Přejít na obsah

Jirka67

Uživatel
  • Počet příspěvků

    83
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://www.roomsterclub.com/clenove_11.php
  • ICQ
    0

Návštěvy profilu

1 568 zobrazení profilu

Oznámení Jirka67

Nováček

Nováček (1/14)

3

Popularita

  1. Dobrý den po delší době. Tak právě dojíždím po 5 letech zimní pneu 205/55 R16 a na příští zimu jsem se rozhodl, že si koupím ty větší 215/60 R16. Vždy se mi Yeti na těch malých kolech v zimě zdál takový divný. Za celou dobu jsem sněhové řetězy nepoužil, i když na hory tak 4x za sezonu jezdíme. Nemá někdo zkušenosti, zda opravdu řetězy na přední kola 215/60 R16 nasadit nejdou? Myslím, že půjdou, pouze hrozí nebezpečí u tlumičů anebo při velkém rejdu, čehož bych se vyvaroval. Navíc asi plánuji koupit textilní sněhové řetězy AutoSock, které by podvozek určitě nepoškodily. Vím, nemají velkou trvanlivost, ale stejně bych je použil jen v hustém sněhu na krátkou vzdálenost. No, teď na jaře předčasné starosti, ale když se dnes podívám ven ... :-)
  2. Pepa: Co mi k tomu vedlo? V rámci záruky na korozi dveří (viz vlákno jinde) mě informovali, že už tam mají u mého vozu nahlášenou změnu sw v rámci dieselgate (mezitím mi pak přišel i ten dopis). Přejímacího technika znám už léta, říkal mi, že už sw přehrávají a žádné negativní zkušenosti s tím nemají. Navíc jsem dostal slevu asi 700 kč na přezutí kol... Prostě jsem na to kývnul, nejsem vůbec odborník na motory. Jiný známý dělá zas v servisu VW a také říkal, že to už přehrávají, jeho kolega to má přehrané v Audi 2.0 TDi a také žádný problém. Uvidíme, co bude dál. Zase mám klid, že někde v registru už to mám OK. Navíc stejně, když jezdím do autorizovaného servisu na prohlídky, mohli by mi v budoucnu kvůli něčemu jinému přehrát sw a tam by už tato změna také byla.
  3. Tak máte už někdo přehraný sw v rámci dieselgate? Já od minulého týdne (2.0 TDi, 4x2 81 kW, vyrobeno 11/2011) , zatím žádné změny nepozoruji. Spotřeba se mi špatně posuzuje, hlavně když jsem teď přezul na "malé" zimáky.
  4. Ano, na korozi je asi 10 nebo 12 let. Ale možná ne na kompletní výměnu dveří včetně lišt a i toho tvrdého těsnění (které to údajně způsobovalo). Jinak se přidávám, přístup v autoservisu perfektní, vlastně mi před létem na tu korozi sami upozornili. A odstín z r. 2011 trefili také OK :-)
  5. Nafoceno nemám. Ale bylo to u všech dveří v pravém dolním rohu (tj. v rohu dole ve směru, kde je klika) a pak ještě trochu ne té hraně, kde se zavírá. Na pohled nepatrné, ale prý se to pak trochu rozrůstalo, že vyhodnotili, že nemá ceno přebrušovat a opravovat, ale všechny vyměnili. Trvalo to 3 týdny, asi to museli konzultovat a nechat si potvrdit automobilkou.
  6. Tak jen také potvrzuji: po zjištění v létě mě minulý měsíc vyměnili komplet všechny 4 dveře (včetně lišt, těsnění) - koroze z důvodu asi chybného (tvrdého) těsnění. ŠKODA Auto dává na tuto vadu prodlouženou záruku 5 let. Mohu potvrdit, záruka mi běží od 3/2012. Takže jsem neplatil nic, cena by byla určitě přes 80 tis. Kč. Při té příležitosti mě "ukecali" a už mám upravený sw v rámci Dieselgate. Zatím žádný rozdíl nepozoruji, ale to je spíš do sekce Motor.
  7. Jirka67

