Přejít na obsah

JRCZ

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení JRCZ

  1. Mi po updatu 1941 v servise většina nakódovaných věcí zůstala beze změny (zvuk pasu, zvuk dveří, zvuk kufru, skandinavské svícení, zamčení nastartovaného auta, 30 barev ambient, možnost klasického tempomatu, G-Meter) Jediné co nezůstalo bylo Video in Motion.
  2. Předpokládám, že je to téma o problémech tak dám taky jeden poznatek...nebo více.:-) Mám MR2023 RS TDI....v 06/2023 jsem si vyžádal SW 1941 a od té doby jsem spokojen...denní restarty skončily a když náhodou dojde k restartu...ale fakt skoro vůbec, tak je to asi problém kombinace připojování Apple CarPlay + Senzory atd.. Aktuálně 30tis. najeto....a jak přišla zima, tak skoro každý den startuju nezávislé topení. Jakmile sednu do auta a vyjedu tak pokud je venku zima, auto nahlásí ACC dočasně nedostupné...a záleží na teplotě....mám pocit, že se díky bufíku nějak orosí radar a uvnitř i kamera a asi 5 minut než se to ofoukne je asistent nedostupný.:-)...už jsem si na to zvykl..(zapnu vyhřívané sklo a na radar si počkám) Pak se mi jednou auto nahlásilo nízkou hladinu chladící kapaliny a když jsem koukl mezi závady na infotainmentu, tak jsem byl celkem překvapen viz foto.:-)....infotainment hlásil "Snímač oleje vadný. Vyhledejte prosím servis".....po dolití chladící kapaliny se hláška už neobjevila. Hlášku jsem si naštěstí vyfotil a po kontrole 30tis. v servise ani servis chybu olejového snímače v jednotce nenašel. Pak jsem koukal opět na tu fotku a je vidět, že ikona před textem se týká chladicí kapaliny, ale text bohužel už někdo neopravil...:-) Je škoda, že si takovýma nedodělkama Škodovka takhle kazí svoji image.
  3. Pokud je to subwoofer do kufru tak to berou ze zadních dveří. Pokud pod sedačku tak pak za radiem. Ale v O4 jsem to rozdělané neměl.
  4. To JBL jsem měl pod sedačkou v O3. Toto řešení je levnější a ani ne tak pracné.:)
  5. Ahoj, v únoru jsem vyměnil vůz za novou Octavii IV, na kterou jsem čekal 18 měsíců. Jak jsem na ni čekal, tak jsem četl různé komentáře a vzhledem k tomu, že jsem měl objednaný i sound systém CANTON, tušil jsem, že tady budu muset vymyslet co s tím, protože všichni nadávali na basovou složku, která je slabá až neslyšitelná. Samozřejmě, hned jak O4 dorazila proběhl test a i u mne proběhlo zklamání. V předešlé O3 jsem měl vytlumené dveře a dodělaný subwoofer JBL po sedadlem a byl jsem spokojen. Nechtěl jsem do toho nikdy investovat desetitisíce, takže v rámci pár tisícovek slušné zlepšení. Takže přišla na řadu O4 a co s ní. Je jasné, že v létě dojde k vytlumení dveří, ale co s tím "subwooferem"? Vytáhl jsem ho a potěžkal...no první překvapení...hádám tak 1kg celkem. Pak jsem u kolegy s CANTONem v Kodiaqu zjistil, že má stejný subwoofer i v tomto autě, takže toto téma může být zajímavé i pro majitele Kodiaqů. Tak jsem trochu zjišťoval, jaké jsou možnosti a většinou narazil jen na kompletní přestavby a odkódování CANTONu.:-) Šel jsem na to jinak a když jsem slyšel CANTON v Superbu III, byly tam znatelně lepší bassy. Tak jsem na bazaru celkem levně koupil celý subwoofer ze Superba, abych případně pouze vyměnil repro, protože dle parametrů se u obou jedná o 6,5" repro s dvojitou cívkou 2x8Ohm jen výkon repra není nikde specifikovaný, ale všechny CANTONy se