Přejít na obsah

sep

Uživatel
  • Počet příspěvků

    77
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem sep

  1. Díky moc za odpověď,nakonec jsem to otevřel zevnitř z kufru pomocí dostatečného množství nadávek a šroubováku,u mne nakonec nebyla ta packa ulomená ale prostě už to rozvidlení bylo natolik smáčknuté že prošlo okem ,takže jsem ho jen vrátil zpět do díry a zajistil,zatím drží,jinak hezký návod zde: https://www.drive2.ru/l/4062246863888579701
  2. Zdravím a prosím o radu,zjistil jsem že mi nejde odjistit jedno ze zadních opěradel a tím pádem ho nejde sklopit,oproti druhé straně je znát že plastový úchyt chodí úplně volně,asi to někde vyskočilo,má někdo tip jak pokud možno nedestruktivně opěradlo sklopit ( čalounění F2 sport),potom už si to nějak odčalouním a mrknu dovnitř,jen nevím jak to teď odjistit,díky.
  3. Pan technik měl ten den asi osum vozů svých známých z autoopraven za které inkasuje paušál a tím pádem je nevyhodí,aby splnil limit tak vyhazuje za věci typu ofuky a barva žárovek(předpokládám oranžové blinkry),ruční brzda beru,i když jsem neviděl co to dělá na válcích. Každopádně pokud auto neprošlo kvůli ruční brzdě tak při opakovací stk se zkouší pouze původně nesplněné položky,tzn. nevím u ruční brzdy nač šlapal na pedál,krom toho mi ani není jasná ona magická hodnota 8,každopádně bych s tímto výsledkem jel zpět do servisu ať si to pořeší po své linii že auto i přes opravu u nich znovu neprošlo. Příště samozřejmě jet na jinou STK.
  4. Kdo chce kam,pomozme mu tam,dodělat jde vše,ale náklady a problémy s tím spojené konkrétně u tohoto nemají šanci být vyváženy získaným efektem.Junior jsou 13ky kola,s tím se dá točit i bez posilovače,krom toho posilovač je obecně slabší místo fábií a dřív nebo později s ním můžou být problémy(jednotka,hřeben,snímač),Mimo to jde o poměrně velký zásah do výbavy a el.instalace vozidla a v případě nehody s tím může problém problém,je to nedovolená a neschválená úprava a tohle mají pojišťovny rády.
  5. sep

    1.4 TSI (90 kW)

    Zvenku a při studeném motoru i vevnitř,po zahřátí bych řekl OK,není to žentour ale zkrátka posun tam je.Kolega kupoval rok poté 1,2 TSI a už je po rozvodech(16tkm),projevy jako u 1,4 ale o dost silnější a uhrál to ještě v záruce když předtím musel škodovce poslat zvukový záznam na posouzení :-) PS:proti TSI nejsem nijak zaujatý,moje auto to není,tenkrát mi to přišlo jako bič na TDI když se s tím dálniční jízda dala jet kolem 6,5 i při kalupu,jen mi přijde že ty motory (možná jen ty první jako tento bez nevychytaných chyb) prostě stárnou nějak rychleji resp. při menším nájezdu než bych čekal.
  6. sep

    1.4 TSI (90 kW)

    Tím to není,další okty jsou tourky 1,6 a tak jako mi přišlo že je to obrovský rozdíl tak už mi to tak dnes nepřijde,ten zátah tam prostě není,jede to pořád slušně ale kopance do sedačky které to umělo při plné dvojce a trojce už tam nejsou a tak jak táhla při podřazení 5ka dnes dávám raději rovnou 4.Na historické FI 1,4 MPI nejsou hydroštely slyšet ani při 180tkm a tady je to slušná zvonkohra.Naopak co autu zůstalo třeba proti těm tourkám tak ve srovnání s TSI tourky nebrzdí a ten dojem je stabilní i dnes jako při novém autě.
  7. sep

