Přejít na obsah

shinki

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem shinki

  1. taky mi to tak dělalo a postupně se zhoršovalo. Zkus nejprve vyměnit to těsnění na sání. Je to oprava za tři stovky.
  2. Už to jede. Bylo steřelé těsnění na potrubí sání (4x gumička) , úplně se rozpadalo v ruce. Na jednu stranu jsem štastný, že to funguje, na druhou neštastný, že se celková cena opravy vyšplhala na 15100Kč a způsobilo to hloupé těsnění. Měl jsem za to, že ho kontrolovali a měnili, když mi poprvé sundávali vstřiky. Bohužel ne. :( Řešil jsem 1/4 roku.:( snad někomu pomůže v budoucnu. ...jinak mám na prodej sice použité, ale dle všeho funkční vstřiky na BFQ (400 za kus) a možná i zapalovací cívku, i když tu se jim pokusím vrátit.
  3. Děkuji za podmět. Budu referovat servisu, kam auto vozím. Mám trochu obavy, že v tom sami trochu tápou. Není tady někdo z Ostravy či okolí, kdo by to byl ochoten prověřit a vyzná se. Už jsem za to uvalil ranec, ale chci vločku opravit.
  4. Zdar borci, takže na moji Octavce 1.6 BFQ, plyn BRC (poslední 1/4 roku je vypnutý) zatím vyměněno toto a bez jakéhokoliv efektu. Aktuální projevy jsou jako u všech v tomto tématu: špatné studené starty, kolísání otáček, než se motor zahřeje tak to několikrát chcípne. Čím nižší tepota tím horší. Čidlo chladící kapaliny, čidlo otáček Měření tlaku bezínového čerpadla - naměřené hodnoty v normě Vytažení čerpadla z nádrže a vyčištění - vše v pořádku, gumové těsnění nerozdrobené Několikrát vyčištěná škrtící klapka Čistění vstřiků ultrazvukem Výměna vstřiků (šlo o použité kusy, ale stále to má stejný projev) Jsem už z toho zhnusený, děcka budou mít pod stromečkem ty komponenty, co jsou z auta vytáhnuté. Sání vypadá v pořádku, ale mikrotrhlinky nejsou vidět, tak by možná taky stálo za to vyměnit???? řídící jednotka???? Toto je zoufalé volání o pomoc a varování před koupí.
  5. Zdar. Pročetl jsem dané vlákno a hned se na Vás zkusím obrátit s dotazem, zda nedoporučíte někoho v Ostravě či okolí, kdo je schopen vyřešit tento problém a nebude mi chtít vyměnit všechny čtyři vstřiky najednou. Motor BFQ, plyn BRC. Drobné opravy si troufnu sám, ale do tohoto se pouštět nechci.
  6. tak nedoporučuji nikomu kupovat ty levné krabičky - ala přestavba na etanol. To už to raději přestavit na plyn.
  7. Ahoj, zrovna dělám vytlumení předních dveří na svoji Fabce combi 2001 a chtěl bych si vše projít i v dílenské příručce, ze které jste tu posílali odkaz (PEPA007). Nemohli by jsi mi jste mi ji někdo poslat na shinki@seznam.cz nebo přes nějakou úschovnu? Nejlíp celou (chystám se i na brzdy a ložisko kola). Díky Šinkec
  8. Omlouvám se za delší dobu bez reakce, byl jsem mimo na dovolence. Fabie - teď půl nádrže čistého benzínu a zatím se problém neobjevuje. Vyzkouším více a pokusím se jednotku vyreklamovat - i když návrat těch 4tis co jsem za ní dal bude asi složitý. škoda, že jsem neměl dříve info. olej na svíčkách byl trochu i na hoře na svíčce, ale bylo to na 4 válci a problém to na diagnostie hlásilo na prvním. Jinak zkuste napsat poměr ředění E85/N95 na které jezdíte se svýma Fabkama?
  9. Fabia 1.4 16V 55 kW, rok 2001 přii startu pod 15 C bojuju s cukáním motoru, běží na 3 válce a je to cítit ve výkonu. Bliká kontrolka motoru. Poté co teplota vystoupá nad 15 C a více se kontrolka rozsvítí a svíti - při dalších jízdach zhasne. Na VAgu to píše chybu: chyba zapalování na prvním válci. -při výměně rozvodů vyměněny veškeré filtry + olej -nové svíčky -nová cívka po projetí fóra zvažuji ještě výměnu kabelu mezi svíčkou a cívkou -vše začalo, když jsem do auta přidal jednotky flexifuel a začal brát ethanol. Palivový filtr vyměněn po 600km. S cílem trochu ušetřit jsem už proinvestoval 16000 Kč (4000 Kč jednotka na ethanol + 12000 rozvody a veškeré filtry). Při výměněně svíček byla 4. trochu od oleje, mechanik říkal že 16V trochu rosí do svíček, že to není na závadu. nemáte někdo zkušenosti s podobným motorem a ježděním na ethanol? sorry za špatný název tématu - nevím jak jej zeditovat, motor je AUA typ auta 6Y2 2F4
  10. Zdravím, na moji zeleně potvoře z 01, nastali podobné problémy, nejprve jen problikavání EPC, potom chaotické zapínaní stíracích cyklů, zblázněné servo posléze i začala svítit jeho kontrolka - pomalu začátek úplného konce. Svazek jsme odizoloval při prvním samovolném stažení předních oken a zamykání a odemikání dvěřé - minulý rok v létě. pročetl jsme vše, sám odizolovat kabeláž a vyměnit špatné kabely nedokážu a jediný elektrikář co v okolí znám mi po jednom dni co jsme tam měl auto řekl, že je kabel v pořádku, asi se nechtělo pouštět do opravy (po jeho prozkoumání pak začlo blbnout i to servo). Hledám někoho, kdo by mi tuto "dětskou mouchu" vyřešil. Lékaře hledám pro F1 1.4 16V r.01, nemá ABS ani klimu takže o pár drátu míň) Díky za jakýkoliv typ na elektrikáře z Ostravy a okolí. S pozdravem Jarda
×
×
  • Vytvořit nový...