Přejít na obsah

boobika

Uživatel
  • Počet příspěvků

    606
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    3

Návštěvy profilu

2 003 zobrazení profilu

Oznámení boobika

Nováček

Nováček (1/14)

7

Popularita

  1. pojistka se volí podle průřezu drátů, délky drátů a taky kolik zmákne sama zásuvka. pokud potřebuješ zásuvku na nějaké telefony apod. stačí bohatě 1,5mm2 drát, pojistka 15A. (počítá se cca 10A na 1mm2) další možnost zapojení, aby jsi nemusel přidávat na obvod rádia, je následující -t do pojistkovky relé do volné pozice, připojit silovou část na stálé napětí a relé spínat třeba přes S kontakt. pojistku pak necháš v zásuvce a nebo ji můžeš předřadit před relé v lepším případě. takhle jsi při použití vhodného průřezu omezen v podstatě proudem přes použité relé a toho, co na to budeš připojovat. a v extrémním případě i drátem a plechovou pojistkou, co napájí celou kabinu.
  2. mám takovou nabíječku na telefon a stačí když ji zastíním rukou a rádio hraje ok. podle mého laického názoru to znamená, že to rušení jde do okolí, ne po drátech. jinak tenhle krám to dělá až po nějaké době, jestli po zahřátí nebo třeba po snížení proudu do baterky, nevím
  3. a jak jsou pokažený? elektricky nebo mechanicky? jsou to správné svíčky pro tvůj motor? případně napiš jejich kód
  4. kapalina do motoru téct může, ale na start to nebude mít vliv. zvlášť když je motor teplý, žhavit netřeba. spíš koukni jestli nemáš loužičku na spodním krytu apod. pokud se ti baterka rozsvítí při chcípnutí, tak je to normál - nedobijí. pokud před, budeš mít ve vagu zobrazenou chybu. ostatně vagem jsi měl začít jako první. udělal jsi tak nebo ještě ne?
  5. je to litina, takže stačí trocha soli a už to jede. ale vydrží dlouho, neboj. snad jen tu trubku to chce pořešit. šrouby postříkej uvolňovačem a půjdou. aspoň si můžeš na úřadě nechat vymazat v tp kód motoru kvůli korozi.
  6. je to protržené podtlakem v sání před turbem. nejspíš zvlhlý prach a bordel ve filtru - zalepí se a turbo ho "vcucne"
  7. filtr se protrhne když je buď hodně špinavý a nebo ucpaný přívod vzduchu k němu. turbo si ten vzduchu vždycky někudy nasaje.
  8. pokud stačí po zapnutí klíčku, tak přímo ze spínačky vede černý drát o průřezu 4mm2. na spínaččce označeno "15"
  9. musel by jsi nastavit do auta jedině celý pd motor
  10. nemá nic takového, kuchnutý katalyzátor to nemá jak poznat. otázkou je, proč ho dávat pryč, pokud není zalepený. nic moc ti to nepřidá.
  11. mohlo se klidně stát, že se mazání pokazilo a přidřel jsi to. to by nasvědčovalo i tomu, že to diagnostikovali jako vadný startér. pokud to pak ale nějak rozcvičili a nechali běžet 18minut bez mazání (samozřejmě by měla svítit kontrolka a houkat gong), tak to je taky na zamyšlení. je možné, že je to i důvod toho, proč ti to pak odlifrovali pryč. a tobě kontrolka mazání nesvítila když ti to chcíplo?
  12. jsem řešil, že bych potřeboval vidět líp a nakonec jen stačilo zajít na oční pro brýle. taky varianta a dokonce velmi účinná
  13. stačí očistit, odmastit (pořádně) a zalepit tekutým kovem. vydrží to v pohodě.
  14. neděláš náhodou jako strojvedoucí u drah? já ještě nikdy hůůů z volantu neslyšel co třeba čerpadlo posilovače? vytáhni z něho napájení a poslouchej. ostatně stejně tak i tak bude potřeba lézt po autě a poslouchat.
×
×
  • Vytvořit nový...