Přejít na obsah

Harry Korek

Uživatel
  • Počet příspěvků

    39
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Harry Korek

  1. Zdravím všechny, tady jsem našel něco málo o vibracích kotoučů http://www.gpdcb.cz/news/vibrace-prednich-kotoucovych-brzd-vozu-skoda-octavia-i-roku-vyroby-1997-az-2006/
  2. Zdarec, no tak po takové době na ručce máš přilepené pakny k bubnu (kotouči) je potřeba poklepat po bubnu např. dřevěnou palicí, ať se neponičí. U liťáku jednoduché mezi paprsky a u plechu sundat kolo. Snad to pomůže. Jinak pokud to jde a situace dovolí, ručku nezatahovat, hlavně v zimě.
  3. Zdarec, tak já mám kočár trojkombinaci Hoco Diamond a do kufru tchánové fabie pouze bez koleček a ještě tam pak nejde dát vrchní plato. To do favoša mi vleze s kolečkama i s platem a do octávy ani nemluvím. Prostě strašně malý kufr na auto s dětmi (i jedním :-)) někam pojedeš a to bude kočár, houpací křesílko, hračky, oblečení atd. a pojedeš jak VietNguyen na trh. Fotku jedině až naši přijedou na návštěvu. Nečetl jsem pořádně celou diskuzi, tak nevím jestli už to auto vlastníš nebo chceš teprve kupovat, ale kamoš s fabelou přijel do obchodu a který kočár vlezl do kufru, tak ten hold musel vzít. Tož tak. Přeju správný výběr.
  4. Zdarec, tak zkus třeba tohle - http://elektro.bazos.cz/inzerat/10152878/RCD-200MP3-original-VW--Skoda--Seat--uplne-NOVE.php
  5. Tak včera technická a dnes rozvody, to zas bude kočárrrrr. Tímto děkuji za díly členovi Sebo.

  6. Zdarec, u těch ledek je to normální, že po vypnutí ještě jakoby lehce svítí. Má je i tchán ve fabii a dělá mu to taky,( v sekci fabia to také řešili) Ony po určitém čase vypnou, takže žádný odběr. Mám i doma led světýlko na dvě tužkové a tam to dělá taky, jen to určitě dřív zhasne než třeba v autě.
  7. Harry Korek

    rozvody

    Zdravím všechny, taky se chystám na rozvody a po přečtení různých odkazů jsem napsal ještě do škodovky co s tím a přišlo tohle.(a ještě jsem se ptal na svíčky) Vážený pane XXX, interval výměny rozvodového řemene u vozidla s číslem karoserie TMBCX41U..., motor BFQ, není stanoven. Dle Servisní knížky je u této motorizace předepsána kontrola ozubeného (rozvodového) řemene po proběhu 90 000 kilometrů (krom motorizace 1,6 l/77 kW). Dle jeho stavu pak opravna majiteli vozidla případně navrhne výměnu. Výměnu zapalovacích svíček u této motorizace doporučuje výrobní závod po proběhu 60 000 kilometrů. Někde to tu snad už bylo, tak jen shrnutí pro benziňáky: motor 1.6 BFQ r.v.2003 Tak se to stavím určitě aspoň překontrolovat a pak uvidím co s tím.
  8. Zdarec, posaď nekoho do kufru, hrkajte po dědině a ať hledá kde sa co třepe. :-)
  9. Zdravím pánové, taky bych chtěl vyměnit svíčky, ale mám k tomu dotaz. Všude se píše jen o svíčkách NGK jako originál, ale já našel v etce pro motor 1.6 BFQ svíčky BERU. To NGK je psáno pro motor AVU. Tak co tam tedy dát? Díky za odpověď.
  10. třeba tu http://aukro.cz/item1309381361_kryt_pod_motor_kryt_motoru_na_skoda_seat_audi_301.html
  11. Tento kryt je na benzínovou verzi a je krátký, celý motor s tím nezakryješ. Ještě je velký pro diesel, ale pasuje i na benzín. Já mám 1.6 2003 a mám tam plastový z dieslu a pasuje přesně, jen musíš dokoupit takové svorky do nápravy a plíšky na zasunování na plast, aby Ti tam držely šroubky. pro úplnost ta svorka je matice plechová pružná N 103 271 02 a plíšek je matice plechová N 015 458 1
  12. Octavia 1.6 75kw, 80 000km, BFQ r.v.2003, olej Texaco Havoline 5w40 Moje dlouhodobá spotřeba 6.5l. Sedí to i s palubákem, protože jsem tu někde stáhnul tabulku na výpočet spotřeby a tak si každé tankování píšu. Jinak jsem jel teď nedávno Brno - Luhačovice tam 5.5l a nazpátek 5.3l ,jízda pohodová ve dvou, obec 50 mimo 100. Jezdím tak 70% delší trasy a zbytek město. Jednou jsem měl ale trcky jenom po městě a to bylo pořád kolem 9l. Takže zatím spokojenost.
  13. Ahoj, zkus ještě pohledat, je tu toho určitě hodně. Má zkušenost z kufrem je, že jsem vytrhl nakonec těsnění kolem dveří, protože už jsem opravdu nevěděl co, nacpal ho silikonem a znovu ho přitlačil a od té doby je klid. Ale než sem na to přišel...
  14. Zdravím pánové, tak to já mám skoro rekordmanku Akuma 60ah ,magické oko a odešla právě dnes a to je od prosince 2003. V neděli jsem ještě jezdil bez jediné známky, že by měla odejít a dnes je pátek a ani ťuk. No teď ji ještě oživuju, ať aspoň nastartuju a odjedu z práce domů a zítra jdu shánět novou.
  15. Tak na toto mám jednoduchou radu, dej značky na jeden den do depozitu za 100kč, přijdeš na pojišťovnu a oni Ti ihned zruší smlouvu a můžeš jít kam chceš. Já to tak teďka udělal z favoritem. Nyní mám česká pojišťovna 55%bonus favorit 1.3 50kw za 1822kč/rok 50/50mil. 55%bonus octavia 1.6 75kw za 2650kč/rok 50/50mil. + 500kč čelní sklo Dnes jsou totiž tři možnosti jak přejít k druhé pojišťovně - 6 týdnů výpověď před ukončením smlouvy - fiktivní kupec ( nedoporučuji ) - depozit (klidně i na jeden den, cena 100kč)
  16. Harry Korek

