Přejít na obsah

Jirka_Sd

Uživatel
  • Počet příspěvků

    40
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

819 zobrazení profilu

Oznámení Jirka_Sd

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Jo, z výroby je na 1,0TSi akustické čelní sklo z výše uvedených důvodů.
  2. Poznáš to podle písmene A, které bude u popisu skla v pravém spodním rohu, nebo pokud s tím máš zkušenosti poklepem na sklo - zní proti obyčejnému sklu jinak, jakoby tlumeně. No a samozřejmě nejvíc je to poznat v interiéru za jízdy, pokud by jsi se svezl stejným typem auta s obyč sklem a s aku sklem. - odstínění hluků od motoru, aerohluky
  3. Tak v pátek sklo vyměněno v Autosklo Auto Jarov - zatím jsem nezaregistroval žádný problém, sklo originál akustické co bylo od AGC, práce i přístup perfektní, cena 5500,- takže jsem neplatil nic, vše pokryla pojistka.
  4. Díky za tip, byl jsem tam, ale mají zavřeno, tak do dávám do Auto Jarov.
  5. Máš pravdu, jsem slepý - mám to připojištěné, takže vyřešeno a v pátek by to měli udělat v Autosklo Auto Jarov.
  6. Zdravím, v pátek mě odlétnutý kamínek rozbil čelní sklo na mé Fabii Combi - prasklina min 20cm od levého okraje cca uprostřed výšky. Chci se zeptat kdo máte zkušenost: 1) mám opsané nacionále, SPZ pána co jel přede mnou - jde toto řešit z jeho povinného ručení, nebo je v tom nějaký problém. Jinak bych měl mít sklo pojištěné ve svém havarijním p., ale mám spoluúčast 5%, min 5000,- což je asi 1/2 - 2/3 ceny výměny. 2) máte doporučení na opravdu dobrý servis, kde to udělají aniž by došlo k poškození laku či jinému? Praha, Nymburk, Mladá Boleslav okolí.
  7. Takže vstřikovače mám od PAS Zábřeh zpět - zkontrolovali jejich odpor, pod zátěží s výsledkem že jsou všechny špatné. Konkrétně mají ten první co je špatný určitě 1,5kOhm a ty zbývající cca 5,5kOhm. Z původní ceny nového co mi říkal do telefonu 5500,-Kč se stalo 7500,-Kč. Takže jsem jim řekl ať mi je pošlou zpět, dneska přišly a za tohle jsem jim dal 1300,- aniž by je vyčistili. Rozhoduji se že je pošlu do Německa do toho HSG na výměnu za ty repasované - celou sadu. Máte někdo konkrétní zkušenost s touto firmou? Nikde jsem na jejich stránkách nenašel že by měli nějaký certifikát od Bosche, Siemense apod.
  8. For 15degren - Díky! Nakonec posílám celou sadu na kontrolu a vyčištění do Bosch Diesel Centrum PAS Zábřeh. Nový vstřikovač by měl u nich vyjít na 5500,-.
  9. Máš kontakt kde se to nechá za tyhle peníze koupit? Ve Škodovce jako náhradní díl - 17tis.
  10. Repasovat se již nechají, ale jenom mechanická část. Elektronickou část vyměňuje jenom Siemens a jediný, kdo to mimo Siemense údajně dělá je Dieselsystem Kravaře. Tam to ale dávat nebudu. Nejspíš je pošlu do toho Ústí - nový vyjde na 6980,- a ty zbývající tři nechám pro jistotu otestovat a vyčistit, to stojí cca 500,- za jeden.
  11. Zdravím vespolek. Protože mě potkalo také poškození vstrikovače na 1,6CR (najeto 83tis. km)- nejspíše poškozená el. část vstřikovače, proměřoval jsem vedení mezi ŘJ a vstřikovačem - OK, vstřikovač má odpor cca 2,8KOhm, ostatní mají 198kOhm, diagnostika hlásí závadu v el. okruhu vstřikovače 1.válce. Vstřikovač jsem úspešně demontoval a nyní jej chci dát repasovat. Z diskuse zde jsem si vypsal opravny - Bosch v UnL, Dieselsystem Kravaře - zde je i Bosch diesel, který je myšlen, v Praze Hale v Holešovicích a Velendorf v Říčanech. Máte někdo konkrétní zkušenosti či jiné doporučení? A ještě přemýšlím vymontovat i zbývající tři a nechat je současně otestovat.
  12. U agregátu 1,0MPi je použita převodovka MQ100 a výše popisované zvukové projevy jsou bohužel typickým průvodním projevem těchto převodovek resp. spojk. ústrojí. Je to asi největší slabina tohoto agregátu a řešení je pouze jedno -. agregát s jinou převodovkou (1,2TSi s MQ200), bohužel.
  13. Volnoběžné otáčky jsou řízeny mimo jiné podle vyhodnocení stavu akumulátoru. Pokud ŘJ vyhodnotí potřebu dobíjet aku - zvednou se volnoběžné ot. na cca 10001/min z běžné hodnoty (dle typu motoru kolem cca 750+-). Tato úprava je už cca 2roky dozadu.
  14. Těch 3,5/100 je z jednotlivé jízdy z PP. Ty dlouhodobé 4l/100km je spočítaná z tankování, odchylka od PP je max do 0,2l
  15. Zdravím vespolek. Přesně jak píše Marios. Já mám OII 1,6CR/77kW, elektrické spirály v topení jsou u těchto motorizací standartně bez příplatku a fungují po otočení knoflíku teploty na maximum. Takže auto topí vpodstatě téměř ihned, ale přesto já osobně nejdříve motůrek zahřeji (přiměřenou jízdou) a teprve potom zapínám topení. Průměrná spotřeba za celou dobu co auto mám, zatím najeto cca něco přes 5tis. km (leden až doteď) je do 4l/100km . Osobní rekord zatím při jedné jízdě 3,5/100km. Tak doufám až se to trošku zajede, že to půjde ještě trošku dolů ..... .Jirka_S
×
×
  • Vytvořit nový...