Přejít na obsah

evzen1234

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem evzen1234

  1. Po odsátí přebytečného oleje a ujetí pár desítek kilometrů se mi pocitově zdá motor mnohem kultivovanější. Je podle mě méně hlučný a na volnoběh se tak netřepe. Možná je to placebo efekt, ale nějaký rozdíl tam cítím. Takže i z toho je možná vidět, že tak moc oleje motoru škodí.
  2. Tak jsem nakonec pořídil za pár stovek čerpadlo na Alze a odsál jsem cca ten půl litr. Oleje je tam teď lehce nad půlku mezi min a max. Tak snad už to bude v pohodě a budu to vždycky po servise kontrolovat. Nechápu, jak to může někdo tahle přelít.
  3. Moc díky za reakce a rady. Něco s tím udělám a přebytečného oleje se zbavím. :)
  4. Otázka teda spíš je, co s tím. Mám řešit nějaké vysátí nebo je v pohodě s tím takto jezdit? Asi to pojedu reklamovat, chtěl jsem se předtím jenom ujistit, že je tam toho fakt hodně. Zmátlo mě, že je tam toho oleje moc 2x po sobě ve dvou různých servisech a ještě v podstatě stejně.
  5. Pardon a díky za upozornění. Účtovali 3,5 litru, díval jsem se, že do toho motoru patří 3,4 litru. Ale toho mi příjde víc než 0,1 litru oleje nad maximum.
  6. Jasně, měrka otřena, kontrolováno 2x. Podle mě je tam toho fakt hodně, ale je mi divné, že jak před výměnou, tak i po ní. Jako kdyby mechanik odměřil kolik toho vypustil/vysál a nalil 1:1.
  7. Zdravím, koupili jsme bazarové Citigo 1.0 MPI, slabší varianta 44kW. Po koupi bylo v motoru celkem dost starého oleje (viz levá fotka - čárka označuje výšku). Jezdilo to předtím v německu údajně do autorizovaného servisu. Bál jsem se, že tam někde teče do oleje voda. Na běžný servis jsme to dali do neznačkové a předtím osvědčené dílny. Po výměně oleje jsem znovu vytáhl měrku a je sice vidět, že olej je nový, ale je ho tam opět o dost víc nad maximum (obrázek vpravo). Otázka teda zní, neumím odečíst množství oleje a je to v pořádku, nebo jsou všichni mechanici ignoranti, co tam nalejí olej podle tabulek a nekontrolují, kolik ho tam pak ve skutečnosti je? Podle všeho může nadměrné množství oleje v motoru napáchat stejné škody jako když je ho tam málo. Měrku jsem vytahoval za studena a auto stojí snad na ideální rovině. Za reakce díky!
×
×
  • Vytvořit nový...