chlubí výkonem subwooferu 2x100W. Tak jsem vyrobil pouze kabeláž a začal testovat subwoofer ze S3 v mojí O4. Poslech se výrazně zlepšil. Samozřejmě jsem subwoofer z S3 rozdělal abych zjistil rozdíl v repru a opravdu tam byl. Subwoofer z S3 váží tak 4kg a ozvučnice má 15l. Takže další myšlenka byla toto repro vrazit do té ozvučnice do rezervy. Jelikož ale tento reproduktor má o hodně větší magnet, toto nebyla cesta. Nová myšlenka byla postavit Subwoofer, který CANTON zvládne obsloužit. Parametry byly jasné....repro s duální cívkou 2x100W (asi hodnota max) , 2x8Ohm. Našel jsem tedy vhodné repro, postavil 30l ozvučnici a vše připravil na připojení do originál konektoru pro subwoofer do rezervy. Aktuálně mohu tento subwoofer odpojit a zpět připojit originál, pokud bych potřeboval větší prostor v kufru. Při aktuálním výkonu CANTON DSP si troufán říct, že z toho více dostat nejde, ale já jsem s bassy spokojen. Repro v subwooferu je 8" (20cm), 2x100W max, 2x60W RMS, 88dB, 2x 8 Ohm, 28-4000Hz. Ozvučnice čistý objem 30l, Bassreflex 37 Hz. Nyní už jen dojde k vytlumení dveří a tím jsem s hudbou v O4 skončil a budu spokojen.
  6. Držím palce, je to děs ta nevědomost.
  7. Tak přidám můj další update: Auto mělo být v 6. týdnu, pak přesun na 13. týden a najednou info minulý týden, že je vyrobené a nyní čeká asi týden na převoz. Objednáno 08/2021 (čekačka teda asi 18 měsíců) - RS TDI DSG, Canton, Nezávislé topení, Asist. jízda 2,0, Klima paket, Paket Sun and Pack. Objednal jsem zimní kola, tak snad to nevysypou z kamionu.:-)
  8. Tak dám jeden můj úsměvný update.:-) Poslední příspěvek byl tento: Předpokládaný termín dodání je konec února 2023, objednáno 08/2021...a údajně už se toto nebude posouvat.:-) RS TDI DSG, Nezávislé Topení, Canton, Asistovaná jízda 2.0. 18 měsíců...hmmm update: Před vánocemi informace, že se termín posunul na přelom leden/únor 2023, takže zrychlení.:-) update2: nyní dotaz a termín se nyní posunul na polovinu března 2023 (takže 19 měsíců) Mám teorii, že za moje posouvání může Canton + Liftback + RS......jiný černý tapecírung kvůli repro..možná i palubovka, subwoofer v rezervě, Verze SW Infotainmentu, který bude mít Canton v SW, který se už nedodává do O4. Je tu někdo komu dodali CANTON do liftbacku v poslední době?...díky
  9. No nikdo nic neslíbí, ale vychází z toho, jak se mu posouvají staré objednávky a ty už se údajně dál neposouvají.
  10. Tak mám update od prodejce.:-) Předpokládaný termín dodání je konec února 2023, objednáno 08/2021...a údajně už se toto nebude posouvat.:-) RS TDI DSG, Nezávislé Topení, Canton, Asistovaná jízda 2.0. 18 měsíců...hmmm
  11. Na tvůj termín jsem zvědavý. Já mám objednáno RS_TDI od 08/2021 a já mám zatím info o dodání začátkem 2023.:-) (navíc výbava Canton, nezávislé topení a Asistovaná jízda 2.0, Clima packet a Sunset)
  12. Tak taky přidám jednu zkušenost. Mám objednané RS Liftback TDI DSG, Asistovaná jízda 2.0, Nezávislé topení, Canton. Objednáno v 08/2021. Posuny únor, červen, říjen a nyní začátek roku 2023. Ptal jsem se zda nebrzdí výrobu CANTON, protože jiná výplň dveří a bylo mi řečeno, že nyní je už problém vyřešen a že výrobu brzdil interiér (asi protože černý) a chápu, že nejdříve dělali bílé, pro standartní Octavie. Takže uvidíme jak to dopadne.:-)
×
×
  • Vytvořit nový...