Přejít na obsah

mirek 009

Uživatel
  • Počet příspěvků

    42
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mirek 009

  1. Zdravím, jak sundat starý filtr z toho trnu pod víkem ?
  2. Koukam, ze se tady o spotrebe RS 2,0 TSFI napsalo hodne nepravd.... . Ja s timto autem jezdil 2 roky a dlouhodoba spotreba byla 7,7 -7,8 l, presne jako byla udavana papirova. Nejezdil jsem moc dle predpisu,v obci tedy ano, jizdu jsem si uzival,toto auto jsem si kupoval jen pro zabavu a jen tak nekdo me nepredjel, spis potom jen v te obci,aby mi ukazal, jaky je frajer....Takze tvrdit tady,ze 12-15 litru je normalni a pod 10 mozna je fakt nesmysl....Jina je otazka spotreby ve meste,kdo bude jezdit prevazne mesto,tam se pod 10 dostane tezko, kdo chce mit na aute 18 kola, musi tez pocitat se spotrebou vyssi o 1 litr, nez na 17 original kolech, nebo koupit 18 ultra light....Takze za sebe mohu rict, 2,0 tsfi nejlepsi motor, uzijete si s nim hodne zabavy za relativne malo penez, oproti jinym motorum s vice jak 200 ps. Prodal jsem ho proto, ze s timto autem neslo jezdit pomalu, bylo to jak se silnicni sportovni moto, na te to take nejde....A hrozici ztrata ridicaku byla presvedcivy argument....
  3. Doporučeny tlak je na vicku od nádrže.Pro 18-ctky je na doporučeno 2-2,1 předek, 2,1-2,2 zadek /pri polovičním zatížení/, 2,3-2,4 předek a 3,0 zadek /pří max,zatížení-4-5 osob+náklad /
  4. Ono si s tim samorejme motor poradi,ale za cenu vetsi namahy,vetsiho tahani za plyn a ve finale vetsi spotreby,pokud jedes a uzivas si to....Me tam chybela hlavne ta dynamika oproti 17-kam.Pohodli jizdy bylo temer srovnatelne.
  5. Tak budu asi jediny,ktery Te v Tvych uvahach podpori. Mel jsem O2 RS TSFI, tedy 200 Ps .Kupoval jsem ji na 17 kolech a jako asi vetsina jsem chtel vetsi,tudiz jsem si poridil original Zenithy i v 18-kach. Za 3 tydny jezdeni na nich sly z auta pryc a vratil jsem se k 17-kam,ktere jsem nastesti zatim neprodal. Ty 18 sice lip vypadaly,ale to bylo tak vse. Co se tyka jizdy na nich,tak i 200 konove auto s nim i melo horsi akceleraci, do kopce kde mi to vzala bez problemu treba 4-ka musela jit uz 3-jka, ve vyjetych kolejich to tahalo vic za volant,dynamika znatelne horsi, tim i vetsi spotreba na stejne trase ve srovnani se 17 - kami a v kopcovitem terenu az o 1 litr.Kdo jezdi roviny,ten rozdil nebude tak markantni, ony kdyz se rozjedou,tak zas maji vetsi setrvacnost.Ale potom musi clovek zas nekde brzdit,pak akcelerovat a zas se nevyhody projevi. 18-ky jsou proste o nejake to kilco tezsi a ZNAT TO JE ,kdo tvrdi opak at jde ridit traktor,tam se to opravdu nepozna. Vychodiskem by bylo poridit opravdu lehke sportovni disky coz jsem po delsi uvaze zavrhl, jelikoz za ne dat okolo 30 tis je na auto typu Octavia docela prepych. Navic tyto disky uz vetsinou nejsou homologovany pro bezny silnicni provoz. A ted me muzete ostatni kamenovat.....
  6. Toto plati pro motory TFSI ,pro soucasne motory 2,0 TSI ,ktere se zacaly davat zhruba od mod 2009 jsem vsude cetl jen N95.
  7. Pokud bys sel jak pises do nove RS ,tak soucasne TSI motory maji myslim predepsany pouze benzin N95. Jinak dnesni cena N98 v Polsku 30,60 kc/litr,proti tuzemskym cenam trochu rozdil....
