Přejít na obsah

estevez

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem estevez

  1. Tohle přesně dělá manželce Fabia 1,4 MPI (50kW, majeto 190tis km, tankuje u schell a omv), byl jsem s tím servise, VAG nic nenapsal, tak vyměnili svíčky a nějaký filtry, trochu to pomohlo, ale pořád cítím, že ten motor jede divně, hrozně vibruje.
  2. estevez

    Bouchnoutí

    spíš nechápu, jak to může dělat v úplně novým autě (navíc za 600tis).
  3. estevez

    Diesel Verva

    Globus má teď nějakou aditivovanou motorovou naftu Ultradiesel (asi to bude tohle viz http://www.unipetrolrpa.cz/cs/nabidka-prod...tradiesel.html)
  4. estevez

    Bouchnoutí

    Čau. V sekci pro OII mi nikdo neodpověděl - tady je můj problém v "bouchání v podvozku". Mám úplně novu O2 FL 1,9 TDI PD s paketem pro špatné cesty (najeto cca 1500km) - občas registruji dunivý zvuk, lupnutí, když začnu couvat a vytáteč se, nezávisle na zařazení zpátečky; u domu se otáčím tak, že vyjedu na mírný kopeček, a se zařazeným neutrálem sjedu dolů, no a většinou mi prostě lupne v nápravě (přední levá část). Dělá to nepravidelně. Dnes mi udělalo 2x, pak jsem s tím couval asi 30x a nic. Netušíte? Může to být tím, že je to nové, a že si to ještě "sedne"? Byl jsem s tím v servise, ale zrovna to prostě neudělalo a oni prý nic nenašli. Díky moc za názory.
  5. Podívej se tady - http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...25&start=25 Jamil i já jsme kupovali v PL (přímo u dealera Škoda). Záleží taky na kurzu - teď je zrovna nic moc... (cca 6,40,-Kč).
  6. ad 1) jo, je to palivové čerpadlo, už to mám potvrzené, vypodložili a to a je to v pohodě. ad 2) asi běžná věc u O2 (viz např. http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...53046&st=0) ad 3) denní svícení mám, senzor nemám. Podle návodu by to mělo signalizovat zapnutá světla, ale nesignalizuje to nic, tak jsem se chtěl ujistit (btw. návod je teď jediná literatura, kterou čtu...)
  7. Nechci zakládat nové téma, můj problém je taky v "bouchání v podvozku". Mám úplně novu O2 FL 1,9 TDI PD s paketem pro špatné cesty (najeto cca 1500km) - občas registruji dunivý zvuk, lupnutí, když začnu couvat, nezávisle na zařazení zpátečky; u domu se otáčím tak, že vyjedu na mírný kopeček, a se zařazeným neutrálem sjedu dolů, no a většinou mi prostě lupne v nápravě. Dělá to nepravidelně. Dnes mi udělalo 2x, pak jsem s tím couval asi 30x a nic. Netušíte? Může to být tím, že je to nové, a že si to ještě "sedne"? Byl jsem s tím v servise, ale zrovna to prostě neudělalo a oni prý nic nenašli. Díky za názory.
  8. Zdravím. Mám novou O2 FL Combi, 1,9TDI. Jen takové dvě drobnosti: i) při volnoběhu jsou zřetelně slyšitelné vibrace (plastové klepání) ze zadní části vozu (když jedu, nic neslyším, resp. to asi přehluší motor...). No a už jsem zjistil co to asi dělá: oddělal jsem zadní sedák (za sedadlem spolujezdce) a pod takovým tím "kobercem" je v karoserii takový plastový kolo (průměr cca 15-20cm) do kterého jdou nějaký dráty, a to "drnčí". Co to vůbec je? Bylo to trochu teplý, tak mám strach to něčím vypodložit (ale když na to lehce zatlačím, přestane to). ii) při rychlosti od 90km více mám pocit (slyším), že těsněním v předních dveřích trochu táhne. Je to možný nebo to je jen aerodynamický hluk? Mám najeto cca 500km tak se s autem ještě seznamujeme... Jo a to mě ještě napadá - mám vypínat světla? Fabie mě vždycky upozorní, že mám zapnutá světla, O2 nic. Díky za reakce.
  9. Čau - taky mám béžovou capuccino metalízu (O2 FL), na údržbu super barva. 2vorlajz - co máš v TP napsáno u toho béžovýho Scoutíka? Já tam mám "HNĚDÁ-METAL", ale hnědý mi to auto teda nepřijde...
  10. To jste mě teda vyděsili - mám objednanou OII FL 1,9 TDi, PD, Eleg., netušíte kde se vyrábí tento model? A ještě jeden OT - netušíte jaké se z továrny dávají u nové OII FL pneu (značka, typ)?
  11. estevez

    Nový motor 1.6TDi

    taky si myslím, že ten novej motor má lepší jízdní vlastnosti (mám projeté oba), ale mně jde především o spolehlivost a příp. náklady na opravu. třeba bude i v tomto směru bezproblémovej, ale to zatím nikdo neví, a já nechci za 0,6mega riskovat. navíc toho auta se nebudu zbavovat za pár let, ale dostane ho pak manželka. takže aby vydrželo s co nejnižšími provozními náklady.
  12. estevez

    Nový motor 1.6TDi

    Tak se mi povedlo změnit objednávku - bude to 1.9TDi PD 77kw bez DPF. Díky za rady a cenné zkušenosti.
  13. estevez

    Nový motor 1.6TDi

    hmm, tak jsem to po půlročním vybírání nového auta asi pěkně posral...
  14. estevez

    Nový motor 1.6TDi

    No už s tím nic nenadělám. Kdybych šel do jiné značky, taky bych stejně měl common rail. Prostě budu tankovat u Benziny a dávat tam nějaký aditiva a uvidíme... No jestli se to bude srat, tak se asi zblaznim. Mimochodem, v cem zasadnim (krome vstriku) se lisi PD a CR? Co se v CR muze navic podelat nez v PD? Co jsem tak pochopil, vstriky se mohou podelat jak u PD tak i u CR - otazka je v kolika km a kolik stoji oprava.
  15. estevez

    Nový motor 1.6TDi

    No jo, já už to mám od minulýho týdne ale objednaný... (byť jsem psal, že "vybírám", tak už mám vlastně vybráno). Několik lidí (mechaniků i prodejců Škoda a VW) mi nezávisle na sobě říkalo, ať vezmu určitě ten novej common rail. Svezení se mi subjektivně zdálo lepší než 1,9 TDi PD. Snad to nebude tak poruchové, dyť common raily používají všechny ostatní automobilky, tak to snad už musí být vychytané, ne? A VW už v common railu dělá nějakou dobu ty 2,0 TDi, tak to zase za takovou novinku nepovažuju. No řeknu vám, vybírat auto je hrůza. Když si člověk něco nakonec vybere, zajde na fórum, tak zjistí, že jeho výběr je úplně k ničemu... Škodovka mi zůstala vlastně vylučovací metodou.
  16. estevez

    Nový motor 1.6TDi

    Vybírám OII, myslíte, že ten motor 1,6 TDi CR bude pro kombi stačit? Byl jsem si to projet (nebyl to ale kombik a nebylo to nalozeny), a prislo mi to docela v pohode. Jen co mi docela na 1,6 vadí, že nemá 6-přev.st. Do 2,0 TDi PD se mi ale moc nechce... Jo a myslíte, že ta spotřeba jak udává škoda auto, tj. 5.7 (město), 3.9 (dálnice) a 4.5 (komb.), je reálná?
×
×
  • Vytvořit nový...