Přejít na obsah

alesak1188

Uživatel
  • Počet příspěvků

    20
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem alesak1188

  1. Zdravím všechny, setkal jste se už někdo s tím, že jste ŘJ motoru normálně načetl a potom at chcu zavady, bo merene hodnoty vykopne mi to že tam žádná jednotka není, zkušeno třikrát po sobě a nic, jedná se o 1,2Htp r.v.07 takže jedna z posledních.
  2. Ahoj všem, ale nejdříve to: Mato19, koukám že nikdo neodpověděl ale pokud je v ŘJ závada tak se ti nepodaří cokoliv nastavovat a kodovat, ne? Mě by spíše zajímala ta tvoje chyba v centrální elktronice 02395 parkovací světlo pravé, jak si tu závadu odstranil?
  3. Prostě mi to nedalo a musel jsem zareagovat i když je to hodně starej příspěvek. NOTOBI: by mě vážně zajímalo jak si nad zauvažoval na tím že 1989 je obsah motoru 1,9? spíš se dotyčný překlepl a chtěl napsat 1999/2000 modelovej rok, nemyslíš? :-D
  4. A co třeba ukostřovací pásek motor kastle, už jsem taky jeden dělal, je to jediný vodič co zásobuje celé auto a je vystaven všem podmínkám a dosti oxiduje!! Dejte klidně ještě jeden, nic tím nezkazíte. čaute
  5. Ahoj, obracím se pro radu odborníka, dostal se mi na dílnu superB 2005 1,9Tdi 74Kw výbava Clasis. NF blinkry, stěrače, ventilátor klimy, výhřev zad.okna. A ještě taxametru, ten jak jsem zjistil je napojen na 30 a 31 a budící po zapnutí klíčku, ale ne 15 ale 75 x kontakt. Po proměření jsem zjistil že na śvorce relé boxu 75X není 12V ale jen 10,9 mV. Po vyjmutí relé Xkontaktu druhé z leva a proměření jsem zjistil, že na svorce 85, kde má být podle schematu pevná 31 kostra není, ale je tam naměřeno nějaký mV. K relátku kontaktu 85 jsem přiletoval drátek s pojistkou a relé zasunul na místo. Zapl klíček a pomocí drátku jsem ho ukostřil, vylítla pojistka, samo sebou. Po druhém pokusu po výměně prasklé pojistky, jsem relé znovu ukostřil, opět zkrat, ale záhadně vše naskočilo a funguje jak má, stěrače se rozjeli atd. Odjel a za hodinu se problém opakoval, ale po chvilce nastartovaném autě zase všechno funguvalo jak má, tede ráno ho mám opět na dílně a hledám. Pomalu přemýšlím že budu postupně ukostřovat všechy kostry relátek s tím společným samostatnou kostrou.
  6. Zdravím všechny duchapřítomné škodováky, dostala se mi na dílnu Octávka I 1,9 Tdi 66Kw r.v.2001 se svítící kontrolkou ESP trojuhelník a dokola kolečko seic šipkou. Na VCDS mi to řeklo vadný senzor tlaku brzdové kapaliny, po výměně čídla jsem vymazal chyby, přes login 41680 základní nastavení a přišel na řadu jízdní test ESP, po proceduře nastartování a prudkého sešlápnutí brzdy, správně začala blikat kontrolka ESP. Tím došlo k nastavení nějakých hodnot do základu. A přišel na řadu samotný jízdní test, klidnou jízdou 15-30km/h s projetím zatáčky s otočením volantu nejméně o 90stupnů po dobu max. 50 sekund. A mělo by být hotovo, jenže není. Vše by mělo zhasnout, jenže mě zůstává svítit ABS kontrolka, což podle literatury je ńedokončený test. Jenže at jezdím jak jezdím nezhasne a nezhasne. V paměti závad ABS je nedokončený jízní test ESP a nejde to zaboha vymazat ani nic. Nevíte někdo jak se teho zbavit?
