Přejít na obsah

MPX

Uživatel
  • Počet příspěvků

    41
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem MPX

  1. MPX

    Řazení

    Mám asi něco podobného na Room 1.6 (najeto 55tkm). Při studeném autě to jde z 1 na 2 někdy hůře. Ještě mi někdy zazlobí zařazení jedničky a když chci dát zpátečku, tak to taky někdy chroupne. Naučil jsem se s tím jezdit. Ta převodovka co tam dávají chce rozhodně klid a pohodu. Nějaké rychlé řazení pro ni není.
  2. MPX

    Spotřeba

    Jakmile vyjedu na delší cestu mimo město, tak jde jet za výrazně méně :-) No ono těch 21°C když venkovní teploměr ukazuje 26°C je asi dost velkej rozdíl. Jakmile to ale jde, tak už používám režim EKON kdy se ale venkovní by měla být spíše pod vnitřní. No budu to dál zkoušet a dám se další info :-)
  3. MPX

    Spotřeba

    Tak pánové za kolik jezdíte teď a na kolik °C Vám jede klimatizace? Já mám Climatronic a nastaveno 20,5°C a 15 km poskoky po Praze mám teď za 9l/100km což mi přijde trochu dost. Jezdím ale spíše s těžkou nohou na plynu. Pocítili jste když je fakt vedro, auto rozpálený a chladíte tak na 21°C, že vám to jede hůř? Nějak mě to zaskočilo, ale když jsem pak uvědomil náročnost vyrobení chladu, tak jsem pochopil a když budu chtít jet trošku ostřeji, tak ji holt vypnu.
  4. MPX

    Letní pneumatiky

    hmm to byxh se bal, to bys tma musel nacpat nejaky 45, 50 uz by mozna mohli chytat, a to je des ej kestitras, nehlede na to ,ze bys musel zadato prepsani v TP, protoze rumik nema 17¨¨ standartne povoleny. 17" se montujou na Scouta a maj rozměr 205/40/17. Sice se mi to moc líbí, ale stačej mi u Sporta ty 45 a člověk se bojí najet i na chodník.
  5. MPX

    Alu kola

    A do jaký jdeš barvy? Mě se hrozně líběj ty 17" co dávaj na Scouta. Když ale 17", tak bych šel do těch co jsou na OIIRS ( když ale vezmu jak se člověk bojí už o ty 16" - každej obrubník je velký nepřítel a běda když je ulice ucpaná a člověk na něj musí najet )
  6. MPX

    Spotřeba

    Přesně tak 1.6 po městě se pod 8 nedostane ( u HTP je to myslím docela dost). Když jsem jezdil hodně volně, tak jsem byl 7,9, ale na to nemusím mít 1.6
  7. Zítra se to pokusím nějak nafotit, ale moc to vidět neni. Od obchoďáku by jsi s tím klidně odjel. Tedy až na tu značku na zemi a rozmačkanej rámeček :-( Naštěstí to po sobě sklouzlo. Když by to šlo víc do boku, tak nevim nevim ( radši ani nemyslet ).
  8. Tak já jsem si před chvílí byl pro Roomíka s vyměněnou řídící jednotkou a tyčkami stabilizátorů. Odpoledne mi volá chlápek ze servisu, že mi jeden starší člověk nabourál auto, ale že ho naštěstí chytli ( chtěl ujet parchant ). Naštěstí to odnesl jen ten nárazník a za 10 dní si jdu pro novej. Nárazník praskl pod světlem a má pěkně ohoblovanej lak. Auta stála vedle sebe a on jel kolem předku a nevyhnul se. Jde to z jeho ručení, ale stejně to naštve. Takže zatím asi vedu :-((((
  9. MPX

