, tj klasiku?
  12. Pokud to zlobí když je vlhko, tak bych ještě zkontroloval zapalovací cívku, bývá popraskaná a může probíjet. Jinak klapka (prodřený potenciometr) by se projevila tak, že nedrží volnoběh a lítají otáčky nahoru.
  13. Zdravím, já bych zkontroloval zapalovací cívku, mohou tam být trhliny vzniklé stářím, jestly byly měněné kabely na svíčky tak ještě víko rozdělovače.
  14. Souhlasím s tím, že šrouby , které drží víko ventilů jsou slabé. Mě se při utahování právě jeden utrhnul. Naštěstí šel vytahovákem vyndat ale dal jsem tam pak nové. Je to hodně fórové.
  15. Zdravím, jezdím hlavně na LPG ale motor mě škubá hlavně kvůli svíčkám. Obvykle to škube mezi určitými otáčkami asi 1500 a pak 2000 je to ale různé. Na benzín to tak nezlobí. Když jsem to jednou musel dát na kontrolu do autorizovaného servisu tak se ještě podivovali na zvláštním jemně trhavým chodem motoru a řekli, že by to mohla být opotřebovaná vačka ventilů. To by se ale muselo změřit, tak jezdím dál.
  16. Zdravím, mám Oct LS 1,6 55Kw z roku 2000, najeto 190t km a od 114t předěláno na LPG. Mám ji od roku 2005 a jsem třetí majitel Již jsem musel měnit: ve 120t nové zadní hliníkové brzdové válečky (propouštěli brzdovku) + zadní brzdy a bubny a přední brzdové kotouče čidlo teploty motoru výfuk "parohy" byla tam prasklina ale po výměně nebyl znát žádný rozdíl, jen byl o trošku méně hlučnější motor několikrát zapalovací kabely, svíčky ale spíše kvůli LPG zapalovací trafo, 2x škrtící klapku (při 115 t a při 180 t , nekupoval jsem originály tak mě druhá vydržela asi 70t km, projevovalo se to kolísáním volnoběhu a čištění nepomáhalo) oprava palubní desky ( nějaká součástka způsobovala vypadávání údajů na palubní desce) výměna termostatu (když byl motor pořád studený) lambda sonda (mám už jiné uchycení a to zvrchu a ne zboku, ale nebylo poznat zlepšení, asi proto, že jezdím na LPG) rozvody a napínací klapka s čerpadlem Celkem to nebyly drahé věci, ale je to docela velká četnost poruch a to ještě nemám nic v elektrice. Zase to ale v pohodě napíchnu na VAG a většinu opravím sám.
  17. Zdravím, napadlo mě jestli to nemůže být imobilizérem v klíčku. Někde to tu na webu je, a dělá so prý špatný kontakt na snímací cívce u volantu. Někdy to prý startuje a někdy ne.
  18. Ten motor je jako nový hodl by se protože ten můj je asi na generálku.
  19. To byla super koupě, to se nemusí přepisovat papíry v techničáku?
  20. Nedávno jsem měnil svody (parohy) u 1,6 55Kw protože byla prasklina mezi 1 a 2 válcem, což je charakteristická závada, zaplatil jse,m asi 9tn Kč a žádnou změnu jsem nepocítil ani rozdíl v klepání motoru. Jinak mě to občas vynechávalo a vše bylo vyměněné (rozvody, rozdělovač, nové kabely a svíčky). V servisu jsem byl pro jistotu zkontrolovat předstih a řekli, že je to OK ale motor se nějak divně klepe, tak ještě doporučovali změřit, jestli není opotřebovaná vačka. Zatím jezdím ale ta vačka mě vrtá v hlavě.
  21. Měl jsem stejné problémy, ale otáčky šli časem až na 2500 t, vyčištění škrtící klapky nepomohlo tak jsem dal novou klapku - prodřený potenciometr snímače polohy (2500 neoriginál a asi 5 tis originál) a nastavil základní nastavení a volnoběh držel perfektně.
  22. Mám ten samý motor, pokud to dělá jen na volnoběh a třeba i přidává otáčky může to být škrtící klapka (bud vyčistit nebo novou, protože bude prodřená dráha snímače úhlů natočení v klapce). Jinak jestli se budou měnit kabely tak radši všechny stejně to prodávají jako sadu, jezdím na LPG a kvůli prodřenému kabelu jsem již zůstal dvakrát na silnici. Tak potom pozor kudy se vede, mě se prodřel o filtr plynu LPG.
  23. Zdravím, předpokládám, že to je 1,6 55Kw. Mě rozdělovač měnili v servisu na vesnici a nevím jak to nastavili, ale nejelo to moc dobře tak jsem to nastavil na polohu přesně podle starého (podle otlačené podložky) a jelo to lépe, už to tak netrhalo. Pak jsem to pro jistotu zavezl na kontrolu do autorizovaného servisu škoda, protože jsem v servisním manuálu našel nějaké složité nastavení něco jako stroboskopem. V servisu to zkontrolovali asi jenom wagem, protože to stálo 160Kč a řekli, že to je dobrý.
  24. Jde nastavit základní nastavení WAGem? Pokud ne odešel snímač úhlu natočení ve škrtící klapce, pokud je snímač (potenciomentr) prodřený neudrží volnoběh a vyčištění klapky nepomůže. Musí se vyměnit klapka, možná prodávají i pouze ten snímač ale asi bude lepší klapku vyměnit.
  25. Je to zvláštní závada, zvláště když je to při vyšší teplotě. Může být nějaký špatný kontakt u řídící jednotky, nebo špatný kontakt u nějakého čidla. Nějak by se to přece mělo projevit na WAG ještě než to začne zlobit. Jak vypadá škrtící klapka, mě jednou motor také přestal jet a cukal, ale to byl vydřený snímač ve škrtící klapce. Jinak ještě zkotrolovat pojistky, zda se tam něco nepřehřívá (dotykem) a pak z důvodu nízkého napětí to nevykazuje ty závady, když se to ohřeje. Může to bý cokoliv to je problém..
×
×
  • Vytvořit nový...