Přejít na obsah

Delf

Uživatel
  • Počet příspěvků

    118
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Delf

  1. Delf

    Komplet brzdy

    Ahoj, nech si udělat geometrii (pokud ji po výměně ložiska neudělali automaticky), kotouče si nech stočit na autě. Mně se kotouče vždy zkroutily po 5tkm. V jednom servisu mi je stočili přímo na autě a už je tam mám přes 15tkm a pořád je klid, nic nehází, nic se nevlní
  2. Delf

    Komplet brzdy

    Těžko říct čím to je.... nicméně se kroutí i 288mm kotouče. Má je kolega na 1.8T a hází mu také. Něco určitě konstruktéři podcenili.
  3. Ahoj, dnes jsem psal své poznatky na: http://forum.skodahome.cz/index.php?showto...9812&st=750 tak možná, že je to ono?
  4. Delf

    Komplet brzdy

    Ahoj všichni co bojujete se zkroucenýma kotoučema. Už se tady probíralo kdeco, vyzkoušelo se na autě vyměnit spoustu dílů, nový kotouče různých značek a pořád to hází Taky už jsem poněkolikáté vyměnil kotouče a teď, když to začalo znovu házet, tak jsem to šupnul do menšího servisu na repasi podvozku (gumy, čepy,tlumiče...). Když jsem pánům povídal, že se kotouče vždy zvlní a že je chci prohodit za nové, tak se potutelně usmáli a řekli, že to stejně nepomůže a že se znovu zkroutí. Tak jsem vyzvídal a řekli, že ztočí kotouče na autě a bude pokoj. Co z toho plyne? dle mého je to křivý náboj kola. Kotouč je přichycen k náboji a přitlačován diskem kola. Pokud bude náboj křivý, tak se tato křivost (házivost) projeví i na kotouči a ten je v průběhu jízdy obrušován od brzdových destiček v místech maximálních výchylek. - když je auto nové, tak žádná křivost není, ale v průběhu používání se vezme támhle díra, támhle nějakej hrbol a je nasnadě, že se náboj pomalu zkřivý. Po nasazení nových kotoučů se tato křivost časem musí projevit a pak nám všem hází kotouče. Co vy technicí na to?
  5. Jen tak pro zajímavost: O víkendu jsem jako vždy zastavil na svém oblíbeném místě, které je drobátko dokopce a poprvé jsem měl nafty tak že každou chvilku by měla zahlásit rezerva. Druhej den ráno jsem přišel k autu a né a né ho nastartovat až nakonec po několika minutách motor naskočil. Natankoval jsem a uz je to ok. Z toho usuzuju, že díky nízké hladině nafty v nádrži a mírného kopce došlo ke "spadnutí" nafty z pal. soustavy.
  6. Delf

    Komplet brzdy

    Pokud si dobře vzpomínám, tak v tomto fóru byl jeden příspěvek o vůlích, kde se popisovalo, že pokud jsou v náboji vůle, tak dochází k obrušování kotoučů, kde se po časem vytvoří "plošky" a pak při brždění dochází k rázům. Když jsem nechával srovnávat kotouče, tak po změření úchylkoměrem zjistili, že jeden kotouč byl v pořádku a druhej byl jen opravdu drobet hozenej. Docela jsem se divil, že i při velmi malé výchylce auto při brždění tak "kope".
  7. Delf