  8. Mam RS 2006 benzin, Zenithy v 17 jsou sire 7 palcu, ale jine 17 mohou byt i 7,5- 8 palcu. Jinak to pry dre obcas jen o uchyt narazniku a ten snad staci jen priohnout.
  9. 17-ky ZENITH,vpredu 14 mm, vzadu 22mm
  10. Originální disky od výrobce jsou hodně dimenzované,mají tedy i větší hmotnost.Výrobce aut se tím tak jistí,aby nemusel řešit deformace disků ve velkém měřítku.Velkou roli hraje i šířka disku protože hold kov něco váží a na šířce pneu se to tolik neprojeví.Budou rozdíly i v hmotnosti pneu,ale určitě ne takové,jako v hmotnosti disků.
  11. 18 Zenithy mají právě přesně těch 12,7 kg.Je to údaj od výrobce /disků/.
  12. Tady jsou hmotnosti originál disků Škoda, různé modely se liší váhově jen málo - 6x15 -7,7 kg - 6,5x16- 9,8 kg - 7,5x18 -12,7 kg 17 nemám informace, ale asi to bude něco mezi 16-18 pal. disky
  13. Nikdo na RS nepoužívá jiná kola než originá Zenith ?????
  14. Řešil a pořešil někdo jaké je nejmenší použitelné ET-čko pro 18 -ky kola na O II RS, tak aby nic neškrtalo při propružení hlavně u zadního podběhu ? Vím,že Zenithy při šířce 7,5 " mají ET 51 .Zde je ještě trochu asi rezerva,ale nedokáži odhadnout kolik,jestli 5 mm nebo 10 ??? Uvítám osobní zkušenosti.
  15. Cena vložky sedáku na RS / kombinace látka -kůže/ je prý necelé 2 tis. kč. Rok 2005-6 byli prý molitany tvrdší, od 2007už měkčí. Jako ND jsou už jen ty od roku 07.
  16. Ten sedák je až neskutečně měkký, na delší cesty je to pro zadek únavné a tlačí mě akorát boky sedadla. Kamarád to má tvrdší a lepší sezení je hned znát.Takto jsem to koupil a chci to změnit co nejdříve. Viděl jsem někde postup výměny na O1 sedadla, psali tam že ty drátěný očka co se odcvaknou nahradili elektr. plast. sponami, nebo tam jdou dát ty původní? Ještě mi není jasné ,jak se vyvlékne ten vypínací drát na spodním obvodu...
  17. Dělal to někdo? Má s tím někdo osobní zkušenost ? Na co si dát bacha
  18. A jsou od výroby vyhřívané zadní sedáky i opěradla ? Mě jeden maník tvrdil, že jen opěradla,což se mi zdálo trochu divné.
  19. Mám tam malý otlak o průměru asi 15-20mm hloubka 5 mm,není to moc ,ale ruší to,každý si toho hned všimne.Kvůli tomu kupovat novy za 9,5 tis je nesmysl a když někdo prodává starší, většinou to je sada. Čalouník radil ohřát to fenem, tak to zkusím, jestli to pomůže...
  20. Poradí někdo,jak se tohoto zbavit,popř. co udělat,aby to tak blbě nevypadalo? Koupil jsem auto už s tím,je to jediná vada na kráse jinak bezvadného interiéru.
  21. Díky za odpovědi. Kdyby někdo věděl o 2 konektorech /SAMICICH/ ke konektoru 8J0972576 / Konektor airbagu před. sedadla z karoserie, ozvěte se prosím.
  22. Co jsem zjistil,tak se da koupit opravna sada,tzn, konektor vcetne kabelu/ asi 400kc/, nebo samostatny konektory/asi 80 kc/. Ted jde o to,zda se podari z půvoniho konektoru pouze vycvaknout piny a nacvaknout do noveho KONEKTORU nebo to ustrihnout kabely a konEktory napajet ????
  23. Je možné ,že tyto žluté konektory jsou odlišné pro modelový rok 2006 a 2007 ? Nejde mi totiž samec ze sedadla 07 do samice 06.Díky za případné odpovědi.
  24. Mě šlo hlavně o index nosnosti ,zda 91 či 94 a min. rychlostní index.To jsem se nikde zde na foru nedočetl,každý model Octavie to má asi jinak,hlavně rychl. index,jelikož každý motor má jinou maximálku.Ted už ale mám velký TP a už to vím,je to 91W.
×
×
  • Vytvořit nový...