Přejít na obsah

invader

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem invader

  1. Pokud dochází k rozklepání motoru při dojíždění, odpojte si svorkovnici na spínači u spojkového pedálu.
  2. Pánové, jedna blbina za druhou. Problém bude pravděpodobně někde v okruhu startéru a kabelů ke startéru. Ty teorie o sežraném proudu při připojení k vybité baterce jsou blbost. Ta vybitá baterka ti podstatě nic neveme, uvědom si jak ji připojuješ a to + na + a – na – a tak nemůže z jedné baterky do druhé nic téci. Je to paralelní zapojení a něco jiného než na nabíječce. Pokud budou špatné propojovací kabely , tak to taky poznáš protože se při startu budou hřát. Běžný startér dle typu si při startu veme 200 až 300 Ampér.
  3. Rozpojit svorkovnici na spojkovém pedálu.
  4. Škodovka do žádného typu gelovou baterku nemontuje. Do některých modelů jsou namontovány baterky s prodlouženou lhůtou do kontroly a do některých jsou to baterky zcela bezúdržbové. U těch se ani zátky nemají demontovat, protože dojde k poškození těsnění a pak se voda vypařuje ještě rychleji. Magické oko se používá u obou typů.
  5. invader

    Immo IV

    Souhlasím s Cosbym, nic on-line nepotřebuješ. Stav 4 je základní stav pro servisy a jednotka čeká na naprogramování VINu, což jde jenom VAS diagnostikou. A kde máš klíčky?
  6. invader

    Immo IV

    Pokud ti funguje diagnostika podívej se na Ř.J. immob. do bloků naměřených hodnot na blok č.2 pozice 4. Tady bude nějaké číslo od 1 do 7. Napiš ho a pak uvidíme, jestli to nějak pomůže.
  7. Vypínač slouží: - pro kontrolku signalizace otevřené kapoty na panelu přístrojů - pokud je ve vozidle alarm, tak jako čidlo pro spuštění alarmu - u vozidel se snímačem hladiny oleje (pro WIV), signál ze spínače zhasíná oranžovou kontrolku nedostatku oleje S CAN-BUSem nemá nic společného
  8. Kovový obal Ř.J. motoru neni ukostřen.
  9. invader

    Voda z vyfuku

    Krupica má pravdu. V katalyzátoru dochází k takové reakci, že z výfukových plynů kromě jiného vzniká i voda.
  10. Vůbec si nelamte hlavu jestli je vzduch teplý nebo není. Nená to na nic vliv. Podtlak v motoru u typu HTP je normální. Je zde použito tzv. positivní odvětrání klikové skříně. Podtlak je tvořen sacím potrubím. Pokud se otevře víčko pro nalévání oleje je zde podtlak vždy. Bez problému nasaje do motoru i hadr. Zároveň se sundáním víčka ale dojde i k vytvoření „díry v sání“, proto se i značně rozhází chod motoru.
  11. Doběhový kontakt je v "převodovce" u motorku. Když se sundá víčko na tomto převodu, tak jseš na doběhovém kontaktu.
  12. invader

    Svítící mlhovka

    Máš špatnou kostru u zadní levé lampy.
  13. Odpojení čerpadla neznamená 100 % ochranu. U některých motorů TDI PD je odzkoušeno, že jedou i bez funkčního čerpadla v nádrži. Na motoru je druhé palivové čerpadlo, které je schopné vytáhnout naftu až z nádrže.
  14. Nedá se obejít, bude hlásit chybu.
  15. Zrovna u Fabie bych stahování kilometrů neřešil. Každý průměrný mechanik, který má diagnostiku Ti vypočítá najeté kilometry s přesností na 10% z ŘJ servořízení. (samozřejmě pokud již nebylo měněné)
  16. invader

    EDS

    Při sepnutí EDS si ŘJ ABS vypočítává teplotu brzd. Pokud došlo k vypnutí odpočítává čas pro další aktivaci. Pokud ale dojde k vypnutí klíčku je ŘJ ABS bez proudu a čas neodpočítává. Při dalším rozjetí ale kontroluje dobu stání podle času z panelu přístrojů.
  17. Nepíšu že oprava se provádí VAGem ale dynamická kontrola. Nahánět nastavení bez nestojí za nic.
  18. Za hranu prahu se může zvedat příručním zvedákem, protože slouží jen pro výměnu kola a zvedá se vlastně jenom "čtvrtina" váhy auta. V případě použití jiného zvedáku se musí použít pro podložení tzv. zvedací místa. Pokud vám to někde poškodí, nechte si zaplatit opravu.
  19. Druhá část pro dynamické nastavení počátku vstřiku
  20. Po jakémkoliv zázahu do rozvodů se má (musí) provést tzv. dynamická kontola počátku vstřiku. Lze to provést jakýmkoliv diagnostickým přístrojem pro koncernové motory. V příloze je postup. Druhou část musím poslat v dalším příspěvku.
  21. Přizpůsobení DO bez VAG nebo jiné diagnostiky. Je potřeba mít dva klíče. Jedním klíčem zapneme zapalovaní Druhým klíčem (ten který chceme přizpůsobit) zamkneme auto zámkem Na klíči který přizpůsobujeme zmáčkneme kterékoliv tlačítko Počkat cca 1 sec. Ještě jednou zmáčknout tlačítko
  22. Již jsem odpovídal na toto téma i na fóru Garáž.autorevue EGR (AGR) u motoru 1,2 HTP je to EAGR tedy elektricky ovládaný ventil přepouští určité procento výfukových plynů do sání, což je z důvodů snížení emisí ale krom jiného to opravdu má vliv na snížení spotřeby v částečné zátěži motoru, což je v rozsahu 2500 -cca 3200 otáček. Souvisí to s ovládáním škrtící klapky. Zaslepení ventilu je hloupost, protože řídící jednotka provádí neustále kontrolu systému a lehce zjistí, že systém je nefunkční (tedy neprůchozí). Pak přejde na náhradní program a tam může naopak dojít ke snížení výkonu. Ve fázi decelerace si ventil otvírá a sleduje změny tlaku v sacím potrubí.
×
×
  • Vytvořit nový...