Přejít na obsah

Jan Tichy

Uživatel
  • Počet příspěvků

    79
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Jan Tichy

  1. Jan Tichy

    Škoda Enyaq

    Na tachaku 169 tak to se nedivim.To je jeste dobry na tu rychlost. Jinde jsem videl 270kmh
  2. Jan Tichy

    Škoda Enyaq

    To jsem rad ze se trh a vyvoj neridi " ja myslim a podle me" 😂🤣
  3. Wolfiku ikdyz jsi nezdvorily v jine diskuzi a mas argumenty ditete z 1 tridy tak ti odpovim, zacinal jsem na favoritech a 1999 jsem byl na octaviich takze ano nejspise mi prosla rukama na vystupni kontrole.
  4. Jo vitejte v kapitalismu :) delam ve skodovce temer 30 let. Vite proc si zadnej skodovak uz nekoupi skodovku :)
  5. Jan Tichy

    Škoda Enyaq

    Vsechno to jsou vypocty , vstupni data vystupni data a vypocet. Jinak Škodovka zatím nedává slevy pro zaměstnance na eniaq jinak byl jsem odkázán na dealery abych se tam zeptal že prostě eniaq se vůbec nebude pro zaměstnance se slevou prodávat. V kombinaci s výsledkama spotřeby na id4 to vypadá že průměrná spotřeba bude kolem 20 až 24 kWh hodin což sice tesla model X má taky ale ten je trošku někde jinde takže zřejmě pokud se nic nezmění u mě vyhraje E-niro.Rok stary ma slevu 300 000. Baterie super jako kona stejny system. To auto me vydrzi 15 let a najedu s nim 50 000 rocne.Oproti benzinu se zaplati na palivu vs cng polovicni naklady.Spotreba je kolem 16-18kwh. Casu dost nepospicham ceny jeste padnou. Kona na testu v redakci auto.cz po roce a 40 000 baterie 100%!! Takze po tesle to nejlepsi co se da koupit.
  6. Ojety e-niro . Baterie chlazena dojezd 400+. Minimalni degradace baterie.Normalni pristrojovka 440 litru kufr. Jasna volba.
  7. Jan Tichy

    Škoda Enyaq

    Koukal jsem se sprint monitor a id4 maji spotrebu 18 a 20 kwh. Zatim jsou tam 2 kusy.
  8. Jan Tichy

