Přejít na obsah

rubikon

Uživatel
  • Počet příspěvků

    14
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem rubikon

  1. Sudetak: mam 11/2017, facelift. Jinak za prehrati SW jsem platil cca 700 vč. DPH, kdyby to někdo chtěl vědět :-)
  2. Zdravím Vás, tak jsem byl s tímto kolísáním volnoběhu a škubáním v zátahu v autorizáku. Prý měřili lambdu /protože jsem jim říkal, že mám na ni podezření/, celkově to zkontrolovali na diagnostice a prý byla k dispozici aktualizace SW. Takže to prý jen přehráli a auto mi dávali s tím, že to je opraveno. Moc jsem tomu nevěřil, nezdálo se mi, že by tohle mělo pomoct. Přece software je pořád stejný, tak proč by škubání, které jistě před pár desítkami tisíc km nebylo, mělo se softwarem souviset? No nicméně opravdu auto neškube a volnoběh je v pořádku. Již jsem na to najel od opravy cca 3000 km, takže jistě ok.
  3. Nepřišel jsem na nic, po několika desítkách tisíc km to postupně přestalo. Auto pořád jezdí bez problémů a už cca 50 tis. km to neklepe.
  4. Sudetak: není proč se urážet, uvítám jakékoliv info a rady. SS je deaktivovaný - někdo ho nechal deaktivovat natrvalo již přede mnou... Jinak celou dobu jsem měl spojkový pedál zmáčknutý, jinak by to vlastně ani nastartovat nešlo a asi i proto to vlastně nastartovalo samo znovu. guam: ano, přesně to popisuješ. Jen toho zápachu jsem si nevšiml, protože to udělalo jen jednou a do kabiny nic nedošlo... stafa: uvidíme, dám vědět co mi řeknou.
  5. Sudetak, guam: V záruce už není. Koupeno je to před týdnem ze Škoda Plus, najeto 82 tis. km - tak jsem si myslel, možná naivně, že to na diagnostiku dali, než to dali do prodeje. Jinak za ten týden (najeto cca 400km) to chcíplo jednou na volnoběh a hned samo zase nastartovalo. Dík za tipy, je z toho zřejmé, že do nějakého plánovaného dalšího servisu to počká... zkusím se jich při té příležitosti zeptat.
  6. guam: díky za odpověď, budu dále sledovat. Ale jsem rád, že vím že je to celkem OK. Jsem už více v klidu :-)
  7. Zdravím Vás, majitelé Octavie 1.4 G-TEC 81kW a prosím o informace. volnoběh několik vteřin po nastartování za tepla na moment výrazně poklesne - výjimečně i motor zhasne. Jinak motor při tahu jede normálně, necuká, vše OK. První nastartování se studeným motorem je taky OK. Je vidět na videu: https://youtu.be/LsS0K4XEVGA Nevíte prosím, čím to může být? A dělá Vám to taky? Děkuji za pomoc!
  8. Marecek: to je fajn, že jsi to vyřešil. U mne pořád neví nikdo co to je. Klepe to pořád stejně už cca 50 tisíc km. Nějak už jsem se s tím smířil :-)
  9. Dobrý den, hledal jsem odpovědi ohledně Cobra alarmu na Octavii 1, ale už toho moc k nalezení není. Moc tedy prosím o zasvěcení do problematiky. Problém: koupil jsem Octavii 1, r.v. 2000 a je instalovaný alarm. Prý je to Cobra, přívěšek je na netu nazýván typem "7777". Vzhledem k tomu, že mám jen jeden přívěšek a zámky v autě jsou zaslepeny, rád bych co nejlevněji vyřešil přívěšek náhradní, např. pro případ poruchy nebo ztráty originálního přívěsku. Dotazy, které bych rád věděl: - mohu objednat a univerzální přívěšek typ Cobra SE567 a bude mi fungovat? - mohu koupit nějaký již používaný přívěšek typu 7777 (tedy originál Cobra) např. z vrakoviště a naučit ho fungovat s mým autem? - mám k autu kartičku: "Delta Elettronica spa, Emergency key card", kde je nějaký PIN. To je k alarmu? - jak zjistím, jaký typ alarmu mám v autě nainstalovaný? - existuje někde on-line návod, jak naučit přívěšek fungovat s mým autem? Velice děkuji za odpověď.
  10. Dobrý den, prosím o radu, zde na fóru jsem řešení již hledal, ale nenašel jsem nic k tématu. Při mírném zátahu se z přední části podvozku ozývá rytmické klepání. Nejvíce slyšitelné asi na IV. stupeň při rychlosti cca 80 - 100 km/hod. Dělá to při přímé jízdě, nebo mírných zatáčkách. Když sešlápnu plyn více, slyšet už to nejde (možná je to ale tím, že hluk motoru klepání překřičí). Při přezutí na hliníková kola je hluk menší, plechové disky asi více rezonovaly. V servisu na to koukli, ale jen na zvedáku zběžně a vše prý ok. Děkuji za nápady a tipy. Zdraví rubikon
  11. Zdravím Vás, nikde jsem nenašel toto téma, ale velmi mě to trápí. Na mé O2 lze u sedadla řidiče nastavit kolečkem umístěným z boku opěradla tlak na bederní páteř. I když otočím na maximum (opěradlo je nejvíce vyboulené), pro mou páteř je to málo. Pomozte prosím. Jde sedadlo nějak jednoduše upravit? Děkuji za případné rady.
  12. diablo777: tak za tohle bys zasloužil medaili. Myslím tím to, že jsi pak ještě napsal, čím to bylo. U mne to dělalo podobné zvuky od předního kola. Už jsem si chystal pár tisíc na opravu ložiska. Pak jsem tedy vyzkoušel sundat poklice a je to OK :-) Ještě jednou dííííky :-)
  13. Tak pod tohle se můžu podepsat. Alessimu velký dík. Jde to krásně a po druhém vystříkání WDčkem už nic nevrže. Stačí dát okna do horní pozice a zevnitř prostrčit mezi okno a těsnění hadičku od WD spraye. Zasunul jsem ji co nejhlouběji a stříknul cca 1 vteřinu. Toto jsem opakoval asi podél celé spodní strany vrzajícího okna - asi co 5-10 centimetrů. Napoprvé se po této procedůře skřípání po nějaké chvíli dost zlepšilo, napodruhé zmizelo úplně.
  14. Vaša mi montoval zadní parkovák a měnil páčku tempomatu na O2. Doporučuji. Ví, kde šáhnout, je to profík. Rychle, levně, kvalitně ;-)

×
×
  • Vytvořit nový...