Přejít na obsah

martius

Uživatel
  • Počet příspěvků

    296
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    3

Vše zveřejněné uživatelem martius

  1. Toto téma by mě taky v současnosti zajímalo. Ale zřejmě to bude všude stejné. Nejhorší je, že když člověk najde servis o kterým si myslí, že je ok a pak se přes známého dozví, že např. při výměně oleje vypustí cca 1/2 a tu doplní novým a vám naúčtuje celou předepsanou spotřebu. Vola jsem na info linku do škodovky a bylo mi sděleno, že takovou statistiku nemají. No kdyby měl někdo nějaký tip napište.
  2. ...maďarština není pro me chlapi, ale OK beru to mate pravdu a připojují opravu: Gyor a Szekesvehervar:-) :-) Snad jsem aspoň pobavil:-) :-)
  3. Taky pridam par poznatku:-) Trasa Ostrava - Balaton furt po dálnici krom asi cca 80 km úseku mezi Gyerem a Shekesfehervarem , konečná stanice Siofok. Auto narvane az po střechu vpředu dva dospělí vzadu ve vlastních sedačkách dva prcci:-) Celou cestu běžela klima a lednička v kufru, rychlost plus minus 130 km/h, spotřeba po dojezdu 6,9 l. Na dalnici se spotreba drzela okolo 7,2l. Motor je neskutečný tahoun. Při předjíždění na okreska bylo potřeba radit trojku a hnát ot. do max. výšin. Cesta měřila cca 510 km a vc. nutnych prestavek byla zvládnuta za necelých 7h.Dálnice v Maďarsku jsou kvalitní, značení perfektní. Z jizdy, zejména z auta jsem řidičský nadsen:-)
  4. Já mám dlouhodobou spotřebu 6,0l dle výpočtu z tankování. Na poslední nádrží mám lehce za půlkou a najeto 430km. Auto ma velice slušnou spotřebu. Hodně jsem ted jezdil pouze okresky a spotřeba se pohybovala okolo 5,5l. Za me dobry:-)
  5. Mám stejném motor jen v FII kombi a nikdy jsem ještě nedolel ano kapku. Kontrolu provádí nahodile, ale vždy je tam přesně - úbytek žádný.
  6. Vůbec bych se cesty do Chorvatska nebál.Mám dvě malé deti a když jedem někam na delší dobu tak auto je narvane,ze ani kugr zavřít nejde:-) :-) Loni jsme jeli z Ostravy na dovolenou k Praze a spotřeba byla myslím okolo 7,5 s Klímou.Do Chorvatska se chystame příští rok a už se moc tesim.Ten motor se nezdá, ale je to dobrej tahoun:-) :-)
  7. Taky potvrzují - pokud se s tím jede okolo 120 km/h je spotreba okolo 6,5l - podle profilu trasy i nižší.Já mám modelový rok 2010 a o při 130 km/h jsou okolo 3600.
  8. No já jsem ted mel za posledních cca 1400km dle pp2 spotřebu 5,6l,ale je v tom velká převaha mimo městských, nedalnicnich jízd dle předpisů - město bych odhadoval tak na 20%, což docela jde. S motorem jsem velice spokojený, je to dobrej dric:-) :-)
  9. Mel jsem cestu do Německá a na dálnici, kde se dalo jsem to držel mezi 160-170km/h:-) Plny kufr az po strop.V autě dva dospělí a celou dobu spuštěna klima. Auto nemělo sebemenší problém tuto rychlost udržet.Hluk od aerodynamickeho odporu prehlusoval zvuk motoru, ale nebylo to tak hrozné, ze by člověk musel nějak zvyšovat hlas nebo to bylo nějaké nepříjemné.Stabilita v pohodě a to ještě foukal boční vítr.No ale spotřeba byla taky slušná.Bohužel jsem se zapomněl podívat na celkový průměr, ale vim ze oscilovala mezi 8,5-10,0l a ve stoupánich okolo 12,5l.Motor točil okolo 4500ot.Na to ze mam 1,4 to jelo moooc hezky:-) Jinak při 130km se pohybují okolo 7,0-7,5l podle okolonosti:-)
  10. Aha, tak to je v pohodě. Dolivam stejně množství. Dík za odpověď :-)
  11. Misubaro: já dolivam chladicí kapalinu každém rok - cca 4dcl. Servisak mi říkal, ze prej je to v pohode.Co myslis tvým malým množstvím? Jako, ze auto zahlasilo úbytek nebo když ses díval do motoru mel jsi viditelne malo.Jak často jsi doleval.
