Přejít na obsah

bartom

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení bartom

  1. Tak pro všechny co mají zájem o domontáž tažného na Scalu. V TP jsem měl hmotnosti zapsány tak už jen vybrat tažné kde a které koupit. Nakonec jsem šel spíše po ceně a vybral toto: https://www.amsa.cz/Scala/4554-Tažné-zařízení-ŠKODA-Scala-Bajonet a k němu tuto el. instalaci: https://www.amsa.cz/AUDI-66223/3994-Elektroinstalace-AUDI-ŠKODA-SEAT-VW-748503-13-pin Montáž si provedl sám. Demontovat zadní lampy poté nárazník. To byl trochu problém, protože šrouby co drží ze stran nárazník do blatníků jsou na většině aut montovány zespodu tady jsou zeshora. To se k nim nedá dostat. Musel jsem sundat kola a částěčně demontovat plastové podběhy. Poté již bez problémů. Demontáž ocelové vyztuhy pod nárazníkem. Tažné se zasune do nosníků a v místech šroubů se odtrhnou krytky, které kryjí na nosníku díry pro šrouby. Poté výřez nárazníku dle přiloženého nákresu a protažení kabelu k zásuvce již připraveným otvorem od výrobce. Zpětná kompletace nárazníku a všeho okolo. Výztuha se již zpět nedává. Tvoří ji vlastně tažné. Pak odmašlit plasty a koberce na levé straně kufru. Začnete u levých zadních dveří a postupujete dozadu :) musí se i plasty kolem oken v kufru vše je na sobě závislé. El instalace se vzadu připáskuje a jednotka upevní. Pak se musí protáhnout kabel prahy dveří dopředu k pojiskám a tam připojit na elektriku vozu. Vše je v manuálu dobře popsáno. Jednotku tažného jsem vybral typ Flex a ta umožnuje provoz bez kodování jednotek ve voze. Jde v podstatě o možnost po nakodování využívat to, že se při zařazení zpátečky s vozíkem neaktivuje parkovací asistent a dále využití jízdních asistentů. Zatím jsem toto neřešil a při couvání asistent vypnu ručně tlačítkem. (pokud by někdo uměl nakodovat jednotky pro vozík dejte vědět) Práce v klídečku s obědem a kafíčkem během sobotního dne. Ještě jsem u toho stihl přezut na letní kola a vyčistit promazat zadní brzdy. Ted mi už jen zbývá zápis do TP Ještě dodám foto jak tažné vypadá na voze.
  2. Klidně do toho běž. Mám Scalu 1.0TSI teprve od prosince mám ji v automatu a jsem spokojen. Jezdí moc pěkně. Je to moje 10 auto. Vystřídal jsem několik naftáků sem tam benzin i LPG. Jsem automechanik a 3hrnků už se dnes nebojím takových motorů už jezdí spousta a problémy s němi nějak výrazně nejsou. Je pravda, že už jsem trochu starší generace a závodění a jízdu z pruhu do pruhu už neřeším a jezdím klidněji, ale když si chci zablbnou tak tam ten nějaký výkon je :). Pěkně se řídí a co hlavně mě překvapilo, že je ohromně tichá. A pokud jezdíš hodně město tak tam ani ten výkon nepotřebuješ. Podle mne 1.5 zbytečná. Tu by jsi užil na dálnici a mimo město.
  3. Pískání desek věčný problém. Rozdělat brzdy, Vyčistit- lihový sprej ocelový kartáč. Stáhnout hrany na kotouči třeba pilníkem- pokud nejsou velké třeba spíše jen rez- přiložit pilník na hranu a točit kotoučem pořádně očistit. Když je rzi více pomuže oklepat kladívkem(jemně). Pak ještě desky - stáhnout smirkovým papírem na rovném stole a taky ocelák liháč. Dále existuje pasta, kterou se desky namažou proti pískání nebo levnější varianta podlepit desky kobercovou páskou takovou tou stříbrnou nejlépe ve dvou třech vrstvách. Samozřejmě ze zadní strany :) Nezapomenou očistit dosedací plochy destiček na brzdovém třmenu. Po tomto ukonu by pískání mělo přestat.. Alespoň na pár Km :)
