Přejít na obsah

ZbysekS

Uživatel
  • Počet příspěvků

    16
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem ZbysekS

  1. ZbysekS

    Hlasování

    Dnes je poslední den hlasování, tedy pokud můžete někdo ještě hlasovat, budu rád. Díky všem kteří již hlasovali! Mimochodem když už jsem tu zmínil Avii, tak přihodím ještě odkazy na další dva mé pdoobné projekty: http://www.modding.cz/?p=373 a video http://www.modding.cz/?p=11 a video
  2. ZbysekS

    Hlasování

    Tak jako jiní, i já zde požádám o hlasy do jedné ze soutěží, kterou pořádá server Aukro spolu se svými zahraničními weby. Jde o soutěž casemoddingu, tedy úprav počítačů. Protože je soutěž oficiálně pod patronátem Polského webu, tak mají poláci dost náskok v hlasováních oproti nám většinou. Takže aby jste věděli že se taková soutěž vůbec koná a že je možné zahlasovat. Nebudu napovídat, ale můj case je sestava 67 Více o něm se dozvíte zde: http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?f=6...b5895fb6dff1317 Odkaz na hlasování bohužel musím nahodit trochu krkolomě, protože by jinak mohly být problémy s tím, že někoho navádím k hlasování, jelikož by server vykazoval návštěvnost odtud. Tedy adresa pro hlasování je allekomp.allegro.pl/edycja/3/Zestaw-67 Pokud se vám můj case líbí, budu rád za hlasy. Stačí zadat přihlašovací jméno a heslo z Aukra a odeslat hlas.
  3. Odšrouboval jsem veškeré šroubky dle tohoto návodu http://www.octaviaclub.cz/test/index.php?o...2&Itemid=30 , ale jak to tak u těchto návodů bývá, ona závěrečná fráze " a plasty sundejte" je právě ta nejhorší a vůbec nevím jak mám ten spodní plast dostat dolů. Vypadá to jako by stále držel na plastových výčnělcích od šroubů, které jsou směrem od volantu. Vypadá to jako by tyto výčnělky (plastové trubičky) byly zasunuty do otvorů v nějakém plastu co je u spínačů a věcí pod volantem a nemůžu to dostat dolů. Je na to nějaký fígl, nebo to jde sundat jen se sundáním volantu?
  4. Tak dnes jsme byly obě oktulky trochu provětrat společně za účelem nafocení a hlavně porovnání spotřeb. Na shodné kopcovité trase kdy se jelo spíše do mírnějších kopců jsem dojel s rotačkou za 5,3 a otec s PDčkem za 7,8 . Na cestě zpět, kde se dost cesty jede spíše z mírného kopce a skoro není potřeba používat plyn už to bylo trochu lepší a já jel za 3,9 , otec za 4,9. Tedy ta zpáteční cesta už byla trochu rozumnější a s rozdílem litru určitě u toho auta počítám. Já mám spotřebu ověřenou i přes dolévání do nádrže, otcovu ještě nemáme přesně změřenou, protože auto prd najezdilo zatím. Doufám tedy že mu jen trochu lže palubák a bude spotřeba nižší.
  5. Jsem to ještě ani nenafotil vlastně. Jediný fotky zatím budou ze salónu, když si mě tam fotili při přebírání u auta (a já si dělal prču, že když to přes večer co to bude u mě ukradnou, tak bude mít otec aspoň pěknou vzpomínku ) Zítra to snad pojedeme provětrat trochu více, tak to nějak bliknu. Zatím jsem docela nešťastný ze spotřeby, ale snad je to jen těma cmrndačkama. Každopádně proti mé rotačce je to zatím pěknej úlet v číslech spotřeby.
  6. Zapomněl jsem sem napsat, že už máme doma přes týden Tourku konečně. Původní dodací lhůta měla být až týden před Vánocemi, ale asi nemají ve škodovce co dělat Zatím vše v pohodě, ale tak je to nový, tak snad to taky vydrží . Každopádně mě překvapilo, že se na některých místech fest šetří a tak třeba víčko nádrže není elektricky otevíratelné, ale na odklopení a klasický uzávěr se zámkem (myslel jsem že tohle skončilo někde u felicií, ale asi teda ne), přední světla se sice tváří jako že jsou připravena na mlhovky nebo denní svícení, ale ze zadní strany jsou normálně komplet v kuse v tomto prostoru boční čočky zalité plastem a nejde se tam tedy ani dostat a jen tak to dodělat. Jinak jsem snad na nic nenarazil. Teď pořád jen otec věčně mrčí, že si sice koupil nový auto, ale že má poloviční výbavu co já ve své oktě a ještě mu to proti ní prd jede Ale já ho zase uklidňuju, že on má aspoň čtyři roky záruku a nebude se o to muset moc starat. Tak doufám že to bude fakt ok a bude s tím vozítkem jen spokojen. Jinak je to tedy trochu dovybavená 1,9tdi pd 74kw za 360kkč.
  7. Hledal jsem téma o bočních kapsách, ale našel pouze toto. Mám na pravé straně v kufru v boční kapse odkládací síťku a chtěl bych tu stejnou sehnat i do druhé kapsy, protože tam je ten prostor nevyužitý, když tam nelze nic takto do té kapsy uschovat. Dají se ty síťky pro montáž do bočních kapes nějak normálně koupit, nebo to musím shánět z vrakáče? Ještě dodám, že mám na mysli tu síťku (mřížku), která je na tomto obrázku vidět vpravo. Mám ji tam na své jedničkové octávce taky takhle na pravé straně a chtěl bych ji ještě na levou.
  8. Ty částečně vyrezlé plošky od destiček jsou zřetelné i na pohled když to člověk trochu zkoumá (normálně na autě si toho ani nevšimnu). Ale ať už pootáčením přibržděného kola, nebo hmatem jde jasně cítat, že právě na těchto ploškách je samozřejmě materiál "hrubší" a tedy brzdí to v této části maličko více, což právě může být ten problém vibrací.
  9. ZbysekS

