Přejít na obsah

Fíša

Uživatel
  • Počet příspěvků

    25
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Fíša

  1. Ahoj, chci se zeptat, jestli jste už někdo řešil následující a jak: mám manuální (poloautomatickou) klimu a po dosažení požadované teploty, tj v okamžiku kdy se zavírá/otevírá klapka mísící teplý a studený vzduch je slyšet takové poklepání. Nevím jak to funguje, ale představuju si , že tam je nějaký motorek a ten ovládá tu klap ku, ne? Co tam může tedy při otevírání/zavírání klepat? A hlavně jak to odstranit? Dík za radu...
  2. AHA, tak to nedělá motorek ventilátoru. Klepe mi nejspíš klapka, která zavírá přívod vzduchu zvenčí. Ale kde je a jak se k ní dostanu??? Poradtě prosím. Koukal jsem do dílenský příručky, ale koukám, že mám nějakou light verzi, protože např. o topení a klima tam nemám ani řádku :-( Tak kdyby jste někdo měl komplet manuál na OII, tak prosím , prosím.... :-)
  3. Ahoj, mám taky problé s ventilátorem topení. Při přibrzdění, nebo nerovnosti mi v něm klepne. Nejdřív jsem myslel, že to dělá nějaký čep, nebo silentblok na nápravě, ale vypadá to na motorek, protože to klepne i když jen zapnu a vypnu větrák. Najdu ho tedy u nohou spolujezdce, ale nevíte někdo jestli je nějaká šance tam třeba nějak vymezit axiální vůli? Příde mi, že má rotor vůli a při brzdění se pohne dopředu. Je to možné?
  4. Tak mám taky víko asi o 2mm posunutý dozadu. Zkoušel jste to někdo nějak rovnat? Asi ty pružiny radši vyhodím, protože to je fakt našponovaný...
  5. Má smysl chipovat motor 1,6MPI? Jaké s tím máte zkušenosti? Jak je to znát? Dík
  6. nebo se tam ten aux vstup musí nějak nakódovat? dík.
  7. když už jsme u toho AUX vstupu, dělal jste to někdo, že jste si vytáhl zdířku na jacka zezadu z radia někam na palubku? Bude to doufám fungovat? Jak se vůbec zapíná ten aux vstup na rádiu STREAM? Píšou, že opětovným stiskem tlačítka CD, ale to mi nejde. Je možné že když to není zapojené, tak to nejde přepnout? Abych to nezapojoval zbytečně a pak nezjistil, že to rádio neumí....
  8. Jo, dík, tak to je v pohodě. Chci ho jen vytáhnout a podívat se na to zezadu. Chci si vytáhnout někam zásuvku na jacka na aux vstup. To by snad neměl být problém, ne?
  9. Ahoj, nikde jsem se to nedočetl, tak se ptám. Koupil jsem OII se streamem bez MP3. Chci se zeptat, jestli to je nějak kódovaný, protože jsem k tomu nedostal žádný papíry od rádia. Jde mi o to, když ho odpojím (vyndám) a dám zase zpátky, tak jestli nastane problém s kódem.
  10. A kdybych tam dal origo, tak to jde provázat s mým nynějším rádiem stream? Myslím tím zobrazení na displeji. Na kolik to tak vyjde? Dík.
  11. Ahoj, nemáte někdo nějaké zkušenosti s těmahle bezdrátovýma parkovákama? http://www.aukro.cz/item1066788996_akce_bezdratovy_parkovaci_asistent_4_senzory.html Přemýšlím o nich, že bych je dal na OII, ale nevím jestli to bude vůbec fungovat. Máte je někdo?
  12. Fíša

    Stěrače

    Aha, díky. Náhodou jsem hledal docela dlouho a nic. Ale do návodu jsem nekoukal, to je fakt. Tak teda díky.
  13. Fíša

