Přejít na obsah

nezmar

Uživatel
  • Počet příspěvků

    21
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil nezmar

  1. Zdravím. Mám problém. Mám favorita r.v. 93 je to už stříkačka. Problém je v tom, že mi něco syčí u motoru :-( motor běží krásně potichu všechno ok, ale někde tam něco syčí .... je to v prostoru posilovače brzd od tama to někde jde ... trupky od brzd ok pedal mi neutíka spíš mám dojem na posilovač brzd :-( auto brzí no ale je to takové newím ... někdy to zabrzdi dobře někdy stylem že pedal nejde moc promáčknout a auto nebrzdí zrovna nejlépe ... za to když u tatika ve felině skočím trochu po tom brzdovém pedálu tak můžu letet předním oknem ... natož abych tohle dokázal u mojeho fačka tak si zlomím asi nohu ... v čem vidíte problém? Měl někdo podobný problém ? Nechce se mi kupovat nový posilovač origo stojí kolem 2000 :-( ... ještě když newím jestli to bude 100% ono. Pak mě napadlo když otevřu kapotu motoru po pravé straně v rohu nějaký černý nesmysl .... asi nějaky podtlak k čemu to slouží ? Takové oválné to je a vedou z toho tuším 2 hadičky ... ale jde to někde od tama jak je posilovač brzd ... co takhle ještě něčo se vstřikováním ? Od tama to jít nemůže? Ještě jsem zapomněl dodat ... když začnu prošlapovat rychle brzdový pedál syčení se ztlumí pokud na něj šlapnu ztlumí se, ale hned syčí opět vesele dál

    zkontroluj podtlakovou hadici vedoucí k posilovači + ventilek posilovače. nejprve ale vyzkoušej správnoufunkci posilovače: 1) našlapat pedál brzd až ztvrdne, 2) držet, 3) nastartovat, 4) pedál by se měl lehce propadnout a ztvrdnout. takto musí posilovač fungovat. pokud ne, závada je 100% vadnej posilovač.

  2. Po zvednutí heverem podlož nápravu nebo rameno. Také můžeš podložit pod prahem těsně vedle heveru (před zvedáním s tím počítej a hever posuň o pár cenťáků na opačnou stranu od značky, než budeš podkládat) Neboj, v tomto místě je to dobře vyztuženo :palec2:

  3. Neřeš to. Mě se to taky objevilo v tom samém místě (vlevo dole), a od té doby je to pořád stejné. Okno drží, dovnitř nezatéká. Může to tam být z výroby a ani jsem si toho nevšiml. :palec2:

  4. To se mi líbí, jak tu někdo může tvrdit že 99% kočárků se vejde do krátké Fábule aniž by to zkusil. Jelikož konstrukční řešení kočárků se různí tak bych zde takový blábol ani nepouštěl. Jsou druhy kočárků které do krátké Fábule opravdu dostaneš, ale komfort cestování se velice sníží. HAWK
    2 roky jsem kočárky prodával, takže zkušenost mám. Za těch 99% se omlouvám. To jsem asi trošku přehnal, ale skutečně těch, co by se nevešli do fabule, bylo minimum. Samozřejmě s komfortem cestování to někdy nebude moc slavné.
  5. To mě pobavilo...musí se sundat 2x kolečko a plato dolů - mě by se s tím teda nechtělo zdržovat.. :feve:
    To se na mě nezlob, ale sundat z kočárku dvě kolečka, obrovskej problem co. O platu už vůbec nemluvím.

    Sestavenej kočárek nedáš do žádného auta (pokud nemáš dodávku) takže ho stejně musíš složit i do combi. Ale k věci. 99% kočárků se do krátké Fabky krásně vleze.

  6. Připojuji se k prosbě o pomoc, při hledání ŠKODA-hřbitova v regionu vysočiny. Bohužel ani Pelhřimovsko nenabízí vrakoviště této vyhlášené značky vozidel. (dokonce snad ani žádné jiné)

  7. Bylo mi doporučeno škodavrakoviště v Praze vedle Vršovického vlakáče. Prodávají tam prý nové pneu rovnou z palety. Já jsem tam ješte nebyl, ale známej byl velice spokojen. Nevím, zda je to pravda .....BARUM Polaris2 165/70R14 800kč. Jestli jste někdo z Práglu, zjistěte, co je na tom pravdy.

  8. ABS samozřejmě nemám. Pneu mají najeto cca 20 000km a jsou origo z výroby.

    Brzdná dráha mohla klidně být delší a i rychlost mohla být maličko jiná. Byl to pouze odhad (pásmové měřidlo v autě běžně nevozím a (nejen) v krizovkách čumím většinou na silnici, než na tacháč) A hlavně jsem byl rád, že se nic nestalo.

    Mě šlo hlavně o to, co se mohlo stát s pneumatikami a z čeho se poučit do budoucna. S tou výměnou (předek-zadek) dobrý nápad :palec2: ,při nejbližší příležitosti vyzkouším. Díky

  9. Nedávno mi na jedné křižovatce vyjel z vedlejší nějakej dědula. Naštěstí jsem to dobrzdil. Jel jsem jen asi 70-80km/h. Brzdná stopa byla odhadem asi 10m. Jde o to, že od té doby se občas při jízdě ozývá od předních kol rytmické duté klepání. Intenzita je závislá na rychlosti. Jako kdyby byla na obvodu kola malá nerovnost. Pneumatiky jsou na pohled v pořádku. Nechal jsem je znovu vyvážit, ale nepomohlo to. Nevíte náhodou někdo, k jakému požkození pneumatiky mohlo při brždění dojít? Zimní kola to nedělají. Nikdy jsem se s tím nesetkal.

  10. Zdravím. U Oktávie jsem se setkal s tím, že na dveřních pantech (všechny dveře) byla lehce povolená kónická vystřeďovací matice. Většinou na horním pantu. Proto také při dovírání dveře jakoby lehce nadskočily a v otevřeném stavu byla na dveřích ve svislém směru malá vůle. Po dotažení matice bylo vše O.K. Konstrukce pantu je velmi podobná, né-li stejná. Jestli tato závada způsobuje popsaný problém nevím. Každopádně doporučuji kontrolu. :palec2:

×
×
  • Vytvořit nový...