Přejít na obsah

zeto

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem zeto

  1. zeto

    Pojistka 38

    Zdravím všechny, při řešení problému (O1, 1998, 1.6, 55kW) s vybíjením baterie jsem zjistil, že při vypojení pojistky 38, která je v popisu označena jako "světlo kufru a víčko nádrže" přestane fungovat centrál, mimo dveří řidiče a kufru. Přitom na centrál je pojistka 6. Myslíte, že to může být jiná verze zapojení? Ono totiž při vyndání 38 světlo v kufru svítí a zhasne po vyndání 14, označené jako vnitřní osvětlení. Myslíte, že je to v pořádku? Vybíjí se mi baterka, takže už hledám, kde se dá. Měřil jsem totiž odběr z baterie při postupném vyndávání pojistek a tohle mne zarazilo. Navíc se mi stalo, že při zamknutí od řidiče při vytažené této pojistce (38) jsem se dostal na klidový režim 0.07A, zatímco běžně mám cca 0.29A. Ale to se povedlo jen jednou, takže prostě hledám každou nápovědu, kde by mohla být chyba. Snad jsem to popsal trošku srozumitelně. Díky za nápady a zkušenosti. :-)
  2. Zdravím, měl jsem ten samý problém (u stejného vozu). Vyměnil jsem termostat i s tím plastovým protikusem a zdálo se vše OK. Ale ujel jsem 50 km, tam jsem stál cca 2 hodiny a při cestě zpět jsem zjistil, že se ručička teploměru jen málokdy dostane až do středu, většinou je tak ve čtvrtině a to přesto, že to bylo v těch největších vedrech minulý týden. Dnes, při cca 12 stupních venku se skoro nepohnula od nuly. Jen při delším popojíždění v koloně se dostala k polovině. Auto se sice nepřehřívá, ale že se neohřeje asi také není úplně dobře. Čidlo teploty motoru jsem měnil v lednu, nový termostat je Wahler. Napadá někoho něco? Je možné, že by ten termostat byl vadný a zůstával třeba otevřený? Tedy možné to je, to je mi jasné, spíš jestli se s tím někdo setkal. :-) Předem díky za nápady a odpovědi.
  3. Zdravím, mám následující problém. Při akceleraci, a to jak při rozjezdu, tak i při zrychlováni u již rozjetého auta třeba při 70km/h se od motoru ozývá takové jako chrastění. Ne pískání, ale spíš bych to přirovnal k chrastění jemného řetězu. Ozývá se to hlavně když jsou po přeřazení otáčky kolem 2 tisíc. Kdyby to byl diesel, řekl bych, že to dělá volnoběžka alternátoru, ale to pokud vím nemá. Byly udělány rozvody (v servisu) včetně napínací kladky, vyměněn klíňák i drážkový řemen (podle servisu). Sám se v tom moc nehrabu, ale je to hrozně nepříjemné, teď se to už ozývá(i když jen lehce) i když třeba ujedu 50 km, pak půl hodiny stojím a nastartuji a ani se nemusím rozjet (možná je to jen souhra náhod s jsou to dvě různé věci). Když se to za jízdy ozve, tak většinou stačí na okamžik ubrat a znovu přidat, pak to jen lehce zachrastí nebo pískne a je to OK. Ale při nižších otáčkách to je slyšet skoro pořád. :-/ Předem díky za nápady. :-)
×
×
  • Vytvořit nový...