  12. Trasa Ostrava - Mladějov na Moravě - celkem cca 160 km, z toho cca 70% dálnice (průměrná rychlost dle pp 105 km/h), bez klimy, po dojezdu jsem zapoměl odečíst průměrnou rychlost. Spotreba po výjezdu z dálnice 6,1l po dojezdu na místo 5,6l. Na cestě zpět byla spotřeba po nájezd na dálnici 5,1 (dlouhé klesání z Mohelničáku) a po dojezdu do OV rovných 6,5l, ale byl docela silný protivítr (prům. rychlost 103 km/h).
  13. ... první tvá otázka: ... dělá mi to taky pouze u studeného motoru. Ptal jsem se na to a dostalo se mi této odpovědi. Má to spojitost se řídící jednotkou, která údajně ihned po nastartování provádí nějaké "nastavování", které má ještě další spojitost nějak s výfukovými plyny. Takže když se ihned po nastartování rozjedeš zdá se, jakoby motor nejel a dusil se. Na tohle mám odzkoušené dvě možnosti buď to nechat chvilku probublat na volnoběh. Já to dělám tak, že nastartuju a pak se připoutám a otevřu si okno a pak vyjíždím a v pohodě. Prostě ta chvilka je pouze, řeknu pár vteřin cca 10-15 sec. Druhá věc je přidat více plynu. ... druhý dotaz: ... když zapneš klimu, tak samozřejmě ti to vezme nějaký výkon z motoru. A ono ta 1,4 zase tak velký výkon nemá, takže když to šmudlíš v nízkých ot. a pak řadíš a ot. ti jdou do ještě nižších tak to právě poznáš tady tím projevem, který jsi popsal. Stačí když to více vytočíš, tak, aby ot. po přeřazení spadly do optimálních otáček a máš to bez problému. Prostě tenhle motor potřebuje trochu více točit, aby se nedlavil. Spotřeba pak taky o něco málo povyskočí, ale to je daň za komfort. Když jezdím bez klímy tak jsem si navykl, že zase tolik ten motor vytáčet nemusím, bohužel s klímou, kterou teď používám v tomhle vedru skoro pořád musím točit o něco více, záleží taky na profilu trasy. Spotřeba si mi zvedne o cca 0,5 l/100km. Záleží na terénu a délce trati. Takže myslím, že asi žádný problém mít s autem nebudeš, ale kdyby se ti to nějak nezdálo není problém to v servise nechat přes noc a ráno ať zkusí a posoudí.
  14. .... ja potvrzuju spotřebu 7 - 7,5 dle PP pri tacho 140 km/h - ta horní hranice je ověřena dlouhodobě na trase Ostrava - Praha s naloženým autem, klimou, zapnutou autoledničkou a dvěma dospělými + děcko v sedačce. Naopak nejnižší spotřebu jsem dosáhl Ostrava - Brno v autě sám a bez klímy 6,5l rychlost 120-130 tacho.
  15. Taky by nebylo špatné napsat průměrnou rychlost a procentuální podíl kopců na trase a klimatické podmínky a venkovní teplotu, ovšem to už bychom z toho dělali kandidatní práci:) Když jedu z Beskyd do Ostravy není problém odečíst z pp hodnoty pod 5 litrů. Když fičím trasu Ostrava - Praha po dálnici 140 km/h - pak couračky po Praze a zase zpět nebudu mít průměr na nádrž okolo 6l. Naopak mimoměstské pianko, sám v autě a jarní teploty, bezproblemu můžu mít průměrku na nádrž okolo 5,7 (to mám teď). Nevím jestli u tohoto motoru je výhodné jezdit s otáčkami okolo 1500 - mě to teda příjde docela málo. Možná ta spotřeba bude o nějaké deci lepší, ale motor se podle mě už trápí. Mě když ot. padají pod 2000 (snesitelné to je ještě okolo 1800 ot) tak řadím. Motor bude při slušném zacházení držák, ale zase za až tak moderní bych ho nepovažoval. Já mám potvrzený průměr (dle provozu a venkovní teploty) - město 6,0 - 8,5l, kombinace (50% město a 50% mimoměsto) okolo 5,7 - 6,5l, dálnice (rychlost okolo 140km/h) 7,0 - 7,5l, mimoměsto 4,8 - 5,7l. Nejnižší změřenou jsem měl právě těch 4,8l na trase Demanová - až po dálnici do Frýdku - Místku po okreskách. Nejvyšší bylo těch 8,5 na trase Okoř - letiště Kbely (v odpolední dopravní špičce a vedru jak sviňa). Jinak převažuje průměr na nádrž okolo 6,0 - někdy více, někdy měně.