    Alu kola

    Škodovka montuje tyhle BRIDGESTONE Turanza ER300, ale vzhledem k ceně bych pak určitě zvažoval i CONTINENTAL Sport Contact 2 ( to je moc pěkná guma :-) )
  10. Tak já pozoruji to samé. Děje se to jen při prvním rozjezdu ráno ( studený motor po noci na parkovišti). Nemám ESP, takže vypadává ze hry. Vypozoroval jsem ale, že když nastartuju, tak má výfuk asi minutu jiný zvuk. Pak se výrazně stiší a již mi to při rozjezdu neudělá.
  11. MPX

    Letní pneumatiky

    Já mám oboje ( ty 15 samozřejmě zimní). Myslím, že ve spotřebě moc rozdíl nebude ( obvod by měl být téměř shodný). Jinak co se komfortu týče, tak ty 15 jsou samozřejmě o něco lepší, ale zase mi přijde, že se na nich auto víc naklání a trošku míň sedí v zatáčkách ( a to nemám žádný špalky, ale UG Performance). Já osobně mám radši trvdá auta, takže se mi líbí i ty 17" co budou dávat na Scouta, ale to už je hodně nepraktický. Už s těma 16" co jsou na Sportu je problém vyjet na chodník aby člověk neměl bobky, že je ohobluje nebo klepne ( tý gumy tam opravdu moc neni )
  12. MPX

    Brzdy

    Jak jste spokojeni s brzdami na Roomsteru? Já když jedu sám taky si nemůžu stěžovat, ale jak je auto plně obsazeno ( tak dvakrát do měsíce), tak mi přijdě, že pedál snad uhybá pod nohou. Pro stejný brzdný účinek na to musí člověk dost šlapat. Když to porovnám s Astrou Caravan 1,4 16V rv 2000 která má taky kotouče na všech kolech a i velikost je podobná, tak tam ten rozdíl rozhodně neni tak markantní.
  13. Tak mě včera docela vyděsilo když mi v 70km/h tačal vibrovat volant. Přejel jsem do vedlejšího pruhu jestli to neni asfaltem ( v Praze má člověk furt pocit, že auto tahne ke straně a tak), ale dál to pokračovalo. Tak jsem když byla možnost sjel ze silnice a šel to obhlídnout ( byl jsem si jist, že jsem netrefil obruník nebo tak, protože s autem jezdím jenom já) a naštěstí se ukázalo, že je to sníh kterej přimrzl na jednu půlku disku ( značně nevyvážené kolo). Tak jsem to oklepal škrabkou na sníh a hned autíčko jelo tak jak má. To byla ale úleva
  14. Nejlépe je asi dát v pravo citovat.
  15. Myslím, že už vím co myslí. Je to kryt za sedadly aby nebylo vidět do kufru ( mezi sedadly a platem). Je to v katalogu příslušenství po kódem DMK 770 005.
  16. Můžeš to nějak upřesnit? Plato je běžně součást dodávky.
  17. MPX

