Přejít na obsah

petropos

Uživatel
  • Počet příspěvků

    85
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem petropos

  1. Tak pánové, to že se Octa sama zamyká, jsem řešil kdysi, když jsem si jí pořídil. Nevěřil jsem vlastním očím, když se mi to stalo poprvé - auto nastartované, já vylezl ven, že si oškrábu přední okno a po zabouchnutí dveří mi centrál zamknul celé auto - nastartované ! Druhé klíče doma - 50 km. Šílenost se do auta dostat. Pak mi to udělalo ještě několikrát, ale vždy jsem dbal na to, abych měl v kapse druhé klíče. Jakmile ledy povolily, opravil jsem studeňáky v mikrospínačích ve dveřích a už je několik let klid. Ale pořád, když zabouchávám dveře u auta a klíče jsou uvnitř tak mám takové divné mrazení v zádech. P.S. Od včerejška mi nejde otevřít kufr, zamknutý centrálem - budu řešit asi dnes.
  2. Mě taky vrže přední náprava, nevím, co je to přesně, ale u mě stačí čas od času nastříkat silikonový olej nad krycí manžetu tlumičů - zasunout dávkovací brčko co nejdál do díry horního uložení tlumiče, dát tam pořádnou dávku - a je na čas klid od vrzání. Myslím si, že u mě to dělají ty gumový dorazy tlumičů.
  3. A pravopis, nedá se to číst !
  4. Na svazku z autorádia připojíš paměťový(žlutý) a provozní(červený) drát na stálých +12 voltů z baterie a můžeš si pustit rádio kdy chceš
  5. Ono právě tím pravopisem se nenápadně zjistí, jestli je ten člověk aspoň na takové intelektové úrovni, že má vůbec cenu mu něco vysvětlovat, aby to pochopil.
  6. Taky se přidám ke komunitě majitelů rachtajících Octávek. Minulý rok jsem měnil obě přední pružiny (obě byly prasklé),a kvůli rachotu od přední nápravy jsem nechal minulý týden na předku vyměnit uložení stabilizátoru a obě kosti - žádná změna : rachtání, rachtání, rachtání ... S technikem jsme s autem nad hlavou lomcovali vším, co jsme na podvozku našli a na nic jsme nepřisli. Když auto slojí, tak s ním můžu hejbat, skákat po tažným, po haubně, kroutit volantem - a ticho. Stačí ovšem vjet do malé díry, přez retardér a nebo rychle hýbat volantem do prava a do leva - a ozývá se takový divný rachot - přirovnal bych to, jako když zakvrdlám plastovým kalíškem, v kterým jsou zubní kartáčky (dlouhodobě experimentováno). Ráno, čerstvě po vyjetí je ten zvuk daleko intenzivnější, než třeba po 20 kilometrech - jakoby se někde něco oběhalo a šlo to tišeji. Takže v rámci prevence též uvažuji o výměně horního uložení - ale technik si myslí, že tím to nebude. A teď babo raď.
  7. ODEMYKÁNÍ se píše s tvrdým Y (vyjmenovaná slova)
  8. Pánové, Octa 1,99rok,1.9 TDi čip, 235 000 najeto - poslední výlet přez 300 km - průměr 4,3 litru (s klimoškou), dlouhodová 4,6 litru)
  9. petropos

    Jaké ET ???

    Tohle je ET25 a policajty už to celkem dráždí
  10. Zdar pánové, také mám Oktávku a nejčastější činnost je zjišťování, kudy mi do ní teče. Pokaždé je to jinudy. Vzhledem k tomu, že po několika vozech jiných značek mám Škodovku poprvé, konzultoval jsem problém zatékání do Škodovky s ortodoxními Škodovkáři a ty mi vysvětlili, že zatékání do auta není problém, ale vlastnost všech typů značky Škoda. Je to prý taková tradice. Ať se prý jedná o 120tku, Favorita, ... Oktávku ...Superba ... do všech zatéká a zatékat bude. Nemám si prý s tím dělat hlavu a vybavit se několika hadry na vysoušení.
  11. Mě při popojíždění v plném rejdu taky pořád něco bouchalo na přední nápravě - a pak taková blbost : dělaly to závažíčka natlučený na vnitřní straně ráfku - škrtaly o nápravnici.
  12. A proč ? Budeš to auto dávat lakýrovi každej rok ?
  13. Mě to dělá taky, všiml jsem si toho až teď v zimě. Zdůvodnil jsem si to - že to dělá asi chladící systém. Jinak taky nevím čím to je - kundoplašič v autě nainstalovanej nemám.
  14. petropos

    Zámek dveří

    Taky jsem opravoval takto zaseklý zámek - hlavně se nesnaž násilím zamáčknout ten čudlík - uvnitř zámku máš totiž vyskočené takové malé táhlo a tím násilím se ti povede ulomit na vybavovacím kolečku pár zubů - to se povedlo mě. Takže jsem musel to ozubené kolečko vyměnit.
  15. Já jsem si tekutejma stěračema zn.Sheron poleptal lak !!!
  16. My majitelé Octávek tento problém velice dobře známe - dělají to mikrospínače v zámcích - nevím, jestli Roomster je má konstrukčně jiné. Podnět
  17. Zdar, kupoval jsem je nedávno nové, kus asi za 160 kaček. Tady je odkaz: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dily/kryt-madla.html
  18. Nevíte někdo o nějaké fintě, jak omezit ulpívání sněhu v nadkolí a na zástěrkách ? Celé to tam mrzne a je to tvrdý jako beton. Brousí se o to kola a zalézá to do spár kolem prahů a lišt. Taky zmrzlá voda zalézá pod kraje dveří a nadzvihává je. Nemáte někdo zkušenosti, jak tomu zabránit ? Nečím nastříkat, namastit ... Vím, že třeba existuje sprej proti námraze na anténách a parabolách, ale nastříkat tím auto se neobvažuju. Kdo ví, ať poradí. Dík
  19. Mě v těchto místech také zatékalo a bylo to od opevnění hagusů. Někudy se tam dostávala voda, která pak stekla pod stropnici. Povolil jsem hagus, trošku silikonu pod něj a pak znovu přišroubovat. Od té doby pokoj.
  20. Taky jsem to měl v plánu, ale už mě to přešlo.
  21. A co to křídlo ? Už jsem to nevydržel a včera jsem si ho objednal.
  22. petropos

    Snímek 008.jpg

    Jestli je to předělávaný zleva doprava - tak se mi to líbí.
  23. petropos

    OI comby

    Já jsem to řešil zesílením rádia . . . a funguje to !
  24. petropos

    Klima

    Žádný extrémní rozdíl jsem se zapnutou/vypnutou vnitřní cirkulací v těchto dnech nepociťoval. Mám čerstvě zrepáslou a doplněnou klimu, která začíná citelně chladit asi po 5 vteřinách.
×
×
  • Vytvořit nový...