    Stěrače

    Všiml jsem si, že občas když vypnu motor, tak mi trošku cuknou stěrače, malinko poskočí dolů. Aniž by byly předtím zaplé. Je to normální? Třeba že zajedou do nějaké výchozí polohy, nebo tak něco? Připomínám že to udělá až po vypnutí motoru a myslím že až po vytažení klíčku. Dík za odpo OII, 1,6 MPI
  14. Jo je to před FL. To znamená, že stačí vyměnit jen ten spodní díl zrcátka se světýlkem a bude to fungovat? Nebo se musí ta RJ upravit? A kabely?
  15. No tak sorry, no. Jsem to chtěl hodit do složky 1.6 ale octlo se to tady. Takže: OII, 1.6 75kW
  16. Ahoj, v práci na OII po zavření dveří ještě chvíli svítí bílým světlem lampičky v blinkrech v zrcátkách. Mě to doma nedělá. To je nějaká příplatková výbava? Jde to nějak jednoduše dodělat? Dík
  17. Ahoj, vím, že je to blbá otázka, ale stejně se na to chci zeptat. Koupil jsem OII, tak se s ní seznamuju. Všiml jsem si, že když po delší době přijdu k autu a otevřu řidičovi dveře, tak chvilku něco vrčí. Co to je? Podle zvuku mě napadá třeba benzinové čerpadlo.... Ale nevím a zajímalo by mě to. Díky
  18. nevím jak u 1,9 ale u 1,6ky je při pohledu zepředu zezhora přibližně uprostřed v horní části. Je tam jediný černý plastový kolínko a drží ho dva šroubky. Pod ním je O-kroužek a termostat.
  19. Mám taky problém s teplotou. Vše bylo OK. Vyměnil jsem ventilátor na chladiči, protože hučel motor. Tak jsem musel vypustit chladící kapalinu a sundat horní hadici abych se k němu dostal. Když jsem dal vše zase dohromady, tak teď mi vyleze teplota za jízdy tak na 1/4 stupnice, jen při stání vyleze ručička k půlce jak má být, ale po rozjezdu za jízdy zase spadne tak čtvrtku. Je možný, že se tím vypuštěním kapaliny nějak zasekl termostat? Nebo nemusí se to nějak odvzdušňovat nebo co? Pokud by to byl termostat, tak máte někdo zkušenosti s jeho vyndáním? Nevím ani kde je. Je to problém ho vyndat? Je k němu dobrý přístup, nebo se musí vyházet dalších X věcí? Díky
  20. Fíša

    1.6 automat

    Ahoj, zdravím příznivce pohodlné jízdy, tedy automatu. Mám O1, 1.6 74kW s automatem už 4 roky. Je to můj první automat, zkusil jsem to a jsem naprosto spokojený. Taková pohoda ve městě i venku, to je paráda. Mrzí mě ale jedna věc. Je to jen čtyřkvalt a při rychlosti kolem 130 a výš už má motor docela slušný točky, což je docela nepříjemný na nějakou delší cestu. Já s tím žádný extra dálky nejezdím, ale láká mě třeba Chorvatsko. Nedokážu si ale představit jet s tím několik hodin 130-150km/hod. To by byl hukot a nehledě na tu spotřebu. Máte někdo zkušenosti s tímhle autem s jízdou na dálku? Napište mi vaše dojmy, dík.
  21. mě taky furt něco vzadu bouchalo. Myslel jsem furt že zadní sedačky, nebo plato, nebo něco v kufru. A ona to nakonec byla povolená matka na tlumiči (v horním držáku). Takže se mi furt trošku klepal tlumič.
  22. Ahoj! Chci se ujistit, jestli mi v servisu nekecali. Blbla mi klima -klepání, nešla zapnout. Nejdřív vyměnili hadici a napínací kladku řemene a pak zjistili, že kompresor dává malý tlak a musí se vyměnit. Tak mě stála oprava 15 litrů a nějak se mi nezdá teď to její chování. Jde o to, že když je teď venku třeba jen 5°C, pustím klimu a ventilátor mám na 1, nebo 2, tak kompresor i ventilátor běží jen třeba 10sec, pak je půl minuty vyplý, pak se zapne na 5 sec a zase se vypne. Když je ventilátor na max (4) tak běží asi půl minuty a vyplá je třeba jena 5 vteřin a zase se zapne na půl minuty. V servisu mi tvrdí, že to je normální. Že tam je čidlo které zjišťuje námrazu a když je venku chladněji, tak to rychle namrzá a vypne to. Až bude třeba -10, tak ji prý třeba nezapnu vůbec. Je to tedy takhle normální? Mě se to nějak nezdá aby furt takhle vypínala.... Díky!
  23. Fíša

    climatronic

    Ahoj, dají se ty chybové hlášky nějak vyvolat u okty s manuální klimou? Díky
×
×
  • Vytvořit nový...