    folie na skla

    Zdravím Bene, prosím Tě, našel jsem na jejich stránkách základ na celé auto za 3600 bez DPH. Tak se ptám, jestli to není tajné, kolik to vyšlo bez těch předních oken a kdybys odečetl ten přední pás. Díky.
  17. Harry Korek

    Potahy

    Tak konečně sem se k tomu dostal. Snad pomůžou v rozhodování. Jinak kolega z práce je má od té samé firmy na OII a taky v poho, ale takových co to šijí přímo na míru je určitě hodně.
  18. Harry Korek

    Potahy

    Zdar, tak já jsem si objednal potahy na OI tady - www.autopotahytaso.cz Mladá Boleslav. Při objednání Ti skočí tabulka a tam si napíšeš přesně co potřebuješ jako loketka přední a zadní, 5x opěrka, zadní kapsy,abg atd. Dělají je jak originál čalounění škoda asi 2500, a levnější za 1300. Já mám zhruba za 1500 kde prostředky mám semiš a boky z látky z které se právě dělají origo potahy sedaček. Mám jich necelý rok a zatím jsem spokojen. Když budeš chtít můžu přiložit foto.
  19. Já ho slyším v poho i s rádiem, to bych ho natáhl někde blíž, kdybych se měl ještě při couvání zaobírat rádiem. Tento je ukvíkaný dost, v první chvíli jsem myslel, že ho ještě přelepím izolepou, ale jak sem to pozadělával tapecem, tak se zklidnil.
  20. Zdravím pánové, také mě potkalo toto skákání teploty 90-80-70-80-90 atd. V servisu mi řekli, že je to termostat. po rozdělání ale zjistily, že je to víko skříňky v které je uložený. Jsou tam takové dva háčky v kterých je zasazen a ty byly ulomené a termostat si pak dělal co chtěl.Cena 1500 + 300 práce. Nyní je ručička pořád na 90 a ani se nehne. No a na zimu tam dávám ještě zimní clonu. Za 400 dobrá volba, nejde tam tolik bordelu na chladič od aut co jedou přede mnou, motor se tolik neochlazuje a přitom to i dobře vypadá (aspoň pro mne) OI 1.6 75kw
  21. Tak tady jsou fotky, jak to mám zapojené v kufru. A teď se do mě můžete pustit rafani :-). Jinak fíknout na černo by to šlo, ale až na jaro, páč auto mrzne venku. Zatím stejně nic měnit nebudu, protože na funkci rostlináře to nemá vliv.
  22. Tak díky Notobi, taky názor, ale asi se mi to zatím takhle líbí víc, ikdyž vím, že to patří pod lištu, ale právě tady to měli někteří v liště a to mě zaujalo. Jinak u tohoto způsobu jsem vůbec nárazník nesundával, rozměřil jsem si to přímo na liště a vyvrtal. Kábly jsem pak jednoduše protáhl přes gumovou záslepku v kufru a bylo to.
  23. Zdravím, tak jsem namontoval neorigo senzory do svého vincenza. Nechal jsem si je koupit pod stromek právě z adresy, kterou uvedl prochy.Je to bez displeje za 600kč. Montáž vcelku jednoduchá, asi za hoďku a půl bylo hotovo. Stačilo vyvrtat, protáhnout kabely do levé kapsy kufru, napojit na kostru a zpátečku a už to šlape. jen pracovní rozsah je trošku menší a to 1,5m pípnutí a až do zhruba 30-35cm nepřerušovaný tón. Foto zapojení zkusím přiložit v neděli večer. Jinak zkusím vyzkoušet jen dva senzory, ale myslím, že to určitě pojede, protože na překážku funguje každý senzor zvlášť.
×
×
  • Vytvořit nový...