Přejít na obsah

elzamando

Uživatel
  • Počet příspěvků

    8
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem elzamando

  1. ok, rozumím. Vím, že se to tady už řešilo, bude to chyba na straně programátora. Zkuste kontaktovat vývojáře aplikace na connect.lite@skoda-auto.cz. Sice nereagují okamžitě, ale moje připomínky k funkcím zahrnuli do další aktualizace.
  2. A máte Android nebo iOS ? Jedině zkusit ještě odinstalovat apku, znovu instalovat a zkusit se znovu přihlásit, určitě by se to mělo chytit. Taky to po aktualizaci apky před několika týdny nevypadalo, že mě to hned přihlásí, ale nějak se to spojilo a funguje to. Samozřejmě zapnutý data na mobilu a povolení všech dat v apce. Jinak mluvím o iPhone, bohužel Android nemám jak vyzkoušet.
  3. Ano, funguje, alespoň mě jo. Jen jsem se musel po aktualizaci apky znovu přihlásit ke svému účtu. Navrhuji zkontrolovat aktualizace (telefonu i aplikace), případně vypnout a zapnout telefon a znovu spustit apku. Jinak to samé udělejte u toho Dataplugu (odpojte a znovu připojte) a přes BT ho znovu připojte k apce. Alespoň u mě to tak funguje. Jinak jediné, co nejde v apce u mě je, že nelze zálohovat data - hlásí to chybu připojení, ač připojení je ok, ale to nešlo ani předtím. Takže zkuste postup, co jsem popsal, snad to pomůže.
  4. Odpojit zařízení není potřeba, při vypnutí motoru se zařízení vypne, po novém otočením klíčku, resp. nastartování se opět zapne a pokud se spojí s telefonem, tak je schopné přenášet data do apky a to opět až do vypnutí motoru. Když se to nechá zapojené v OBDII, nehrozí nic, přístroj nemá žádný odběr nebo minimální, to nevím, dokud se neotočí klíček a nebo nezapne zapalování, tak se to nespojí s apkou, jinak apku není potřeba mít zapnutou, ale jakmile ji v autě zapnu, data tam najdu, myslím, že je nastavena v běhu v pozadí, tak se to aktualizuje samo. Alespoň u mě to tak funguje. Jinak přenos je ok a nestává se, že by něco nefungovalo nebo chybělo. Ale jak se to nastaví, tak nedoporučuji odpojovat zař. nebo mazat apku nebo přeinstalovat, protože spoléhat se na zálohování v apce (po přihlášení účtem) se nedá a lze tak přijít o historii vozu, alespoň u mě to tak bylo a musel jsem do apky hodně dat doplňovat ručně, což zabralo dost času (jízdy, tankování). Jinak aktualizace apky nemá vliv na ztrátu historie, spíše se opravují různé drobné chyby, komunikace s tvůrci je dobrá. Jinak auto si mě samo objednalo na servis, což bylo vtipný, když mě volal technik, že auto poslalo objednávku, jen jsme si upřesnili termín. :-) Nevím, jestli to byl Dataplug nebo Infotainment vozu přes internet, ale docela jsem byl překvapený. Baterie nejeví známky vybíjení, ikdyž je v OBDII stále zapojeno i více zařízení.
  5. Ano, škodovácký dataplug bude fungovat bez problémů. Krabičku lze po nastavení použít na jakémkoliv vozidle značky Škoda (WV), je přenosná (stačí nastavit kód uvedený na zařízení spárováním přes BT s apkou). Jinak na autě funguje spolehlivě třeba i OBD II diagnostika Viecar bluetooth PCI-821, spojená přes aplikaci Car Scanner pro android i ios.
  6. Nemusí být vůbec spuštěná apka. Mě to funguje zcela bez toho, abych musel šáhnout na telefon, mobil nastavený se zapnutým BT, instalovaná apka, ale není spuštěná, jakmile ji spustím (kdykoliv - v autě nebo doma), tak tam mám aktuální jízdy, aktuální km, když jsem měl naposledy mobil v autě; prostě všechno šlape jak má. Navíc s rozdvojkou chodí i Chytré auto, otřesy, jízdy, stejně tak automaticky, jakmile se auto pohne nebo nastartuju, tak se vše aktualizuje automaticky, nemusím mít spuštěné žádné aplikace. Oznámení chodí podle toho, jak jsou nastavené. A ano, data tedy chodí bez potřeby zásahu, nicméně s Androidem jsem nezkoušel, mám iPhone. Ale abych mohl používat např. Google maps (navigaci, na kterou jsem zvyklý) v mém rádiu, musím v mém případě připojit mobil přes usb kabel (Apple Car Play) a mít zapnuté mobilní připojení na internet, ale to žere baterii, nicméně je to připojený k usb, takže se mobil zároveň nabíjí. Takže s vlastní navigací jen s mobilem připojeným přes usb port rádia (a protože můj Karoq nemá 2x usb, ale jen 1x, musím řešit jestli chci používat vlastní navigaci přes Apple Car Play nebo internetové připojení rádia přes usb stick).
  7. Díky za odkaz, objednal jsem tu rozdvojku, snad to bude fungovat. Jinak k příspěvkům výše - apka My Škoda má trochu komplikovaný přístup (třeba pro aktualizaci stavu km je potřeba připojení telefonu k usb v autě anebo hotspot :-( - na PC se nevím proč nezobrazuje vše jako v apce pro iPhone - Zprávy, Logbook, Stav km). Chápu, že to funguje jen při zapnutém motoru, uf... Š Connect Lite je tedy alternativa propojení přes BT, chce to ale 8-místný kód pro připojení BT, to bude tedy na té origo krabičce od Škody nebo VW (jak psáno výše v nabídce) - zajímal by mě rozdíl ve funkci mezi Š / VW (kromě ceny) a stáří toho čidla VW, mám Š Karoq 2/2018. Jinak OBD II autodiagnostiku mám s Car Scannerem Viecar čidlo a ta na Karoqu normálně funguje dobře (má ale jen BT 4-místný kód a nejde použít pro Š Connect Lite), ještě jsem ale nevyzkoušel vše, co umí, samozřejmě jen při zapnutém zapalování (asi na rozdíl od Chytrého auta, kde mám přístup online). Upřímně potřebuji, aniž bych sáhl na něco jiného než klíček od startéru a zapnutí rádia, mohl stahovat automaticky do aplikace v mobilu knihu jízd, stav km, abych nemusel neustále připojovat mobil fyzicky k usb nebo zapínat hotspot, to předpokládám, že Š Connect Lite umí? Ten škodovácký infotainment ve vozidle je fakt takový zbytečně složitý, málo kompatibilní a trochu nedoladěný...umí od každého trochu, ale celkově mi to přijde nedotažené. Ideální by bylo, kdybych přišel k autu, přes BT se připojil a navázal spojení k infotainmentu a vše bych měl v aplikaci aktualizované do vypnutí zapalování a mohl s tím dál pracovat doma. Net neřeším (Carstick nebo T-Mobile Chytré auto fungují spolehlivě). Dík za názor někoho z vás, kdo toto nebo něco podobné řešil přede mnou..
  8. Je to zajímavé řešení, ale nevíte někdo, jestli se dá sehnat rozbočka (rozdvojka) výstupu z OBD2 zásuvky sloužící pro diagnostiku? Jde o to, že už tam mám Chytré auto, ale chtěl bych použít obě varianty současně.
×
×
  • Vytvořit nový...