  16. ... jo to odpovidá reálu. Mám odsledované, že do cca 110 tacho je ta spotreba docela slusna. To co je nad 110 a hlavne nad 120 tak pak uz to leze docela rychle nahoru, resp. palivomer dolu:)
  17. Svezl jsem se v něm, když jsem se rozhodoval, kterou motorizaci pořídím. Ovšem zase taková raketa oproti 1,4 to nebyla a spotřeba byla taky o hodně vyšší, takže jsem nakonec šel do 1,4. Je to takový kompromisní motor mezi dynamikou a spotřebou. Uvažoval jsem počkat na první řady TSI, ale nakonec mě situace donutila jednat okamžitě a teď jsem za to rád. Máme tady jedno na firmě a když jsem s ním jel se mě jednak nelibil projev motoru a pak spotřeba taky nebyla nějak drasticky nízka. Ovšem na dálnici to byl pěknej žrout. Jen na povinném by člověk asi něco ušetřil:/
  18. Já mám FII 1,4 16V (63kW), teď ho budu provozovat 4 rokem. Pak dva kolegové z práce ho maj taky a všichni jsme spokojení. Zatím musím zaklepat, ale dolivám pouze benzín a vodu do ostřikovačů. Starám se o pravidelný servis a krom oleje a filtrů to po mě nechce nic. Kolega, který tam má nalítáno 160 tis. měl teď první závadu - nenastartoval - příčina něco s přívodním kabelem k baterce. Jako služební mám FI 1,4 16V 59kW a tam mám natočeno zatím 140 tis. a jediná velká oprava byla ve 110 tis. výměna řemene a ve 120 tis. odešlo ložisko, ale to přičítám terénu ve kterém se auto pohybuje. Jezdím s ním cca 30% mimo zpevněné vozovky. Zpět k 63kW verzi. Jezdím převážně smíšený provoz a úměrně dodržuju předpisy. S výkonem vozu jsem spokojený. Samozřejmě žádný rváč asfaltu to není, ale pro bezpečné předjetí to naprosto stačí. Při běžné jízdě není potřeba motor vytáčet nad 3000 ot., každopádně pro předjetí je nutnost mít ot. nad 3500, aby se auto probralo k životu. Spotřeba vychází z toho co se od motoru žádá. Pokud potřebuju jet svižně, tak musím dát koňům nažrat. Pokud převažují delší trasy ukazuje mi pp dlouhodobou prům. spotřebu okolo 5,8l. Ve městě se pohybuju do cca 7l, pokud nejsou zácpy, jde to i níže. Mimo město a mimo dálnice mě spotřeba padá pod 6l, v průměru se pohybuju okolo 5,5l.. Zajímavé spotřeby jsem dosáhl při jízdě z Demanove na Slovensku až k dálnici začínající v Českém Těšíme, bylo to rovných 4,8. Dalnice, tak tam se mi spotřeba pohybuje okolo 7,5, ale to je auto většinou plné - 2 děcka v sedačkách a půlka domácnosti v kufru. Tato spotřeba odpovída tachometrovým 130 až 140 km/h. Maximálku jsem zkoušel a dostál jsem z ní 180 tacho a šlo by to ještě dál. Takže závěrem můžu říct, že kdybych se znovu rozhodoval koupil bych si tento motor znova. Naprosto mi vyhovuje, jak spotřebou, tak dynamikou. Navíc je léty prověřený a to, že musím okolo 100 tis. měnit rozvodovou sadu mě zase tak moc netrápí. Myslím si, že Polo bude mít možná o něco nižší spotřebu a bude dynamičtější, protože je nižší než fabka.
  19. Taky mám podobnou spotřebu. Jezdím často do Polska a např. trasa Ostrava Wodzislaw Slaski dělám běžně za cca 5l a když mě na zpáteční cestě tlačí kamiony do zad, tak se dostávám i pod 5 litrů. Jezdím na "polský benzín", resp. Shell fuel save a cena za litr byla teď v Ratiboři 32kc/l. Jináč průměr mimo město spadne téměř vždy pod 6 litrů. Při popojížďkách po Ostravě se pohybuju do 7l v závislosti na hustotě dopravy. Největší spotřebu ve městě jsem měl v Praze v odpolední špičce. Přesunoval jsem se z hradu Okoř do leteckého muzea v Kbelech - rovných 8,2l, ale celou dobu jela klima. S autem jsem velice spokojený. Spotřeba na dálnici se mi ustálí při jízdě dle předpisů na hranici 7,5 litrů, ale to jezdím většinou docela plný.Jedenkrát jsem jel pouze sám do Brna a to jsem dosáhl průměrů 6,5l. Naopak minulou zimu jsem jel brzo ráno do Olomouce a bylo -24st. Dojel jsem tam se spotřebou okolo 8,5l, to bylo drsné)))
  20. Já jsem asi vyjímka. S Beatem jsem spokojený. Navíc auto mi stojí venku a potenciální zloděj radia který mrkne dovnitř aspoň vidí, že to za to nestojí Ovšem s tím signálem to mohu potvrdit. Proto mám v autě fm transmitter a zatím jsem s touhletou kombinací spokojený. Stejně mi někdy připadá, že v rádiu poslouchám samé reklamy nebo přiblblé vstupy některých moderátorů.