    Chiptuning

    Tak mám také po záruce a přemýšlím o chipu u plzeňského M+H ( http://www.mh.cz/chiptuning-2/parametry-uprav/ ) Parametry chipu pro můj 2.0TDi 81 kW 4x2 vypadají solidně a nejsou na hraně jako někde jinde. Nemáte někdo zkušenosti s touto firmou? A kdo máte 81 kW nachipovaný - jak jste spokojeni? Díky
  8. Tak mohu potvrdit, při servisní prohlídce po 4 letech mě na to technik také upozornil. Lehce reznou dveře a prý je to asi nějakou tvrdou gumou, jak tam doléhají. Výrobce o tom ví, rozšířili prý na to záruku na 5 let. V létě se domluvíme, zda budou přelakovávat anebo dveře měnit.
  9. Také trochu přemýšlím o řetězech EasyGrip od Michelinu (jestli je opravdu tak jednoduchá jejich montáž, s klasickými řetězy totiž občas trochu "bojuji" :-): http://www.allauto.c...215-45R17-.html No, jak jsem se díval na recenze, tak asi koupím řetězy Pewag (prý velmi jednoduchá montáž): buď tyto: http://www.stresni-nosice.cz/1602-1592-pewag-servo-rs-73-cz.html nebo tyto: http://www.stresni-nosice.cz/1310-pewag-snox-sx-540.html
  10. I v zimě je nové auto obuto na letních pneu, takže to Ti nepomůže. Dle TP je základní rozměr pneu 215/60 R16 (tj. lze ho použít vždy). Jako alternativa je 225/50 R17 (také lze použít vždy). Pouze pro zimní (M+S) lze navíc použít i 205/55 R16 a 205/50 R17. (Indexy nosnosti jsou různé pro různé motorizace Yetiho). Je to úplně jasné - v zimě tedy lze použít všechny rozměry dle TP. ALE dle manuálu lze sněhové řetězy použít na přední kola jen v rozměru 205/55 R16 a 205/50 R17. Na zadní kola lze řetězy použít jen na pneu 215/60 R16 a 225/50 R17. (viz str. 189 manuálu https://mediaportal.skoda-auto.com/resource/documentation/manuals/cz/Yeti/05-2012/Manual/A-SUV_Yeti_OwnersManual.pdf )
  11. Přesně tak jak píše WalkerT. Kdo má 4x4, může řetězy dát na 215/60 R16 na zadní kola, ty se neotáčejí, takže tam to jde. Ale na 4x4 zase není řetězy nutno často použít. My, co máme 4x2, to holt musíme buď risknout s většími koly s tím, že řetězy nebudou potřeba nebo s nima pojedu skoro rovně , nebo koupit menší pneu doporučené výrobcem. Je pravda, že by se mi také líbily 215/60, ale pro klid jsem raději zvolil ty menší 205/55.
  12. Tak už mám doma také nové zimní pneu. Vybral jsem si Goodyear ULTRA GRIP 8 205/55 R16 94H XL, které loni vyhrávaly testy. Rozměr 215/60 R16 jsem nakonec zavrhl, protože bych mohl mít problém se sněhovými řetězy, které na tento rozměr na přední kola použít nejde. Ještě nevím, zda pořídím plechové nebo lité disky a zda vybrat rozměr 7Jx16 ET45 nebo 6Jx16 ET50.
  13. Jo, díky. Na knoflíku mi také asi svítí i AUTO, ale právě mi překvapilo, že místo potkávacího symbolu svítí na knoflíku parkovačky. Aha, vždy jsem po vypnutí motoru knoflíkem otočil na 0 nebo AUTO, takže jsem nezjistil, že světla zhasínají automaticky i při poloze potkávací, pak opravdu zvukový signál není potřeba. Mlhovky mám vyzkoušené, senzor deště mám. Ale zrovna teď v pátek na Šumavě jsem při dešti raději světla rozsvítil, přestože automat vyhodnotil situaci ještě dostačující pro denní svícení
  14. Dobrý den, chtěl bych se zeptat: Když mám knoflík v poloze potkávací světla nebo v poloze AUTO (a je tma), tak se mi rozsvítí potkávací světla. Kontrolka na otáčkoměru je rozsvícená správně (potkávací světla), ale na knoflíku svítí vždy jen parkovací. Není to chyba? A druhý dotaz: Pokud mám knoflík otočen na potkávací světla a když vypnu motor a vytáhnu klíčky, tak mi nezní zvukový signál jako jsem byl zvyklý u Roomsteru. Je pravda, že toto nepoužívám často (většinou mám knoflík v poloze AUTO), ale občas se to použije (např. nyní v pátek při hustém dešti a silném provozu jsem raději světla zpal, i když automat měl stále jen denní světla) anebo je nutno otočit knoflík při zapnutí mlhovek. Díky za odpovědi
  15. Zjišťoval jsem předběžně informace a z jednoho pneuservisu mi odpověděli, že pokud budu chtít používat sněhové řetězy, musím použít ráfek 6Jx16. Na skoda-auto.cz také píší u jejich dražších originálních řetězů (5L0091355A), že jdou pouze na ráfek 6Jx16 ET50. Ale u těch levnějších (CEP800001) to omezení na disk není. Sice ještě nevím, jaké sněhové řetězy budu kupovat, ale stejně mám dotaz. Jaké tedy k pneu 205/55 R16 raději pořídit disky 7Jx16 ET45 nebo 6Jx16 ET50, aby tam šly řetězy? Díky
×
×
  • Vytvořit nový...