    Alu kola

    Když origo, tak bych šel do 15" LINE. Myslím, že by mu mohly slušet. Zrovna ty kola Avior se mě osobně moc nelíbí ( takový moc usedlý). Já bych teď volil při koupy plecháče ( tak jsem to chtěl i předtím, ale u Sporta tam prostě ty litý nacpou ať chceš nebo ne) a pak na to hodil 17" z OII RS (když jdou bez úprav dát 17" na Scouta). Navíc rozdíl v jízdě na 16" nebo 17" už nebude tak tragický a s těma 16" se stejně člověk bojí vyjet i na nízkej obrubník.
  18. Ale taky občas Já jsem vyzkoušel jak náklad lidí. Pět kousků 20-22 let a docela v pohodě ( samozřejmě jen kus cca 15km), ale nikdo si zezadu nestěžoval Tak jsem vyzkoušel, že akorát když složíš sedačky a zahákneš je za opěrky, tak se za ně perfektně vejdou 4 počítačové skříně v bednách a ještě máš celej kufr. Ty sedačky vidím vůbec jako super věc, protože jdou sklápět snadno a člověk pak na ně nemusí dávat věci a ničit je tak. Celé sklopení jsou tři jednoduché pohyby ( sklopi, odjistit pojistku překlopení a zacvaknout ten gumicuk). V autě vozím někoho vzadu jen občas, takže mám zadní pásy chycený v těch držácích nad podběhy a ne na sedačkách.
  19. Začnu od předu :-) Sluneční brýle, mapu ČR, orbitky ( dvě balení v krabičkách), škrabku, pradovní rukavice, baterku, balíček kapesníků, drobné na vozík, book s cd, houbičku na sklo. A v kufru :-) Krabici s kapesníky, plachtu ( matroš jako na kamionech 3x4m), láhev s vodou, squashovou raketu a většinou fleecovou bundu.
  20. Tak přesně za tím kaslíkem mám taky nějakýho cvrčka ( po zahřátí lepší, ale v Praze to na dlažkách rachtá furt). Kde ti vržou budíky? Já jsem to hledal a nakonec jsem zjistil, že příšernej pazvuk dělá ten plast mezi sklem budíků a volantem ( dolní lem budíků). Jde s ním lehce hnout a škrábe o to plexi ( příšernej zvuk). Čekám jestli ještě něco najdu a pak hybaj do salónu ať se chlapci snaží.
  21. Taky mi tam něco lupe, ale ještě jsem přesně neidentifikoval místo. Mě ještě začal vrzat plast který se dotýká dolní části plexi před budíky, černý lem mezi budíky a volantem. Jde to udělat i rukou když se za něj trošku vezme ( děje se na větších nerovnostech a na dlažkách). Já už to mám po 3t, ale téměř vše po Praze.
  22. Mám taky 1,6 a spokojenost. Měl jsem na 14 dní půjčenou krátkou Fabii 1,4 MPI ( slabší než ta 1,4 16V) a taky se s tím jezdilo docela dobře. Jezdím hlavně sám a po městě, takže jsem to nezkoušel při plném zatížení. Teď o víkendu jsem přes Prahu vezl 4 dospělé a jedno 12 leté dítko a ani mi to při jízdě nepřišlo, že bych musel víc šlapat na plyn. Mě by při rozhodování ovlivňovala ještě jedna věc a to, že 1,6 má vzadu kotouče a ne bubny ( prostě mi to k novému autu už v dnešní době nesedí )
  23. MPX

    Spotřeba

    Tak tu spotřebu máme naprosto stejnou. 1,6 najeto 2300km z toho asi 1600 po Praze ( cesty do 15km) a průměrná je 8,6-8,8. Při delší cestě mimo jsem většinou mezi 7-7,5. Ten zvuk mě taky docela mile překvapil ( venku to zní líp než vevnitř)
  24. MPX

    Zimní pneu

    Tak koukám, že jste taky ve fázi přezouvání Já jsem si byl dneska v jednom pneuservisu pro disky ( fakt se ty 15ky blbě scháněj) a hodit na ně šlupky jedu zítra. Já nakonec sáhl po Goodyear Ultra Grip Performance v rozměru 195/55/15 ( nějak mě děsila představa dát tam místo těch 205 ty 185 a hlavně v těch 185/H86 je dost omezenej výběr) Jednu chvíli jsem uvažoval hodit tam 16" zimáky, ale je tam ten problém s řetězy a už vidím jak bych je někde potřeboval nasadit.
  25. MPX

    Bouchání dveřmi

    Tak já mám zase problém s tím, že mi každej když chce vystupovat dveře prudce otevře a pak je nechá zhoupnout až na doraz pantů ( jen koukám jak se to pěkně páčí v těch pantech). Aspoň, že to nedělaj když je vedle auto To udělal ale nějakej blb vedle mě a na týden starym autě jsem měl malej důlek v zadních bočních dveřích. Naštěstí je to vidět jen pod určitým úhlem a ještě se na to člověk musí soustředit.
×
×
  • Vytvořit nový...