Přejít na obsah

Fesoj

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Fesoj

  1. Zřejmě zanesený sací koš v nádrži. Na vývodech z nádrže lepe řečeno pod nimi jsou zpětné ventily a ty se také mohly zanést. Pak nafta přes ně může stéct zpět do nádrže. Vyšroubuj koš je i s plovákem a důkladně pročisti. Je pod zadním sedadlem vpravo pod tím malým krytem. Ty ventilky nejdou rozebrat, takže opatrně proplachovat profoukavat jemně drobným drátkem prošťouchávat. Jde to zdlouhavě, ale jde to. Jo a ty ventilky zavírají sací do nádrže a přepad ven z nádrže. Jo a v mrazu opatrně ta umělá hmota je křehká a vývody z dádrže se rády ulomí. Pak jedině koupit nový sací koš.
  2. Mugul GX-FE Pro můžu jen doporučit. Jezdím na něj již několik let a naprostá spokojenost. O1 66Kw TDI chip. A pokud tam někdo dává celou syntetiku je to jen na jeho úvaze, ale tento se dle specifikace do oktávy plně doporučuje. A že je vše ostatní jen marketing jsem pochopil při první výměně oleje ve značkovém servise, když mi řekli, že tento olej tam nemůžu dát, protože výrobce doporučuje Castrol. Na námitku, že splňuje specifikaci dle výrobce mi nebyli schopni odpovědět a nakonec, že mi jej tam dají ale bez záruky. Tím jsem se značkovým servisem skončil.
  3. Pokud by si chtěl tu čínskou tak někde jsem na ni viděl odkaz a byla již do 1000 kč nová. Sám jsem ji tam dal a jezdí zatím bezvadně.
  4. pokud by byl problém v rozvodech nebo špatně nastavené čerpadlo (mimochodem nic se s tím nedělalo nejméně 10-15 tis. km) proč po několika minutách chodu problém zmizí a nebo se neobjeví u teplého motoru?
  5. Nikdo nepřispěje žádnou radou. Nepravidelný chod motoru se projevuje při každém studeném startu a pak se to jako chytne.
  6. Fesoj

    Benzín v Naftě

    JJ má pravdu v zimě jsem do nádrže na 10 l nafty klidně přidal 2-3 l benzinu a nebyl problém se zamrznutím.čerpadlu to nic neudělá to naředění není zas tak velký. Do benzinového motoru se to však dát nedá.
  7. Zdravím všechny, využívám tématu a prosím o radu. Včera studený motor při startu jako by chytl na tři válce a hodně dymil. Po chvíli šel normálně dymení ustalo. Dnes ráno se to opakovalo. Po změření Vagem to napsalo tohle 2 závad nalezeno. 00671 - spinac regulace rychlosti jizdy (E45) 25-00 - nedefinovany stav spinace 17656 - rizeni zacatku vstriku: regulacni odchylka P1248 - 35-10 - - - Sporadická Po vynulování a několikerém nastartování se chyba objevila znovu. Zaráží mne, že píše sporadickou chybu proto si myslím, že vada nebude v mechanických částech, ale někde v elektronice, nebo by mohlo pomoci nějaké vyčištění . kdo máte nejaké zkušenosti nebo návody co s tím písněte. Jinak 1,9 TDI 66 kw, chip, rozvody před 10.000km, žhaviče OK, doposud bez vážnějších závad.
  8. Měl jsem podobný problém a nakonec to dělal šlem z nafty a nečistoty v nádrži a tím ucpaný labyrint v sacím koši. Při vyšších otáčkách také bylo cítit, že se mu nedostává nafty. Pod zadní sedačkou jsem vyšrouboval sací koš a řádně vyčistil hadička je bez bublinek
  9. Já to řešil nafukovacím dvojléhátkem. Přední sedačky na doraz do předu, sklopení zadních sedaček a nohydo kufru. Nafukovačka krásně vyrovná nerovnosti a spíš skoro jak doma v posteli a bez problému ve dvou. Vfoukneš a nezabere ani moc místa. Zamozřejmě nafoukneš el. kompresorem
  10. Fesoj

    Odkud jste..

    ha ha už vím, ale nebonznu jezdím okolo na chatu ke švagrovi
  11. Z turba nejde stlačen vzduch do motoru, ale spodem za pravým předním kolem za pravé přední světlo, kde je chladič stlačeného vzduchu a odsud jde do EGR ventilu a do motoru. Hodnota z teplotního čidla jde do ŘJ a ovlivňuje tak předvstřik v závislosti na tlaku a také množství paliva. S nouzovým režimem to nemá nic společného. Snad jen to že pokud se některé čidlo po... tak se to nazákladě vyhodnocení ŘJ do něj přepne.
  12. no aspoň že si zůstal u koncernu
  13. vidím že tu nejsaem sám a jsou i rychlejší
  14. Tak jsem to našel,ale na tu parabolu opravdu opatrně http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavody/svetlaCisteni.htm
  15. Co takhle vyčistit světla já to vyčistil a rozdíl byl viditelný, někde jsem na to viděl i odkazy jak najdu tak ti jej sem dám je to popsaný pro blbce
  16. sem si nějak nevšiml sorry díky za upozornění
  17. Témat na váhu vzduchu je tu hodně a tak jednoho využívám a chci se zeptat, zda někdo víte jaké označení vah se používá u jednotlivých motorizací. Mám zakoupenou starší oct. 1.9 66kw motor AGR, chip a byla tam váha s označením F00C 2G2 056. Pro nefunkčnost vyměněna, na nové najeto 40.000 km a je tu problem zas. Zdá se mi to nějak brzo. Tak mne napadlo jestli nebyla někdy vyměněna za jiný typ protože na stránce http://www.passatplus.de/lmm/index.htm jsem našel jiná označení. Ví tedy někdo jaký je v nich rozdíl, zda se dají vzájemně zaměnit nebo zda jejich záměna může mít vliv na životnost (myslím že by to nemělo mít vliv), případně na výkon. Za rady děkuji.
  18. a který čidlo to je a kde je přesně umístěný náhodou nevíš? případně na kolik to vyšlo?
  19. Fesoj

    Čierny dym

    Načipováním se upravuje množství vzduchu a paliva do válce. Je normální že když tam toho přidáš a to musíš aby to mělo větší výkon musí to i trochu více zadymit. Něco za něco. pokud to není ovšem markantní dým. Všimni si nejaké 81kw ta dymí taky víc než 66 kw.
  20. Mě to udělalo dvakrát jednou začal ukazovat asi půl nádrže a po druhé prázdnou. Po vypnutí zapalování se to ale ustálilo a od té doby nic. Měl sem to na Vagu s jiným problémem a ukázalo to i sporadickou chybu na plováku. Zatím jsem se na to nedíval
  21. Mám stejný problém, v zimě je to doprovázeno rozsvícením kontrolky teploty motoru a zvukovým signálem. Vag hlásí sporadická chyba snímač teploty chladící kapaliny G 62 ( přerušení/zkrat na plus P1256 - 35 - 10) Těch snímačů je tam však víc. Neví někdo, který to je a kde je umístěn díky A musí se měnit nebo bude stačit nějaké očištění.
×
×
  • Vytvořit nový...