Přejít na obsah

Dzenik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Dzenik

Nováček

Nováček (1/14)

6

Popularita

  1. Stalo se mi něco podobného - potřeboval jsem jednou přeparkovat (no spíš popojet) tak o dva metry. Motor běžel jen pár sekund na to popojetí. Teď nevím, jestli ještě ten den, nebo až druhý jsem chtěl vyrazit na nákup a nemohl jsem nastartovat. Chytlo to pak snad na počtvrté nebo na popáté. Auto bylo pár měsíců staré a bylo to někdy na podzim. Nemožnost nastartovat dávám vyloženě do souvislosti s tím krátkým popojetím. Od té doby jsem na to už nenarazil (ťuk-ťuk) - pokud bych startoval jen na pár sekund, radši nechám motor o chvíli dýl běžet...opravdu by mě zajímalo, proč tomu motoru krátké starty vadí...
  2. Zdravím, nedávno jsem sundával třetí brzdové světlo na FII Combi FL (r.v.2013). Protože mi chvíli trvalo, než jsem došel na to, jak to sundat (ilustrační obrázek v servisní příručce je dost titěrný a není tam moc vidět), rád se podělím s návodem...třeba to někomu ušetří čas. Nejprve fotka stavu světla před opravou (v rohu byla prasklina, plast sice ještě držel, ale byl těsně před upadnutím): Postup ze servisní příručky: 1/ Otevřít víko zavazadlového prostoru a vyjmout pryžovou zátku z otvoru pod brzdovým světlem. 2/ Vložit šroubovák do otvoru -viz obr.- opřít se o výstupek -1- na aretační liště -2- a aretační lištu směrem doprava -šipka posunout. Detail otvoru, do kterého je třeba strčit šroubovák a posunout s ním aretační lištu: Světlo po opravě: Mechanismus aretace světla:
  3. Dzenik

    Velikost disků

    Platí to i pro Slovensko, viz článek: http://auto.sme.sk/c/6129997/desatoro-o-zimnych-pneumatikach.html . Asi to vychází z legislativy EU, kterou pak členské státy implementují. Otázka je, jestli je to v tomto případě doporučení, nebo nařízení...
  4. Dzenik

    Velikost disků

    Dodržet rychlostní index u zimních pneu není nutné (vyhl. 341/2002 Sb, §21, odst. 2): -> V případě použití zimních pneumatik (M+S) s nižší kategorií rychlosti, než je nejvyšší konstrukční rychlost vozidla, je nutno na tuto skutečnost upozornit dodatkovým označením formou nálepky, která musí být v zorném poli řidiče. Údaj na nálepce stanovuje nejvyšší přípustnou rychlost vozidla s namontovanými zimními pneumatikami, která nesmí být při provozu vozidla překročena. <- Pokud tedy zimní pneu s nižším rychlostním indexem vycházejí cenově lépe, je možné takto ušetřit. Rychlostní indexy jsou pro běžnou jízdu stejně dostatečně vysoko (T značí 190km/h).
  5. Dzenik

    Stěrače

    Nezkoušel jste někdo nahradit originální aero stěrače klasickými ramínkovými? Po stránce funkčnosti jsem s aero stěrači spokojen, ale bohužel se kradou Neexistuje na to nějaká redukce, která by umožnila připnout ramínkový stěrač na FII FL?
×
×
  • Vytvořit nový...