    1.4 TSI (90 kW)

    V práci služební 1,4 TSI,kupovaná jako horká novinka v roce 2009,prvotní dojmy byly ohromující,auto nejezdilo ale létalo,dalo se s tím jezdit za hodně slušnou spotřebu a i ve výbavě bez odhlučnění kapoty a spodního deklu měl človek pocit že jezdí elektromobilem. Dnes najeto 20 tis,po jedné garančce po dvou letech,auto zastudena něco mezi TDI a tkalcovským stavem,spotřeba šla nahoru a výkon subjektivně o dost dolů (možná ošéfované při garančce) ,auto v zimě prostě netopí(což netopilo nikdy) , převodovka už taky není tak strojově přesná jako u nového,no zrátka původní nadšení o dost ustoupilo a čekám jen kdy přijde něco zásadnějšího.Mít to najeto 200 tak to +- beru ale u auta co najelo 20 a většinu při dálničním povoleném limitu mi to přijde nějak ne úplně dobře. PS:hulí taky
  8. Filtrbox z TDI s hadicí a násosem na chladičovce jsem zkoušel,nepřineslo to vůbec nic,spíš naopak,nejlíp se mi osvědčila kupodivu hadice a násos z HTP verze,je tam trochu natěsno ale jde to a motoru se to líbí víc,jinak je to série AME s chipem a KNkem.
  9. Převodovka to klidně může být,byť na opačné straně,karoserie zvuk přenáší různě.Pokud jde o výměnu oleje,nechápu v čem je problém,i když je marketingově náplň celoživotní,v praxi to znamená 5let/150tkm,takže určitě vyměnit,pokud vůbec něco vyteče a když ne vyměnit alespoň kontrola výšky hladiny a dolití,nicméně za sebe bych vyměnil( u své jsem to dělal taky).
  10. Poslední dobou se mi trochu hádá parkovák ,jde o dodatečně montované origo příslušenství,bohužel jsem někam založil brožurku která k němu byla a vím že tam byly popsané chybové kódy,dle kterých se poznalo v čem může být problém,nemá někdo tento typ a k němu i vysvětlivky?Díky moc.
  11. Tak mě servo vydrželo 170tkm a deset let.U FII předface už tu taky pár lidí psalo o problémech,po faceliftu je už snímač u volantu a snad to bude z hlediska kvality a životnosti lepší.
  12. Pokud vím dělaly se současně obě varianty,Koyo i TRW,ani jedno není výhra,u TRW obyčejně odchází spíš snímače natočení volantu,u Koya odejde rovnou celý hřeben nebo pumpa,já mám TRW a odešlo mi čerpadlo i s hřebenem,tak si vyber :-) ,problém je že nejde vzájemně kombinovat díly ze sestavy TRW/Koyo,vzájemně zaměnitelné pouze jako komplet.
  13. Vyteklo co,odešel hřeben nebo čerpadlo?Čerpadlo se dá sehnat kolem 4ky repas,hřeben +- to samé,má smysl řešit to krokem zpátky výměnou za mechaniku která mimochodem zrovna moc povedená na komfort není a utočit blbého juniora na 13kách 155/80 není při parkování ideál,na čemkoliv širším a větším to bude utrpení.
  14. Řešení je sehnat s originál koženým potahem.
  15. sep

    nestabilne napatie

    Tahle "tepelná závislost" se mi projevovala u všech altů co jsem měl ,u altů jetých i funglovek,magnetonů,boschů,valeo,časem jsem to přestal řešit a beru to jako fakt.
  16. sep

    1.4 MPi 44kW

    Moc pěkné křivky,kroutící moment je parádně odladěný,v nízkých otáčkách nic neztrácí oproti sérii a ve vysokých jde ještě nahoru,asi začnu zase přemýšlet o vačce....
  17. Mě to pořád ukazuje na netěsnost,ta se projeví nejvíc právě na volnoběhu,pro klid duše bych zkusil těsnění obou potrubí hlavy,těsnění pod klapkou,nové gumičky na vstřikovačích a pak bych přemýšlel o dalším....
  18. Možná to nechápu ale že jsou ventily v určité poloze vačky otevřené je přece normální,nikdy nejsou všechny ventily zavřené,při tom sundaném víku ventilů to chce zatočit přes šroub řemenice kliky celou otáčku jestli ventily stříhají jak mají nebo některé zůstanou viset,pak bych to řešil ale takto nevím....
  19. Právě jsi popsal funkci termostatu..........tzn. je to OK.
  20. Foto z MB......jinak i dle čísla z katalogu je to zkrátka litr.
  21. sep

    Voda a ASR

    Kontrolka ASR značí chybu jednotky motoru pravděpodobně,jakou řekne diagnostika,u mně například to byla netěsnost sání,ale možná to souvisí s tím druhým problémem.Vypadá to na vyvaření vody,možná se neotevírá termostat,nebo je v háji těsnění,mrkni na víčko oleje jestli nemá šlem, případně jestli oleje nepřibylo,to by značilo to těsnění, pokud se cítíš tak zkus jazykový test,jestli bude šlem sladký,je to fridex :-)
  22. Lukason:je to opravdu z 1.0 MPI .
  23. Klidně to může dělat nějaký bordel v benzínu,jinak zkusit VAG ,ale vzal bych prve benzín někde u vyzkoušené značky ,cvrnkl třeba VIF a vyjel,dost možná bude po problémech. Grym:kolik si to tak teď v zimě bere v té kombinaci 1:1?Já zkoušel jen v létě ,+- 1E : 2N95 a spotřeba cca 0,5l/100 nahoru.
  24. Potrubí z fotky je z verze junior 1.0 MPI = nemá smysl.
  25. Bohužel jiná varianta nebyla,takže čerpadlo a rovnou i řízení ,oboje nové z FII/R, odešlo mi sice čerpadlo ale dávat nové na hřeben který má najeto 170 tkm nemělo smysl ,takže nový komplet a doufám že je zase alespoň na 170tkm klid :-) JInak kdo nemá doporučuju dát celoplošný kryt na spodek,voda,bordel a sůl nedělá ani čerpadlu ani hřebenu zrovna dobře.
×
×
  • Vytvořit nový...