  7. Díky moc za informaci, naštěstí to není moje, já bych si tříválec nikdy nepořídil, ale je to služebka, tak firma na to snad má :-)
  8. Zdravím, po rozsvícení kontrolky chyby motoru, jsem načetl sporadickou závadu snímač polohy škrtící klapky, ale jsem z teho trochu zmatenej, odkdy mají diesly škrtící klapku? Díky za info.
  9. To tu kurna nikdo neví, nebo nemá aspon sebemenší představu co by to mohlo být?
  10. Čau, mám menší problém s octavkou 1,9tdi 74kw 4x4, 2004, najeto 65000km kilometry odpovídají, měl to starší pán. Ale když vytočím jakýkoliv kvalt tak do 2500 otaček, tak při se¨šlápnutí spojky se z motoru ozve jakoby zarachtání, které se zpomaluje až ustane s volnoběžnýma otáčkama. Udělá to i když auto stojí sešlápne se spojka a přidá se plyn do tech 2500 a jak padají tak to ustane. Nevíte někdo co by to mohlo být? S tímto jsem se setkal u Zafiry 1,9 dci 74Kw najeto 240tis ale tam to rachtalo i navoilnoběh při sešlápnutí spojky a byl to dvouhmotý setrvák. Počítám že to bude taky, ale zatím to asi nebude tak vyběhaný, ale proč to vůbec dělá? Kdybyste s tím měl někdo zkušenost, byl bych moc vděčný.
  11. Ahojte, souhlasím s těmi vnitřními kinetáky, ale ještě bych přidal to, že pokud to dělá v tahu, tak to ještě může být dvouhmotý setrvačník, což bych ti opravdu nepřál.
  12. Odkdy se hydroštely nastavují?
  13. A co tam leješ za olej? Kámošovi taky cvakaly a lil tam 15w/40, tak jsem mu tam nalil 5w/40 a ztichly, ovšem nesmíš mít zakarbonovanej motor, pak ti to ta plná rozpustí. Sory měl jsem blbě nastavený směrnice a nevšiml si že tam máš odpověd, že tam leješ plnou.
  14. Tak jestli v tom kabelovém svazku budou něco letovat (pájet cínem), tak to nebude mít dlouhého trvání a budou to dělat znovu, v elektroinstalaci na autě nemá letovanej spoj vůbec co dělat, všechny kable at už kostrící nebo 30 spojené do větve, jsou přes měděné spertlované trtubičky či pásky. Letovaný vlasový měděný drát, když proletuješ tak se ti cín proleje dál, než jen na oholené místo a pak kde končí cín, tak v tom místě ho dvakrát ohneš a upadne ti. Nejlepší způsob jak navazovat kabely je že si oholíš 2cm, převlíkneš smrštovací bužírku, rozdělíš fousy na dva pramínky dáš k sobě a zamotáš jed s protějším, potom je omotneš na druhou stranu a domotáš, převlíkneš bužírku, nahřeješ a hotovo. Takovýhle spoj vydrží co do tahu tak namáhání stejně co kabel.
  15. Čtu dobře 3 500,- za výměnu serva? A do prdele vždyt je to práce na půl hodiny!!!! Plus teda novej servo olej a VAG ale i tak max 1 000,- . Můžeš nám sem napsat prosím tě kde Ti to opravovali?
  16. Jaký zásobník - jako vzduchojem jo? :-D Než napíšete nějakou kravinu, tak radši čtěte.
  17. Ahojte všichni, mám problem s Fabii 1,4 Mpi r.v. 2002 je v základu ani ABS nemá. Ale nemůžu se spojit diagnostikou. Před výměnou alternátoru to chodilo uplně normálně a potom jako když tam není jednotka. Po testu kabelu mi to najde Hex rozhraní, kabel připraven, KK Line \K1 mám zkrat naˇ+12 a K2 OK. nevím co stím, snad jen novou centrální jednotku že? Díky za pomoc.
×
×
  • Vytvořit nový...