    převodový olej

    Tak jsem byl ve škodovce pro olej do převodovky a v jedné prodejně mi nabídli náhradu v podobě shellu v rozlévané formě za 350Kč/litr. Ten jsem nevzal, protože jsem neměl do čeho to odlít a oni také ne. Tak jsem se stavil v druhé prodejně a tam nevěřícně koukali na mé specifikace, které jsem si vypsal z manuálu (GL4+, VW501.50, G50 SAE75W90 syntetický pro mou oktuli 1,9TDI ALH r.v. 2003). Pak se dle VINu auta mrkli do PC a donesli mi olej s označením G060726A2 za 220Kč. Je to nějaké originál litrové balení pro VW koncern, jenže na něm není ani slovo o nějakých specifikacích. Je to tedy vůbec správný olej, nebo je to úplná blbost? Překvapila mě hlavně ta nízká cena. Kdyby to na sobě mělo napsaný ty specifikace, byl bych klidný, ale takhle vůbec netuším co v té lahvi vlastně je. Je to přesně tento olej http://www.cc-autodily.cz/olej-synt-prevodovy.html
  10. Mě brzdy také vibrují (spíše jen maličko) a tak jsem přeměřoval házivost a dělalo to na dvou kolech max. 0,03mm, na jednom 0,04 a na posledním 0,02. Tedy hodnoty naprosto v pořádku v toleranci nově montovaných kotoučů, natož pak starých. Dávám to za vinu spíše "ploškám" na kotoučích, které jsou přesně obtiskem brzdových destiček a i na ohmat jsou jasně hrubší než zbytek kotouče (znatelné je to hlavně na zadníchg kotoučích od ruční brzdy). Je jasné, že při přejezdu destiček přes plochu hrubší, tedy s lepším brzdným účinkem se to musí chovat jinak a bude to tedy pulzovat. Takže mi asi nezbývá nic jiného, než ty kotouče někde řádne obrzdit
  11. U nás se také stále čeká na Tourku a člověk je čím dál více nedočkavý. Jinak k diskui ohledně "mezimodelu" - ano, Roomster je v této kategorii a právě proto, že s Roomsterem už se nadále nepočítá, bude ho pak nahrazovat právě ten nový výtvor. Je tedy docela reálné, že i u Roomstera se dočkáme nějaké zvýhodněné akce v závěru jeho prodeje. Na to si ale ještě chviličku počkáme.
  12. ZbysekS

    převodový olej

    Zeptám se stejně jako již jeden zde předemnou, kterému nebylo odpovězeno. Kudy se dostat ke kontrolnímu napouštěcímu šroubu na octávce 1,9tdi? Počítám že bude někde z horní strany převodovky a asi tedy někde pod baterkou, nebo vzduchovým filtrem. Musí se toho nějak moc sundávat skrz nalití oleje? Chtěl bych zkontrolovat jeho hladinu a případně klidně i vyměnit. EDIT: našel jsem konečně téma, kde to je celkem rozumně popsáno: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...%99evodov%C3%BD
  13. Aha, tak to je ok. Jinak ještě tedy dotaz: vadí něčemu ECON režim, nebo je to třeba dokonce lepší mít takhle vyplý kompresor? Nebo je nejlepší opravdu mít stále pokud možno zapnut režim AUTO a neřešit nic jinýho?
  14. Chlapi je normální, že se po nastartování při zapnutém climatronicu vždy rozběhnou oba ventilátory co jsou za chladičem vody a klimy? Když klimu stáhnu v otáčkách větráků až na off stav, nebo když dám ECON režim, tak se točit přestanou. Nevím jestli je to normální nebo ne. Auto žádnou chybu nehlásí, ale je mi to trochu divné, protože pak bych bez režimu ECON snad to auto ani v zimě nezahřál.
  15. Tak já se přidám taky k těm, kteří šli do Tour Triumf. Rozhdoování bylo zcela jasné: auto do 350kkč kombi, diesel, klima. Sice se naházela ještě kupa výbavy navíc, ale ani nemusela. Ovšem do daného limitu se s přehledem vešla. O2 za tyto peníze nehrozí ani omylem bohužel. Co je pro mě ale důležitější jsou servisní ceny, ceny dílů a především spolehlivost jednotlivých modelů. O té se u O2 nedá vůbec mluvit, ale ona se taky tak za 5 let třeba už vychytá. Každopdáně naprosto cokoli na Touru je mnohem levnější a dokáže si to každý udělat i doma. Tedy není co řešit. Lety prověřené auto, které je perfektní. Snad jediné mínus pro někoho může být to, že přiveze domů auto, které designově vypadá starší a tedy sousedi nepuknou závistí, protože nedovezl nejnovější model. Na to já tedy opravdu nehraji. Jinak ještě nutno dodat, že kdybych vybíral auto s tím, že skončí záruka a jde z domu, pak bych šel jistě do O2 (bohužel v horší výbavě a motorizaci, aby na něj vůběc byly peníze v hotovosti). Šel bych do ní právě proto, že do záruky by sice i taky vycházela dráž na servisu, ale aspoň všechny závady, které se tam neusetále objevují by se řešili na reklamaci. Jelikož je to ale auto, které zůstane už doslova na doživotí pro otce, tak bylo třeba něco s levným servisem a co mu případně vždy opravím komplet doma.
×
×
  • Vytvořit nový...