  4. Koupili jsme s kolegy z práce tento: https://www.format1.cz/aodha-t-tichy-plasic-na-mysi-odhanec-na-mysi-plasic-kun-z-auta.html Zapojení přímo na baterii. Po nastartování se automaticky vypíná. Odběr nula nula nic cca 15mA. Máme ten tichý, ale i tak jde slabě slyšet, ale je to OK. Nijak to neruší. Parkuji u potoka na trávě v blízkosti zahrad a kuny tu po okolí šmejdí často. Zatím mi tento funguje a i kolegum.
  5. Tak dnes jsem se dostal k tomu abych nafotil kam jsem dál plašič já. Je nalepeny oboustrankou na jednotce motoru. Jinak Kemo jsme montovali v servise a používal jsem ho i na minulém autě a stejně tam kuny chodily. Tak jsem koupil od jiného výrobce a zatím stopy po kunách nejsou. Dávají myslím tři měsíce na vyzkoušení. Vyrábí ho kousek od nás a testují na místních kunách tak asi proto funguje.
  6. Když mi přijde zpráva dá mi na výběr "přečíst nahlas" když na ni kliknu nic se neděje? jen je rádio par vteřin ticho. mužete poradit? (Android auto spojeno kabelem Scala Bolero)
  7. Zkoušel jsem tuto funkci asistenta, ale mě nebrzdí. Funguje mi tak že pokud začnu couvat nebo zpomalím a parkuji tak je asistent brzdění vždy vypnutý (kontrolka na displeji je oranžová)při couvaní i při jizdě dopředu. Musím jej ručně aktivovat na displeji, ale i po zapnutí mě nechá narazit. Nezabrzdí. V menu infotaimentu mám asistenta brzdení zapnutého. V manuálu jsem vyčetl: Pokud řidič na upozornění nereaguje, spustí systém při rychlosti nižší než 8 km/h automatické nouzové brzdění, aby minimalizoval následky nárazu. Automatické brzdění je možné aktivovat a deaktivovat na infotainmentu. Automatické zapnutí při jízdě vpřed Při přiblížení se k překážce rychlostí nižší než 10 km/h. Při automatickém zapnutí není aktivované automatické brzdění. Nevím co je špatně.
  8. Nesouhlasím s tebou. Idealní řešení existuje. Káblík s Ali vše vyřeší a je to super. Stop start si pamatuje poslední stav a můžej jej kdykoli aktivovat nebo deaktivovat. Montáž půl hodinky doma před garáží. Třeba zde: https://www.aliexpress.com/item/1005003969106422.html?spm=a2g0o.productlist.main.27.430a619fRtrGBa&algo_pvid=3716644b-1cfd-4076-ae81-a101907e2dcf&algo_exp_id=3716644b-1cfd-4076-ae81-a101907e2dcf-13&pdp_ext_f={"sku_id"%3A"12000027662617025"}&pdp_npi=2%40dis!CZK!513.86!436.78!!!!!%40210217c716740536881468811d06bc!12000027662617025!sea&curPageLogUid=pwqjWowwjtr8
  9. Je tu někdo z Brna kdo by nakodoval Light assist? Dík
  10. Rok výroby 2020 tzn. asi nejjistější varianta kablík s Ali.? Tady jsem našel kodování jednotek. Může se nekdy hodit pro kontrolu https://vagcode.info/components/car_id-189
  11. Jak je to s deaktivací start-stopu? lze nakodovat? Přes Caristu jsem jej deaktivoval a druhý den už zase funkční.
  12. Podařilo se někomu aktivovat automatická dálková světla přes Caristu? Nebo, jak poznám že je asistent funkční? Svítí nějaká kontrolka? Lze to poznat při zaparkovaném autě?
  13. bartom

    Tempomat

    Ne nemyslel jsem že zapínáš obyčejný tempomat :) Jen že ho simuluješ. Já když dojíždím kamion s obyčejným tempomatem tak klepnu po brzdě tempomat se vypne pak jedu s nohou na plynu a po ojdeti kamionu zase jen tempomat zapnu na puvodně nastavenou rychlost.
  14. bartom

    Tempomat

    Tak ty vlastně v tvém příkladu funkci aac vypneš a funguješ jak s obyčejným tempomat. To není zrovna asi duvod proč ho připlácet. Ale určitš věřím že v koloně a po městě snad bude OK. Uvažuji o koupi a mám na výběr skladovku která má ACC, vyhřívaný volant a čelní sklo, elktrické víko kufru a nebo vzít o 10tis levněji bez těchto vymožeností.
  15. bartom

    Tempomat

    Adaptivní tempomat stojí za příplatek? v kompinaci s automatickou převodovkou.
×
×
  • Vytvořit nový...