  21. Já zatím testuju FM transmitter z OKAY. Četl jsem na ně všeobecně spoustu kritiky. Nakonec jsem našel takový, který má ve výbavě klasický jack a pokud by se stalo, že by se signál z transmittru přebíjel s jiným signálem na zvolené frekvenci, stači propojit jack a jede to v pohodě. Zatím jsem s tím velice spokojený. Hraje to kvalitně a signál nebyl doposud ničím rušen. Mám k tomu připojenou 16GB flash, kde jsou ve složkách nahrané mp3 soubory. Mezi složkami se dá docela jednoduše přepínat přiloženým dálkovým ovladačem. Na displeji se objevuje jméno složky, frekvence a další informace. Měl jsem zapůjčený transmiter od Sencoru a ten nebyl dobrý, právě u něj docházelo k rušení. Tenhle model zatím drží. Koupil jsem ho za 300 Kč v OKAY. Kdyby to fungovalu bez problému, budu velice spokojený, jako že zatím jsem.
  22. Já sice diesel nemám, ale brácha chce koupit jetej, tak proto jsem to tu pročítal. Jinak k tomu palivu, nevím jestli zrovna Agip je zárukou kvality, protože tady u nás v Ostravě dostal flastr za špatnou naftu.
  23. Paráda, tohle téma jsem hledal:))) Nemám sice digitální klimu, ale manuální a dělá mi to úplně stejně, resp. po 2,5 letech provozu jsem to zjistil dneska poprvé. Bylo 7,5 stupňů ráno, když jsem vyjížděl a když se motor prohřál ze středových ofuků proudil do kabiny teplý vzduch, bylo to docela příjemné, pač bylo docela zima:)Tak jsem si říkal, jestli to není nějaká chyba a hle, je to v pohodě:)Když jsem nad tím cestou přemýšlel, tak jsem si akorát říkal, že vlastně když mám kolečko regulace topení úplně vlevo, tak je u toho 16st. No a když venku bylo 7,5 st., tak jsem si říkal, že je asi správné, že do auta jde teplý vzduch. Před tím jsem samozřejmě netopil. Tož buďte zdrávi.
  24. ..... ale to není styl jízdy pro každého a pro nervy druhých účastníků sil. provozu - s tím nesouhlasím. Běžně se dostávám na delší trase na hodnotu okolo 5,5l a brzdou rozhodně nejsem. Vše záleží na profilu tratě. Vím, jak s tím motorem jezdit. Mám ho i ve služebáku, akorát verzi s 59kW v FI a dosahuju podobné spotřeby, když nikam nespěchám. Ale jinak spotřeba okolo 6l je naprosto běžná, pokud člověk má směsný provoz. Když jezdím město a mimoměsto jsem na 6 litrech. Nižších hodnot dosahuju pouze u výletních jízd mimoměsto. Po Ostravě (záleží na provozu) jezdím od 6 - 7,5l:))))
  25. Taky přispěji:) Trasa Lednice - Ostrava (po dálníci) a to 1.5.2012. Po celou dobu bylo 31st. a dálnice měla místy až 48 st., větrno. Průměrná rychlost 105 km/h, trasa zvládnuta za cca 2h a průměrná spotřeba 6,8l. V autě dva dospělí, jeden prcek v dětské sedačce a vzadu plný kufr (asi 50 kg) + zapojená auto lednička. Po celou dobu klimatizace, nastaveno 22 st. a větrák na dvojce. Rychlost byla dle předpisů 130-140 - vše dle tacho:) Já jsem spokojený. Auto neztrácelo rychlost při dálničních stoupáních - poznámka pro ty kteří by o tom chtěli diskutovat. Když jsme jeli do Lednice, tak spotřeba byla 7,8l, ale trasa zvladnuta za mnohem kratší dobu (ještě, že jsem nepotkal policejní passaty). Dneska jsem viděl dva. Mám najeto cca 28 tis. a s autem spokojenost.
×
×
  • Vytvořit nový...