Přejít na obsah

Amik98

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení Amik98

  1. @Dodi 15Aha díky, no nevím tedy kdy leda po dešti a málo jsem asi brzdil.. No, vadí to ničemu nebo se to časem obrousí ?
  2. Zdravím, Chtěl bych se zeptat, nemám moc najeto a parkuji dokonce v garáži, takže ne ve vlhku. Koukal jsem na kotouče a na PZ, jsem objevil takové hnědé zbarvení jen blíže ke středu, je to podél celého disku. Jedná se už o korozi po nějakých 850km, nebo co by to mohlo být? Když jsem naposledy zkoušel brzdit, abych zahřál i zadní brzdy, tak zadní kotouče byly oba stejně tak teplé, na druhé straně mi to přijde, že je to spíš po celé ploše, ne jen u středu. Posílám fotky k oboum kotoučům, tam kde je třmen, tak to je LZ a druhá PZ.
  3. Chtěl bych jen dodat ohledně toho plastového/kovového chrastění, zní to, jako by byly plastová víčka v pytlíku a někdo s pytlíkem házel, slyším to tedy když mám hlavně otevřené okénko a jedu třeba mezi budovami ve vesnici(odráží se od zdí). Koukal jsem a objevilo se to vždy u převodového stupně 1, 2 nebo 3, bylo to slyšet stále. Jakmile jsem jel rychleji, tak aby mi to hodilo na stupeň 4, tak už jsem to nějak nezaznamenal. Mám právě automatickou převodovku DSG7 a motor 1.5 TSI nemůže to plastové chrastění být nakonec prevodovkou? Automat nechávám, aby si řadil sám, takže si nemyslím, že bych ho nějak poškodil. Není to tedy prostě vlastnost DSG7? Viděl jsem obdobné problémy na fórech otázka jestli se jedná o stejné chrastění. Váhám jestli s tím hned do servisu, nebo to mám nechat být. Najeto fakt moc nemám asi 600km, takže nové auto. Nic jiného to nedělá, žádné cukání, mlácení atd. Je to můj první automat, ale dodržuji pravidla, nedávám neutral na křižovatkách apod. Tedy přiznám se, že se mi jednou stalo, že jsem byl v garáži chtěl jsem vyjet, popojel jsem pomalu metr(jen pomocí puštění brzdy) zpátečkou a všiml si, že jsem nedal dolů ruční brzdu, neříkejte mi, že by to mohl poškodit hned automat.. ručka byla zvedlá jen trošku. Jestli s těmito zvuky u DSG automatu nemáte třeba někdo zkušenosti: @Luďa @velkytom Předěm děkuji.
  4. To je asi pravda. Já jen, že jsem si nebyl jistý tím lehkým chrastěním, ale jak říkám jestli už nejsem paranoidní, mám pocit že jsem to dost možná slyšel ještě před tím, než jsem vůbec na ten ostrůvek najel.
  5. Najel jsem tam právě popředu, takže to neodnesla kola ze stran vůbec, ale maličko nárazník a trochu to poskočilo když jsem sjel a vrzlo. Na předním nárazníku je ze spodu 2cm odreninka, takže to není vlastně ani vidět. Jinak volant a všechno drží, jen mě zarazil ten zvuk když jsem si otevřel okénko, ale jak říkám mám pocit, že jsem ho slyšel už i před tím, takže jsem možná paranoidní a není to nic neobvyklého. Se servisem to promyslím mám ho kousek akorát až po svátcích.
  6. Zdravím, Mám novou Škoda Scala najeto asi 600km povedlo se mi omylem vjet předkem auta asi v rychlosti 5km/h na obrubník(malej ostrůvek na parkovišti), přímo předemnou. Zrovna jsem vyjížděl z parkovacího místa, takže šlo fakt o malou rychlost. Z ostrůvku jsem samozřejmě hned sjel. Mohlo se s tím něco stát? Mám pocit, že slyším když otevřu okénko a je v autě ticho takové lehké chrastění(slyším to spíše při pomalejší jízdě, takže spíš když jedu městem/vesnicí), ale to mám pocit že jsem slyšel ještě předtím než se mi to stalo, tak jestli si to nepletu s nějakým běžným zvukem a nejsem jen paranoidní. Jinak volant mi nikam nestáčí a vlastně to jakoby co se týče jízdních vlastností je alespoň za mě v pořádku. Tak jestli s tím radši po svátcích zajet do autorizovaného servisu ať to radši zkontrolují, nebo se na to vykašlat... Díky za rady.
  7. Super tak děkuji za názory. Chtěl jsem si být jen jistý předtím jsem měl jen naftu a to byl trochu menší orchestr, alespoň v tomto hledisku jinak to taky mělo svoje zvuky.
  8. To pískání zní jakoby nějaká elektronika, objevuje se chvíli i když třeba otevřu dveře či zamknu, nebo právě po tom vypnutí motoru a k tomu to hučení od kapoty. tak právě jestli to není prostě takto u tohoto motoru běžné, jestli se třeba nějak dochlazuje, nebo něco. Posílám video co mám na mysli. Na začátku tedy otevírám kapotu, ale od půlky videa je to slyšet asi nejvíce s otevřenou kapotou. Je to tedy nahráváno v garáži, tam je to vždy určitě více slyšet, než někde venku před barákem. Po nějakých cca 2 minutách něco sepne a je úplné ticho. Auto je právě v provozu asi jenom 4 dny. Jinak auto jezdí úplně v pohodě i zní po startu. video-1656316002.mp4
  9. Zdravím, Mám úplně novou Škoda Scala 1.5 TSI a najeto 200km. Všiml jsem si, že auto dělá po dojetí ať dlouhé nebo krátké trasy je to jedno, vlastně i když jen vypnu a zoanu motor, tak takové pískání a hučení od přední kapoty prostě po vypnutí motoru, trvá to jak kdy, občas třeba 30s někdy i dvě minuty a pak to přestane. Je to běžný u benzínu obecně? Či se auto prostě zajíždí? Nebo mám to nějak třeba řešit? Děkuji za rady benzín mám takto prvně i Škodovku :).
×
×
  • Vytvořit nový...