Přejít na obsah

Petr Žoha

Uživatel
  • Počet příspěvků

    1
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Petr Žoha

Nováček

Nováček (1/14)

  • Week One Done
  • Conversation Starter Vzácný

Nedávné oznámení

0

Popularita

  1. Dobrý den

    Přišel jste na to v čem byl problém? mám totéž

    Nazdar chlapi,

    občas mám u své Fabie 1,2 12V problém s volnoběhem. Projevuje se to zcela nahodile jednou za čas, lhostejno jestli je motor zahřátý nebo studený, jestli je zima či léto a problém se projevuje jak při provozu na lpg, tak i benzín, takže vylučuji spojitost s lpg. Najeto mám 72t km, poprvé k těmto potížím došlo již při cca 40t km.

    Když se tento problém objeví, tak mě neustále kolísají volnoběžné otáčky od cca 500-600 po cca 1200-1300ot/min. Otáčky tak jakoby neustále oscilují okolo hodnoty, kterou by měly držet, ale nikdy ji nedosáhnou. Nejdřív jsem byl z této závady dost naštvaný, nepomáhalo prohnat auto ve vyšších otáčkách ani nic podobného, časem jsem objevil jediné řešení - když se problém projeví, zastavit, vypnout motor a znovu nastartovat, protože po vypnutí motoru a nastartování už auto drží volnoběh normálně :kuk: Kontrolka se při tomhle kolísavém volnoběhu nikdy žádná nerozsvítila, motor nikdy nezdechl...

    Netušíte někdo v čem by mohla spočívat závada? Neměl jste někdo podobný problém?

    Předem díky za odpovědi.

     

  2. Fabia 2 (542) 51kW R.v. 2008 Zhruba po ujetí 10km a teplejším počasí se stává, že po zátěži nasleduje velmi pomalý pokles z vysokých otacek a následně kolísání otáček na volnobeh v rozmezí 500 až 1200 ot. Změna je skokova. Někdy to samo prejde, jindy je problém i stovky km. Chtěl jsem vyměnit MAF, ale nenašel.
×
×
  • Vytvořit nový...