    Komplet brzdy

    Na puvodnich kotoucich jsem najezdil 120tis. Pak vymena ATE 25tis. a jsou zkrouceny. Uvidis, az je budes muset vymenit kvuli male tloustce, kdy se Ti zkrouti. Na druhy OI ATE se pravidelne krouti po 8tis. km.. byly tam i Feroda a ty se zkroutily driv. Z toho vypliva, ze Ti kotouce budou slouzit az do prvni vymeny a pak se budou kroutit a kroutit....
  8. U mě jízda do Rakouska, lehčí noha. Na trase 300km - průměrná spotřeba 6.5L tam i zpět. Domnívám se, že hodnoty v TP uvádí za optimálních podmínek (teplota, povrch vozovky, pneumatiky, kvalita paliva,.....). Po zkušenostech spotřebě z počítače moc nevěřím. Přesnější je spočtení spotřeby z tankování a i to nemusí být zcela korektní neb. tachometry podměřují, nadměřují a tím se podle mého liší i počet ujetých km. Přesnější bude spustit si nějakej Tracker na GPSce, kde jde lehce zjistit ujetou vzdálenost, průměrnou rychlost,atp... a to použít pro vypočíet správné hodnoty spotřeby.
  9. Pokud projdeš toto fórum, tak najdeš zapojení konektoru
  10. hmno, napadá mě jedna triviální věc a to ta, zda nemáš hlasitost navigace vypnutou v nastavení zvuků.?
  11. Baterii bys stejně vyměnil tak i tak, takže to počítat nemůžeš.
  12. Vyměn startér. Měl jsem to na obou OIčkách. Zvýšil jsem startovací dávku a moc to nepomohlo. Tak jsem tam dal novej starter od valea a startujou jako novy:)) Určitě 95 procent lidí to řeší steně. Jinak startovací dávka:
  13. Tak jsem o víkendu jel do Rakouska na Kaprun a musím říct, zlatej TomTom. Měl jsem puštěné obě navigace a mapy Nexuse jsou opravdu nedokonalý, neúplný. Na průjezdní mapě úplně chybí některé oblasti, kudy vedou hlavní průtahy. Nepodařilo se mi přemluvit Nexuse, aby přepočítal trasu a netahal mě pořád na dálnici. Jsem z něj docela zklamanej. Pokud bych měl jet jen podle Nexuse, tak vedle na sedadle leží papírová mapa.
  14. Ohledně ztrráty dynamiky. Kolega měl Passata V6 cca 110KW, v léťe jezdil 17" a na zimu obouval 16". Dle něj byl docela rozdíl v dynamice a prej by už 17 nedával ani zanic... Bohužel jsem s jeho autem jel jen v zimě, takže vlastní porovnání nemám:(
  15. Ahoj, jaké máte zkušenosti s přechodem z 16" na 17"? Stojím před rozhodnutím, zda opravdu pořídit 17" kolesa. Jsem od toho odrazován z důvodu ztráty dynamiky, zvýšení spotřeby,... ale z druhé strany vzhled je vzhled:) Co vy na to 16" nebo 17"?
  16. to jirkaK: Copak se dohodnout na následujícím: Pokud jsou si chlapi z TDIfun jisti, ze prenastavenim RJ se starty zlepší, tak se můžete domluvit na tom, že když přenastavení ŘJ nevyřeší špatný starty, tak Ti uhradí dopravu? Je to jen návrh!!! Jinak k OI u obou jsem zvýšil startovací dávku - což nepomohlo. Vyměnil jsem startery a startujou na "drc"...
  17. No pokud máš origo HF sadu z výroby, což asi máš, tak by Ti stačilo vyměnit řídící jednotku HF , která již umí Bluetooth a máš to bez zbytečnýho zapojování dodatečné HF sady.
  18. Zkušenej řidič (řidič s citem) jezdí úsporněji než tempomat Ale pohodlí je pohodlí...
  19. Ahoj, mám v OII orig HF sadu bez bluetooth s drzakem pro simense + Nexuse + mult. volant + maxidot. - dá se dokoupit drzak (redukce) pro nokii? - jakým způsobem lze dodat HF s bluetooth, aby vše fungovalo jak má? Díky za reakce.
  20. Ahoj, vim ze tato otazka ktere prijde je jako kdybych pichnu prstem do klubka zmiji, ale i presto se zeptam. Ma alespon nekdo dobre zkusenosti s OII 2.0 TDickem? Mam totiz nabidku koupit jedno vyborne vybaveny za rozumnou cenu, ale po precteni tohoto fora jsem dost na rozpacich. Mame ve firme dve r.v.2007 a maji nalitano kolem 100tis. a zatim bez poruchy. Predtim jsme meli r.v.2005, ktera nalitala tak cca. 280 tis. a menilo se 2x turbo (tomu se az tak nedivim, protoze kdo do toho auta sedl, tak to rval po dalnici a na benzine to nenechal vychladnout, tak se pravdepodobne kouslo.). Takze doted jsem mel celkem dobre zkusenosti..
  21. Já jsem šel cestou výměny trysek na sprinty 764. Dynamika i výkon celkem vzrostly. Dle informací co mám, tak by tato úprava měla udělat také kolem 84kw.
  22. Delf

    Spotřeba TDI

    Natankuju do plna nadrz, opisu stav km (stav km pocatecni), ujedu vetsi pocet km, dotankuji znovu do plna a opisu stav km (stav km konecny) a pocet natankovanych litru (natankovane litry). spotreba na 100km= natankovane litry * 100/(stav km konecny - stav km pocatecni). Opravdu by me zajimala Tva realna spotreba. Mam sprinty 764 a ralna spotreba se mi zvysila... kdyz to vic jede, tak je skoda to skrtit ne?)
  23. Delf

    Spotřeba TDI

    Ono rozdíl od toho co ukazuje počítač a reálnou spotřebou může být a je rozdílný. Mám v autě trysky sprint 764 a při cestě na a z dovolený jsem na počítači měl spotřebu 4,5l a když jsem spotřebu spočítal z tankování, tak mi vyšla na 5,6l. Rozdíl jsem měl (ikdyž né takový) i před montáží trysek. Opravedu bych bral směrodatnější spotřebu spočtenou z tankování, než to co ukáže počítač.
  24. Ja jsem kupoval Valeo na www.skoda-dily.cz. Zkousel jsem take vycistit starter, ale starty se moc nezlepsily, tak jsem koupil novej a je po starostech:)
  25. Ja na jednej mam Pirelli P7 a na druhej ContiEContakt 3. Pocitove jsou P7 lepsi, slusne sedi, nehuci (15tkm). Zatim jsem s nima hodne spokojenej.
×
×
  • Vytvořit nový...