    Škoda Enyaq

    Denne potkvam asi 20 enyaqu na nabijeckach ve fabrice a i venku na silnicich a nejlepe my vychazi ta zelena barva. Nova modra je take celkem ok. K spotrebe myslim ze prumer bude kolem 22kwh id4 vychazi podobne.
  9. Ahoj.Souhlasim s vami naprosto. Ja jsem bezny uzivatel ktereho zajima naklady na auto vs pohodli a jizdni vlastnosti. Pak teprve ekologie. Ale samozrejme ekologie me zajima tudis vim ze EV je zelenejsi kvuli tomu ze nespotrebovava ropu , elektricky proud na rafinaci 1,3 kw +- na jeden litr paliva a nesmrdi mi jako stare diesely kdyz mam jet na okreskach za dymovnici popelnici tak to je hroznej smrad.Dalsi servisni material ktere potrebuje spalovak... Muzu si vyrabet a budu na domaci FV elektrinu uz brzy. Chapu teror EU nad emisema nedali automobilkam dost casu na jinou cestu nez tam narvat baterie. Take vim ze neni dost surovin na vetsi rozsireni EV , baterie jak si planuji automobilky. Pracuji ve skode auto uz 27 let. Denne dojizdim 100 obe cesty dohromady, do prace Cng golfem. Druhe auto bude zrejme enyaq.Jen me zarazi neznalost fanatismus lidi kteri o danem tematu moc nevedi.Jako ze nabijeni 1kwh 23 korun a podobne nesmysly. Sireni hovadin medii jenom any meli navstevy sebu a to na obou stranach Ev weby i takove autoforum. Politika me nezajima je to hnus jako komerce. Neco vam povim o necem o cem nikdo jeste asi nemluvil pokud jezdite EV tak se z vas stane spokojeny tolerantni ridic kteremu nevadi ze nekoho pusti na prechodu nebo musi spomalit naopak je to zabava.Je pak na silnici bezpecneji. To je moje osobni zlusenost.Normalni ridic ani nevnima zvukove tlakove vlny od vyfukove soustavy atd.. tak preji pekny den a snad si to nekdo precte a pochopi :) u nas si lidi pujcuji zadarmo citigo ev a vsichni meni nazor VSICHNI i zatvrzeli petrohedi:)
  10. Vite je tu skutecne vyzivne cteni hlavne tu jede autoforum coz neji zrovna dobry zdroj serioznich informaci. Doporucuji vzit kalkulacku a pocitat treba naklady na km s domacim nocnim tarifem vs naklady spalovaku. Zeptam se sedel nekdo a ridil zde EV? Podelsi dobu? Ma nekdo zkusenosti s nabijenim a provozem EV? Vite ze auto 95 procent casu stoji ze?
  11. Pristi rok si obednam Enyaq. Preji hezky den
  12. Jinak tady je moje video o egolfu : https://youtu.be/SvccUZ5JigE
  13. Ahoj karle. Doba uzivani 1 mesic cena za elektrinu na rychlonabijeckach byla pausal 550kc. Takze 3000 km za 550. Ted domaci nabijeni pokud mas ev je zhruba za 3kc za kwh Nocni proud z prebytku ve ceske soustave.1/3 se totiz v noci vyvazi ven proto je nocni levny proud tarif D27.Uz ted by slo provozovat asi milion ev z toho co mame prebytek v nocnich hodinach. To co ty citujes je ionity tam je to drahe ale to je pro drahe ev jako taycan za 3 miliony.tam majitel neresi cenu proudu. Ja ted koukam na ioniq bazar za 480 000. Spotreba 12kwh na 100. Dojezd 200 az 250. Najeto ma 40 000. Ted mam ale golfa cng takze zatim pohoda. Najedu rocne 40 000. Takze cena u ioniqu do 40 kc na 100km. Cng 100 kc. Benzin 200.
  14. Pane panet precte si co jsem napsal nez polozite otazku.
  15. Vetrniky elektrarny v cem je problem ? Vy mate nazor ze se ze dne na den obevu v CR milion ev ?? Tohle jsou prave amaterske otazky z hospody. Proc myslite ze je nocni proud?? Protoze je prebytek a 1/3 se exportuje takto se ulozi do baterii. Znova po xte rikam studujte trochu .:)
  16. Nedela to nyni nikdo protoze to neni na cem az ta doba nastane tak to urcite pujde. Jinak baterie zije dal v bateriovych ulozistich dalsich treba 20 let ! To uz funguje dneska a pak recyklace na tom pracuje dost vyrobcu a firem.
  17. Zdravim cena elektriny nocniho proudu s tarifem D27 je cca 3 koruny za kwh. Čez ma tarify. 95% nabijeni je doma pres noc. ionity hypernabijecky jsou drahe ano ale to je pro drahe EV jako Taycan kde majitele nekoukaji na cenu. A pro troly co si mysli ze je problem nabijeni u panelaku tak natazeni a postaveni sloupku je otazka 14 dnu realizace bez problemu ted jsem sel na nocni a neni to problem.Znovu upozornuji nastudujte te si tema. tady mate treba nove info o bateriich : https://elektrickevozy.cz/clanky/nove-bezkobaltove-baterie-pro-elektromobily-jsou-realitou-maji-spoustu-vyhod
