Přejít na obsah

explorerr

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem explorerr

  1. Dobrý den vespolek, jsem majitelem Superba 2, 2.0 TDi 125 kw, CBBB s nájezdem nyní přes 390 000 km, z toho jsem přes 60 tis udělal já. Kdo z vás má více a jak vám auto slouží? Moje auto má za sebou některé věci z preventivních důvodů, i když sloužily bez problémů jako rozvody, žhavení, turbo, jiné už měly svůj čas jako za studena rachtající dvouhmota. Nepočítám spotřební materiál jako silentbloky podvozku, destičky, filtry, žárovky atp. nebo věci po vykradení vozu. Jsou tam ale ještě původní vstřikovače, DPF, spojka, tlumiče. S autem jezdím většinově v městském provozu (mám přemapované DSG, s původním se nedalo jezdit), občasně protáhnu na dálnici. Až na některé obvyklé superbí bolístky slouží dál, můj cíl je, aby mi supík vydržel alespoň dalších 100k km. Proto ocením, když se pochlubí ostatní majitelé S2, kteří mají vyšší nájezdy nežli já, jak jsou spokojeni nebo nespokojeni, co všechno vašim autům vydrželo za původní díly nebo jak dlouho než byla nutná výměna. Díky za inspiraci. ex
  2. Sice už je to dlouho od otázky, ale třeba to bude někdo číst. Měl jsem úplně stejný problém, ukázalo se že jak se to samo naznačuje... olej vynášelo turbo. Nějaké drobné rosení oleje bývá celkem běžné a nijak to nenarušuje chod. V mém případě se po přidání plynu začal objevovat namodralý kouř z výfuku a olej začal prasit prostor pod motorem. Byla opotřebaná jedna vadná lopatka turba (alespoň tam i to bylo řečeno po demontáži), po výměně to přestalo. Nechal jsem vyčistit i hadice, abych sledoval únik, od té doby za tím OK.
  3. OK, díky za názor ;-) Spojka zatím funguje a to i překvapivě s tímto nájezdem, ale taky si říkám, že když už bude dole tak ji vyměním teď a nebudu to muset řešit třeba za 2 roky. :-) A to DPF budu čekat jak se to vyvine, když mě nevyhodí za rok z STK nebo si auto neřekne tak to řešit nebudu.
  4. Dobrý den, mám Superba 2009 2.0 TDI 125 kw DSG motor CBBB s nájezdem přes 360 tk, většina dílů je původní. Mám dvě otázky. První - musí se při výměně dvouhmotového setrvačníku měnit i spojková sada nebo je to spíše jen doporučení? Někde jsem četl, že je to vhodné, zatím ale nemám s DSG žádný problém, tak přemýšlím jestli to řešit preventivně nebo čekat až na nějaké příznaky opotřebení. Při studeném motoru je slyšet typický rachot, jinak ale nic víc. Druhá - v servisu mi naměřili nadměrečné hodnoty sazí, maximum se údajně udává 175 gramů, měření ukázalo myslím 245 g. Kontrola DPF se zatím nerozsvítila, pocitově myslím, že regenerace probíhá, auto nejeví žádné známky poklesu výkonu nebo jiné negativní projevy jako větší kouřivost, špinavější výfuk. Dokonce i na emisích při STK bylo vše OK. Nejsem si tak jistý, co si z toho vyvodit. V servisu samozřejmě urgovali, že by mělo dojít k okamžité výměně DPF, mezi řečí mi ale servisák řekl, že by s tím jezdil, dokud si auto samo neřekne. Nový DPF není zrovna malá částka, tak nejsem rozhodnutý, o co s tím. Díky předem za názory.
×
×
  • Vytvořit nový...