Přejít na obsah

Dubák

Uživatel
  • Počet příspěvků

    48
  • Registrace

  • Poslední návštěva

O uživateli Dubák

  • Narozeniny 1.12.1969

Kontaktní metody

  • Web URL
    http://
  • ICQ
    0

Návštěvy profilu

2 479 zobrazení profilu

Oznámení Dubák

  1. Ahoj bando. Objednal jsem si u Číňana plynové vzpěry kapoty: Rád bych se zeptal jak se mi bude montovat ten třmen na pant kapoty? Mám strach, že mi kapota ujede z pozice a už ji nedám přesně zpět. Nebo tam jsou napevno navařené závity a moje obavy jsou zbytečné? Diky za info.
  2. Ye Ti zima? Yety ko... t!
  3. Tak jsem natočil studený start.
  4. tam samozřejmě pár vteřin cinkají hydroštely .... ;-)
  5. Zdravím Vás bando. Pořídil jsem si Yetiho r.v.2012, najeto 126.000 km a rád bych se zeptal těch, co mají naposloucháno. Poslechněte si prosím motor po studeném startu a řekněte, jak moc spěchat na výměnu rozvodů. Yeti s DSG jede moc pěkně, tiše a kultivovaně, výkonově mi postačuje. edit: video včetně startování
  6. Nový EGR a už dva měsíce bez potíží. Výměna před domem na ulici. Nastavení... Že já vůl to nekoupil hned, mohl jsem ušetřit 7.000. ;-)
  7. OK.. Takže počkám až se znova objeví a případně koupím ještě ten EGR. Díky.
  8. Já se z tý mojí fabule pos.... Dnes cestou do práce (15km) mi začala zase docela solidně škubat, asi po 5km se rozsvítila kontrolka motoru. Zajímavé na tom všem je, že od okamžiku rozsvícení té kontrolky auto začalo jet uplně normálně, neškubalo , šlo za plynem, prostě úplně v pohodě, jen svítila ta oranžová mrcha. V práci jsem pohledal nějaké chytrosti na netu a rozhodl odvéz fábku na diagnostiku a koupit čistič vstřiků do benzínu. Diagnostika vypsala: P1443 P1403 P0106 Vypadnu z práce, nakopnu fabuli, kontrolka svítí. Dojel jsem pro ten čistič, a valím k benzince, kontrolka svítí a auto jede stále úplně v pohodě. U benzinky naleju čistič a dám plnou nádrž, zaplatím a odjížím a SVINĚ najednou NESVÍTÍ. Cesta domů zase opět úplně v pohodě. JE TOTO NORMÁLNÍ ?!
  9. odkaz Právě se taky chystám na tento zákrok. Nezkoušel jste někdo tu modrou bestii, když hoodně tak za 100Kč, rozebrat? Připadá mi z obrázku, že by mohla jít ta černá krytka protlačit a vizuálně pak uvnitř zjistit zanesení, oxidaci a případně opotřebení. Pokud se to někomu povedlo najde třeba fotku? Tak jsem našel nějaké další chytrosti, uvnitř to vypadá nějak následovně: na tom modrém trimru není vidět uplně vše, jako na tom bílém, ale konstrukce je pravděpodobně velmi, velmi podobná. Autor snímku s bílým trimrem popisuje, že odporovou část (černý polooblouk) měl v pořádku a čistou, ale tu dráhu blíže ke středu, která je normálně vodivá a dotýká se ji označená část jezdce na černém plastovém kroužku byla zdrojem závady. Z toho soudím že pročištění pouze kontoxem bez otevření trimru nemusí být vždy zcela úspěšné. Můj plán je tedy nahřát trimr buď nějakým lepším fénem na vlasy nebo opatně horkovzduškou ze strany kam zapadá ozubené kolečko aby černý plast trochu změkl a pak se jej pokusím vymáčknout a dostat se dovnitř, zjistit příčinu poruchy, případně vyčistit vše co půjde. Snad nebude něco totálně prodřené.
  10. Zdravím, obnovím opět po čase toto téma, protože jsem už v koncích. Fabka (AZQ) mi nejvíc cuká po zahřátí a klidné jízdě obcí na 4. nebo 5. RS a to při minimálním sešlápnutí plynového pedálu, tak minimálním že se sotva dostane do tahu. V tom momentě cuká, když přidám plyn víc, tak zabere a jede normálně. Jedním z rychlých pokusů se cukání zbavit, bylo zastavení a na krátkou chvíli zastavení motoru, nastartování a pokračování v jízdě, a to se mi zdálo že problém hned ustal, ale zkoušel jsem jen jednou. Vyzkoušel jsem změnu paliva, přidal aditivum proti vodě v palivové soustavě, pokračoval výměnou svíček a jedné podezřelé indučky, následovalo nové čidlo tlaku vzduchu a kontrola EGR ventilu, který byl čistý. Klapka zprvu jen vyčištěna, diagnostika následně hlásila slabý signál potenciometru klapky, takže jsem koupil i novou klapku. Před nastavením klapky jsem dal i nový vzduchový filtr. Stále mrška cuká. Mezi závadami na diagnostice se objevovalo vadné čidlo tlaku vzduchu, chudá směs 1. válce, signál potenciometru klapky a tuším že tam jednou vyběhl i EGR. Co teda dál? Mám pokračovat v investicích a koupit ještě EGR (kontrolován - čistý)? Co když výměna EGR nepomůže? Kde hledat další příčinu? Díík
  11. BP Visco 3000 10W-40 ... tam dám
  12. Doplním jen maličkost... Kdo se chystáte leštit na autě s otevřenou kapotou, hoďte si něco přes motor a celý otevřený prostor. Docela jsem si to tam zasvinil při leštění pastou a ze spreje proti hlodavcům to omýt moc nejde.. )
  13. Protože mám jedno světlo nové, bylo potřeba druhé alespoň vyleštit. Takže, leštil jsem sadou od CAREXu a výsledek mě mile překvapil i když rozdíl mezi novým a leštěným světlometem je tomu kdo o tom ví patrný, renovovaný světlomet je nepatrně zašedlý, Ptám se tedy proto: Je to normální, nebo jsem leštil (renovoval) nedostatečně???
  14. Tak kontrolka motoru mě otravuje už několik týdnů, někdy svítí někdy ne. Rozjel jsem se tedy do servisu na diagnostiku. Tam mi jednoznačně řekli že poruchu hlásí čidlo ve vyrovnávací nádržce chladící kapaliny a to v závislosti na venkovní teplotě... ??? ... No co, budu jim asi věřit... Mění se celá expanze. Její cena je kolem 350Kč...
  15. o tomhle mi tvrdí , že právě bude... Rozšířili prý řadu ovladačů i na W7 64bit
×
×
  • Vytvořit nový...