  18. Zdravím vás chtěl bych se jenom vyjádřit k tématu elektromobilu. ve všech diskuzích který na internetu se vždycky vedou ohledně elektromobility se opakuje jedna věc a to je že lidi kteří nemají zkušenosti s elektromobilitou a neznají technologii a techniku elektromobilu a další věci je, že každý řeší ekologii elektromobilu ale nikdo už neřeší jaká je ekologie spalovacích aut. rovněž je naprosto drtivá většina těchto lidí dnes neseděla nikdy v elektrickém autě a nevědí vlastně jak to jezdí a v čem je výhoda nevýhoda elektromobility. Samozřejmě všechny technologie všechny věci na světě mají svoje plusy a minusy jde o to udělat si objektivní názor na základě dostupných informací ovšem ty informace nesmějí být z bulváru ani zase že webu kde jsou zaměřeny čistě na elektromobilitu nejlepší je si udělat názor tak nějak uprostřed přečíst si oba tábory a objektivně vy hodnotit tyto poznatky. Ja se zajimam o EV jezdil jsem s nekolika a mel jsem uz pred 3 roky pujceny egolf na delsi dobu se slabym dojezdem 160 km. Najezdil jsem asi 3000 km. Pro moje potreby to stacilo.vyzkousel jsem si zivot s EV. Mabijeni dojezd planovani ale i akceleraci TICHO bez vybraci hluku motoru smradu auta tlakovych vln od vyfukove soustavy atd... v te dobe ani nebylo moc nabijecek. skutečně moc mě pobavil tady pán nahoře kteří tvrdí že výměna baterie pokud by nastala bude tvrdý oříšek kvuli konstrukci to je naprosto mylná představa a je to vidět jak lidi používají takzvané hospodské kecy hodnocení něčeho o čem nemají vůbec žádné ponětí. za tu dobu co jsem měl golfa půjčeného tak jsem svezl zhruba 50 lidí naprosto všem 100% lidí se to líbilo a uvažovali o tom že by takovéto auto chtěli podotýkám taky že jsem za tu dobu kdy jsem ho měl nějakych 6 tydnu.tak jsem ani jednou nepustil rádio aby mi to nerušilo ticho který je v kabině zároveň se ze mě stal velice klidný vyrovnaný a ohleduplný řidič který nepospíchá nestresuje se a ne ohrožuje ostatní řidiče a účastníky silničního provozu. takže na závěr bych Vám doporučil než budete něco kritizovat ověřte si z vlastní zkušenosti o čem mluvíte zjistěte si relevantní informace a zkuste si trošku zamyslet že máte nějaký návyky a máte hlavě nastavený jak třeba jezdit autem a tady to je trošku jiný auto ktery vás naučí jezdit jinak nepospíchat nestresovat se a jezdit jinudy protože jak jistě víte tato aota jsou úsporný hlavně ve městě a na nějakých těch okresních silnicích takže doporučuju vám si sehnat nějaký informace. Treba i ucinost motoru EV 90 vs 35 spalovak , rafinace ropy atd... A abych tady jenom nechvall elektromobilitu tak samozřejmě největší nevýhoda elektrických aut jejich cena i když se zdvojnásobil až ztrojnásobil dojezd za stejnou cenu jako před 10 lety například tak ta cena prostě je pořád vysoká to je fakt. Preji hezky den :)
  19. Tak mam nalitano 12 000 a spotreba za poslednich 3000 km 6.8 L. vetsinou mi cinkne rezarva okolo 630 km, ted jsem jezdil hodne po meste couracky pri stehovani a nakupovani s klimou za 8,1 plus minus... coz vidim jako dobre..
  20. Chlapy tak na kempovani (pres noc) nejedem, protoze teploty prudce klesly , pujdem na exkurzi a do kempu na grilovacku ok, ale pak vecer jedem dom , navic mame jeste s pritelkyni praci na novem byte. Jinak se moc tesim tolik yetin pohromade hehe a i na vas chlapy Jinak bych treba udelal jsete jednu akci v lete az bude teplo a to uz pak bude v pohode. Tak zdarec vsichni a dojedte v poradku cusik Honza
  21. Zdravim tak gril neberu , ale vezmu jen tu mrizku na opekani masa plus nejake vetsi cihly na podepreni a drevene uhli ok.Gril je spinavej a blbe se transportuje. K tomu nejake tacky a nejakou tu namku: Jinak jsem dneska koupil termobox do auta na 12V i 230 V volitelne, takze bude vse pekne vychlazene po prijezdu do kempu. Walker diky za organizaci atd.. diky zatim cusik all Startuji z Kosmonos ve 15.00 zhruba
  22. Fain organizace , dotaz kdo berete gril kolik jich bude ? aby nevozil kazdy 2 clovek gril... ja muzu vzit jak gril tak topivo .. diky cusik
  23. Honza: 2 lidi Termín: B - 27.5.2011 muzu i 6.5 od 18.00 ale pod stan asi ne bude jeste zima asi Čas: Y2 od 18.00 a dotaz druhy den se rozjedem domu nebo jeste bude nejaka akce ?
  24. Ja bych take prijel rad Honza 1.2 TSI Kosmonosy
×
×
  • Vytvořit nový...