Přejít na obsah

Šobáň

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Šobáň

  1. Odšroubovat startér a skontrolovat zuby a pokud někdo bude točit motorem tak uvidíš na všechny. Pokud vadná spínačka není nic jednodušího jak na startér připojit žárovičku a dvojlinkou natáhnout k palubovce a uvidíš zda tam jde vždy proud.
  2. Asi bych všechnu vodu vypustil a pořádně propláchl a fakt nalil novou nemrzku. A v každém případě bych vyměnil termostat. Prostě buď je vadný termostat a nebo je i nějaký bordel v chlazení který tam zůstal po výměně chladiče. (Je možné že nevypustily všechno a v bloku zůstala voda - normálně tam zůstane něco i když odmontuješ chladič.)
  3. Mě taky párkrát motor cukal, až zhasl. Vyměnil jsem svíčky, palec a víčko rozdělovače a je to OK. Kontakty se taky trochu opalují - je to normální, důležité je aby to bylo suché, a kvalitní umělá hmota víčka i palce aby nepřeskakovaly jiskry někde po bakelitu. Pak to taky někdy cukalo ovšem bylo to netěsným výfukem u katalizátoru u lambda sondy asi dávala blbý signál, nový přední díl výfuku, nová lambda sonda - sice jsem starou vytáhl, ale zničil závit tak jsem ji vyhodil, nové těsnění a je zase pokoj.
  4. Liší se i výška, záleží na výrobci, prostě poměřit jak je to velké a podle toho koupit, já jsem tam narval 63Ah.
  5. Šobáň

    Zimní pneumatiky

    Já jsem koupil protektory vraník http://www.alukola-levnepneu.cz/eshop/protektory/zimni-osobni-pneu/vranik-hpl-4-165-70-r13.html?manufacturer_id=27&pop=0 Protože nové co měly se mi nelíbil vzorek - jezdím do hor (Zlaté Hory - Jeseník) jediná nevýhoda že pro vyvážení tam jsou závaží jak pro vzpěrače, ale na sněhu zatím jezdí dobře. Uvidíme jakou budou mět životnost. Jak je hodnotíte vy? Doufám že jsem neudělal úplnou blbost.
  6. Přesně to se stalo teď mě, pojistka OK proud OK tak jsem sundal kryt od motoru a protočil ho rukou a zase běží. Takže špatný kontakt uhlíků na motorku kde byl bordel od sněhu.
  7. Taky může být opotřebený věnec na setrvačníku - skontroluj, pak nezapadnou zuby startéru do věnce a pouze to cvaká.
  8. Pokud nemáš ABS tak bych odšrouboval trubky a profoukl a dal nové hadice. Neláme se ti hadice někde?
  9. Katalizátor skontroluješ lehce odšroubuješ a koukneš do něho přes světlo a musí být přes něj vidět tak jako přes sítko. (Aspoň přes můj je vidět v pohode kontroloval jsem ho - něco mi pořád rachotilo ve výfuku - byl to prostřední díl a těsnění u katalizátoru.) Teď mě ještě napadlo nebudeš mít vodu v nádrži jak jezdíš hlavně na plyn ?
  10. Taky skontroluj konektor co je u antény a můžeš tam změřit napětí zda tam je když zapneš radio. (aspoň já tam mám konektor pod obložením střechy)
  11. Víčko by v jedné poloze klíče se mělo pokud s ním budeš kroutit doleva vyšroubovat, doprava po zašroubování klape. Při druhé poloze klíčku se má víčko otáčet na všechny strany a nemá jít vyšroubovat. Asi bych to neřešil a koupil nové víčko - pokud je skutečně vadné. PS. Taky mě klíček chodí pouze o 90°C
  12. Pokud odpadáva X relé tak skotrolovat kabely ke startéru (přes vinutí startéru je na to relé připojená kostra). Pokud to není tím skontrolovat voltmetrem jak dobíjí alternátor zda není vadný regulátor napětí. Případně zda není někde skrat a zda nikde tím pádem není malé napětí.
  13. Mám jednobodové vstřikování a jednotka je bosch a když jsem se o to zajímal tak odpojením baterky moje jednotka ty udaje zapomíná takže není třeba připojovat PC. Ovšem záleží jakou tam máš ty možná už do tvé daly eeprom paměti na údaje a tak si je pamatuje. Jinak nech baterku odpojenou déle co to udělá. PS. Proč to chceš dělat ? Vyměnils sondu a ono to blbne ? Prostě nech na nějakou dobu odpojenou baterku, zapoj a jeď prostě ta jednotka si to pošteluje sama ne ? (chyba byla pouze v jednotce kdy po vyčištění klapky to potom blblo, ale to tu už řešily tam je vadný program a musí se to smazat přes kabel z PC)
  14. Šobáň

    Topení

    1.Zjistit zda funguje ventilátor topení (zapnem naplno a musí být slyšet) 2. Při zahřátém motoru skontrolovat zda jde teplo do topení (chytnout na hadici zda se zahřívá co nejblíž u topení) 3. Skontrolovat táhla, klapky od knoflíků zda není nějaký vypadnutý.
×
×
  • Vytvořit nový...