Přejít na obsah

oski1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem oski1

  1. Ahoj, kde bych našel ve VAGu aktuální spotřebu za jízdy (číslo skupiny), mám benzínový motor. Nemám PP a někde jsem četl, že by se to mělo dát vyčíst přes diagnostický program na PC. Děkuji
  2. Tak jsme dal na tvou radu a problém je vyřešený. Díky Tak sem se radoval předčasně. Dnes se to opět projevilo. Minulý týden jsme vymazal všechny závady ve VAGu a po dnešním cukání se podíval na chyby. Našlo to dvě: 16726 - snimac polohy vack./klik.hridele (G40) : signal snimace prilis maly P0342 - 35-10 - - - Sporadická 17978 - ridici jednotka motoru zablokovana P1570 - 35-10 - - - Sporadická Nesetkal se s tím někdo?
  3. Špatným benzinem to nebude. Občas sice natankuji jinde, ale už jsem několik nádrží vyjel a dělá to stejně. Poslední dobou to dělá jen při studeném motoru. Rozjedu se na jedničku a když přeřadím na dvojku a šlápnu na plyn tak to začne cukat a je úplně jedno jestli dám plný plyn nebo ne. Zkusil jsme když to zase začalo cukat vyřadit a plynový pedál jsem dal na podlahu a otáčky okamžitě vyletěli na maximum. Dělá to jen druhý rychlostní stupeň.
  4. Dobrý den, řeším poslední dobou problém s fabií 1.4 mpi 50KW. Motor začal nepravidelně škubat za studena a i za tepla. Nedávno jsem zastavil na křižovatce a po rozjezdu a přeřazení z jedničky na dvojku to netáhlo a začalo cukat. Dal jsme trojku a postupně cukání přestávalo, jak jsem řadil vyšší rych. stupeň. Pak jsme připojil VAG a vyhodilo to chyby: 16725 - Snimač polohy vačkových hřídelů:(G40) Mesmyslný signál - sporadicky a 17978 - řídící jednotka motoru zablokovana - sporadicky. Mohl by to dělat ten snímač polohy vačkových hřídelů? Jinak otáčky při volnoběhu jsou ustálené za studena i za tepla. Při tom cukání se na přistrojovce nerozsvítí žádná chyba.
  5. Chtěl jsem si přizpůsobit klíče v imobolizeru. V Login to po mě žádalo pin, který jsem následně našel na štítku a seškrabal a zadal tak aby byl 5-ti místný. Zkoušel jsem to 3 krát a nešlo to. Kód je určitě správní, jsem první majitel. Nemůže být chyba v to, že se špatně ve VAGu načte řídící jednotká imobilizeru? Když zvolím imobilizer tak to chvilku hledá a pak to napíše v okénku vag číslo: "Bitte adress" a v okénku komponent "e 17 eingeben". Jen si říkám jestli to není špatně, protože u všech řídících jednotek se mi ukáže konkrétni název ŘJ.
×
×
  • Vytvořit nový...